Извършване на класов ремонт на УВК „КАЛИАКРА“

Обявлението е в архива.
5946869

Публикувана на: 05.04.2024

Краен срок: 16.04.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

П О К А Н А
до всички заинтересовани лица за участие в процедура за избор на изпълнител 
с директна покана за предоставяне на оферта за извършване на класов ремонт на УВК „КАЛИАКРА“, 
IMO No 8308410, собственост на «БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР» ЕАД – Варна, ремонтът на който включва всички ремонтни дейности,  подробно описани в предварително изготвена РЕМОНТНА ВЕДОМОСТ


       Процедурата се провежда на основание чл. 8, ал. 2 от Вътрешните правила на дружеството за управление и контрол на разходите и паричните средства и за провеждане на процедури за избор на изпълнители за доставки на стоки, предоставяне на услуги и извършване на строителство, в т.ч. строително-ремонтни дейности и в съответствие с дадените правила от „Български корабен регистър”, съгласно изискванията на Наредба № 11 от 26. 04. 2004 г. за прегледите на корабите и корабопритежателите, при следните условия:
      Организатор е «БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР» ЕАД, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. «Васил Друмев» № 73. 
     Отварянето, разглеждане и класирането на постъпилите оферти за участие в процедурата ще се извърши на 17. 04. 2024 г., в 09:30 часа, в зала № 223 на ет. 2 в административната сграда на „БМКЦ“ ЕАД. 
     Изрично условие на Възложителя е общата стойност за извършване на ремонта по изготвената РЕМОНТНА ВЕДОМОСТ да не надвишава сумата от 200 000.00 лв. (двеста хиляди лева) без ДДС. Допустимо е при последващо обсъждане по същество на ремонтната ведомост, по преценка на Възложителя да се извършат допълнения и изменения към видовете ремонтни дейности и заложените количества по тях, остойностяването на които следва да не надвишава 10% (десет процента) от горепосочената сума. С евентуалните последващи промени и допълнения по ремонтната ведомост, общата стойност на ремонта на УВК „Калиакра“ следва да е до размера на 220 000.00 лв.(двеста и двадесет хиляди лева) без ДДС. 
     По отношение на срока за изпълнение на поръчката, Възложителят определя условно начална дата за ремонта: 01. 05. 2024 год., като началото на ремонта може да бъде уговорено и за по – късна дата, според възможностите на Изпълнителя. Крайният срок за приключване на ремонта е 20. 06. 2024 г. Крайният срок не подлежи на предоговаряне и промяна.     
     Документация за участие в процедурата може да бъде получена в деловодството на дружеството, от 05. 04. 2024 г. до 16. 04. 2024 г., всеки работен ден от 08:30 часа до 16:30 часа, така също може да бъде изтеглена от електронната страница на „БМКЦ“ ЕАД, под Поканата за оповестяване на конкурса.  
  Оферти за участие ще се приемат от 05. 04. 2024 г. до 16. 04. 2024 г., всеки работен ден от 08:30 часа до 16:30 часа в деловодството на „БМКЦ“ ЕАД, с адрес: гр. Варна, ул. „Васил Друмев“ № 73.  
  Крайният срок за заявяване на оферти за участие в процедурата в „БМКЦ“ ЕАД е 16:30 часа на 16. 04. 2024 г. 
     Оферти, постъпили след изтичане на крайния срок, не се допускат за участие в настоящия конкурс.  
          
Условия към кандидатите
Кандидатите да разполагат с най-малко 3 /три/ броя изпълнени договора с предмет, сходен с предмета на настоящия конкурс.  Изискват се и минимум 3 /три/ на брой препоръки за добро изпълнение по посочените договори.
Кандидатите следва да са сертифицирани и да представят валиден сертификат по БДС EN ISO 9001:2000 по обхвата на поръчката за монтажни и ремонтни работи. Ако участва обединение, което не е самостоятелно лице, то изискването се отнася за поне един от членовете на това обединение.
Кандидатите за изпълнители са длъжни да имат назначени по трудов договор минимум 2 /две/ лица, с висше техническо образование - специалност КММ или корабостроене, които да извършват техническо ръководство при изпълнение на договора. Всеки от тях трябва да има минимум 3 /три/ години професионален опит в съответната професионална област.
Задължително изискване е кандидатите да разполагат с плаващ и/или сух док и материална база.

Ремонтът ще се осъществява под контрола на Български корабен регистър, в който е вписан УВК „Калиакра”, IMO No 8308410, собственост на «БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР» ЕАД – Варна.
Място на изпълнение: по изискване на организатора на процедурата, местоизпълнението на поръчката следва да е в рамките на Област Варна.

РАЗГЛЕЖДАНЕ, ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПРЕДСТАВЕНИТЕ ОФЕРТИ 

   Комисията, назначена от Възложителя, започва работа по отваряне, разглеждане, оценка и класиране на офертите на 17. 04. 2024 г., от 09:30 часа в зала № 223 на ет. 2 в административната сграда на „БМКЦ“ ЕАД, с адрес: в гр. Варна, ул. “Васил Друмев” № 73. Резултатите от работата на комисията се отразяват в протокол по чл. 19 от Вътрешните правила за управление и контрол на разходите и паричните средства и за провеждане на процедури за избор на изпълнители за доставки на стоки, предоставяне на услуги и извършване на строителство, в т.ч. строително - ремонтни дейности на „БМКЦ“ ЕАД. Преди да отвори ценовите предложения, Комисията проверява дали представената документация за участие в процедурата е изготвена в съответствие с образците и условията на Възложителя. Произнасяйки се относно допустимостта на представените оферти, Комисията има право с мотивирана обосновка да не допусне да бъде разгледана по същество оферта на участник, който не отговаря на предварително обявените условия. След разглеждане на представените документи, комисията изготвя доклад до Изпълнителния директор на „БМКЦ“ ЕАД, в който отразява резултатите от проведения конкурс и въз основа на тях изготвя проект на решение за избор на изпълнител, в съответствие по чл. 20 от Вътрешните правила за управление и контрол на разходите и паричните средства и за провеждане на процедури за избор на изпълнители за доставки на стоки, предоставяне на услуги и извършване на строителство, в т.ч. строително - ремонтни дейности на „БМКЦ“ ЕАД. В срок до 5 (пет) работни дни от провеждане на конкурса, председателят предава на Изпълнителния директор проект на решение за избор на изпълнител, ведно с приложенията към протокола. Изпълнителният директор съставя мотивирано решение за избор на изпълнител и изпраща уведомления до всички участници. В решението се посочва изрично срок за сключване на договора.  
   Критерият „най – ниска ценова оферта“ е водещ при оценка на офертите, представени от участниците в настоящата процедура, с условието, че при представяне от двама или повече участници на оферти с еквивалентна стойност, предимство ще има тази оферта, по която е предложен най – кратък срок за изпълнение на договора. 
За да бъдат допуснати до участие в конкурса, кандидатите следва да отговарят на изискванията, посочени в конкурсната документация. 

   Съгласно условията на утвърдената документация за провеждане на процедурата, участниците следва да подготвят оферта за участие в конкурса, със следното съдържание:  
1. Оферта попълнена по образец – ПРИЛОЖЕНИЕ № 2
2. Списък на документите, съдържащи се в офертата, подписан от участника.
3. Нотариално заверено пълномощно – в случай, че офертата (или някой документ от нея) не е подписана от лицето, което е управител и представляващ дружеството на участника, а от упълномощен негов представител.
4. Декларация за регистрация по ЗТРЮЛНЦ – ПРИЛОЖЕНИЕ № 3
5. Декларации за липса на обстоятелства по образец – ПРИЛОЖЕНИЕ № 4
6. Копие на сертификат за качество БДС EN ISO 9001:2008 по обхвата на поръчката.   
7. Ремонтна ведомост – ПРИЛОЖЕНИЕ № 5 
8. ПРИЛОЖЕНИЕ № 6 - Ценова оферта, съдържаща остойностяване на ремонтната ведомост по отделните видове/количества ремонтни работи, с ценоразпис на Изпълнителя за отделните видове ремонтни работи по всички точки от ремонтната ведомост, в която участникът задължително посочва срок за извършване на ремонта, с изрично посочена начална дата за приемане на кораба и крайна дата за издаването му, след окончателното приключване на целия ремонт. При посочване на срок участникът се съобразява с факта, че ремонтът може да започне не по – рано от 01. 05. 2024 г., с крайна дата за извършването му: до 20. 06. 2024 г. 
  

 Посочената от участника обща стойност за изпълнение на договора трябва да включва всички необходими разходи, труд, материали и др. без ДДС, да е в български лева и се счита за крайна цена за изпълнението на договора, която не подлежи на каквито и да е последващи едностранни промени от страна на Изпълнителя.  
ВАЖНО! Ремонтната ведомост (Приложение № 5), в остойностен вид, с цени по всички видове/количества ремонтни работи в отделните  точки, както и ценоразпис с единични цени за извършване на различните видове ремонтни работи,  се прилага към Ценовата оферта (Приложение № 6), като тези документи заедно се поставят в отделен запечатан непрозрачен плик с надпис „ЦЕНОВА ОФЕРТА”, поставен в плика с офертата на участника.
9. ПРИЛОЖЕНИЕ № 7 - Проект на договор (по образец) – не се попълва, но се парафира на всяка страница, в уверение на факта, че участникът е приел всички изрично уговорени условия.
10. Доказателства, че участникът е назначил на трудов договор минимум 2 /две/ лица, с висше техническо образование - специалност КММ или корабостроене, които да извършват техническо ръководство при изпълнение на договора. Всеки от тях трябва да има минимум 3 /три/ години професионален опит в съответната професионална област – копие;
11. Доказателства, че участникът е изпълнил най-малко 3 /три/ броя договори със сходен предмет. Допустимо е да бъдат представени преписи от договорите. Изискват се и минимум 3 /три/ на брой препоръки за добро изпълнение на  посочените договори.

Цена за изпълнение на договора и начин на плащане: 
Предложената цена в ЦЕНОВАТА ОФЕРТА трябва да е в български лева и да не превишава сумата от 200 000.00 лв. (двеста хиляди лева) без ДДС, като в тази сума не е включен процент непредвидени разходи, който не трябва да надвишава 10% от посочената  стойност. 
Общата стойност на ремонта, с вкл. всички остойностени ремонтни работи по видове и количества в приложената ремонтна ведомост (в това число труд, материали и всякакви др. разходи на Изпълнителя за изпълнение на договора), следва да е до размера на 200 000.00 лв. (двеста хиляди лева) без ДДС. По желание на Възложителя е възможно да се извършват промени по определени точки в ремонтната ведомост, съответно да се добавят нови по вид и количество ремонтни работи, като в този смисъл е допустимо отклонение до 10% от обявената по – горе обща стойност на ремонта. След заявяване и извършване на такива промени по количества/видове ремонтни работи в количествената сметка, ако има такива, ремонтът следва да е в размер на сума, ненадвишаваща 220 000.00 лв. (двеста и двадесет хиляди лева) без ДДС.    
Начин на плащане на цената за ремонта от страна на Възложителя: по банков път, съгласно условията на проекта на договор. 
Лице за контакт във връзка с провеждане на процедурата и по повод извършване на оглед на УВК „Калиакра“: Сава Савов, телефон +359 884 779 054, факс: +359 52 302 503, e-mail: ssavov@bmtc.bg. 
За всички въпроси, които не са изрично уредени по – горе, следва да се считат за приложими условията на конкурсната документация и разпоредбите на Вътрешните правила за управление и контрол на разходите и паричните средства и за провеждане на процедури за избор на изпълнители за доставки на стоки, предоставяне на услуги и извършване на строителство, в т.ч. строително - ремонтни дейности на „БМКЦ“ ЕАД.


                         Изпълнителен директор 
                          на „БМКЦ“ ЕАД   

Файлове:

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД