ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ЗА ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛИ

Обявлението е в архива.
5794026

Публикувана на: 14.03.2024

Краен срок: 20.03.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ЗА ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛИ СОБСТВЕНОСТ НА РЗИ – ЛОВЕЧ

Дата на публикуване: 14.03.2024

Р Е П У Б Л И К А  Б Ъ Л Г А Р И Я

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ

ЛОВЕЧ   

 

УТВЪРДИЛ:

Д-Р РОСИЦА МИЛЧЕВА

Директор на Регионална здравна инспекция гр. Ловеч

 

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ЗА ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛИ СОБСТВЕНОСТ НА  РЗИ – ЛОВЕЧ

 

СЪДЪРЖАНИЕ:

1. Предмет и цел за провеждане на търг с тайно наддаване;

2. Начална тръжна цена;

3. Вид на тръжната процедура;

4. Начин на плащане;

5. Дата, място и час за провеждане на търга;

6. Набавяне на тръжни документи;

7. Депозит за участие;

8. Условия за оглед на МПС;

9. Подаване на документи за участие.

10. Изискуеми документи;

11. Провеждане на тръжната процедура;

12. Обжалване;

13. Срок за сключване на договор;

14. Образци на документи.

 

І. ПРЕДМЕТ И ЦЕЛ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ

1. Предмет на търга - продажба на 2 (два) брой използвани моторни превозни средства (леки автомобили) - частна държавна собственост на РЗИ – Ловеч :

1.1. Марка Рено Меган; модел Сценик; регистрационен номер ОВ 2663 АХ; характеристики - лек атомобил, бензин, 4+1 места, идентификационен номер на МПС (Е) VF1JA0517967417, двигател K7MA702DF29972, обем Р1 1598, максимална мощност Р2 66 kW, технически допустима максимална маса F1 1870 кг., година на регистрация 07.04.1998 г.; изминати километри 391030

1.2. Марка Рено; модел Лагуна; регистрационен номер ОВ 2697 АН; характеристики - лек атомобил, бензин, 4+1 места, идентификационен номер на МПС (Е) VF1B56G0522069262, двигател K4MF420D119913, обем Р1 1998, максимална мощност Р2 83 kW, технически допустима максимална маса F1 1840 кг., година на регистрация 07.03.2000 г.; изминати километри 127965

И двата автомобила са с прекратена регистрация съгласно получени уведомления от гаранционния фонд и се продават в състоянието в което се намират към датата на огледа и наличните принадлежности.

2. Цел на провеждане на търга - избиране на купувач на предложените активи.

 

ІІ. НАЧАЛНА ТРЪЖНА ЦЕНА

Наддавателните предложения следва да са равни или да надвишават посочената начална тръжна цена. Участници, посочили по-ниска цена от посочената в настоящата документация се
отстраняват от  участие в търга с тайно наддаване. Началната тръжна цена на моторните превозни средства както следва:

1.За лек автомобил по точка 1.1. е 800,00 (Осемстотин лева ) , с вкл. ДДС получена в резултат на пазарна оценка от лицензиран оценител.

2. За лек автомобил по точка 1.2. е 1100 (Хиляда и сто лева) , с вкл. ДДС получена в резултат на пазарна оценка от лицензиран оценител.

 

ІІІ. ВИД НА ТРЪЖНАТА ПРОЦЕДУРА

1. Тръжната процедура се провежда, чрез търг с тайно наддаване. Участниците подават предварително писмено предложение в запечатан непрозрачен плик. Участникът, предложил най-висока цена, се счита за спечелил тръжната процедура. В случай, че двама или повече участника са посочили еднаква по-висока цена, купувачът се определя чрез жребий.

 

ІV. НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

1. Всички разплащания, свързани с провеждането на настоящия търг, се извършват в български лева;

2. Кандидатът внася Депозит за участие в размер на 10 %   (десет процента ) от началната цена на лекия автомобил, ако участието е за няколко позиции процентът се изчислява върху всяка цена за съответните  позиции от начално обявените цени;

3. Спечелилият участник се задължава да внесе предложената сума, намалена със стойността на внесения депозит, по банковата сметка на „Регионална здравна инспекция – Ловеч” (РЗИ – Ловеч) или в касата ст.4 ет.1 в срок до 3 работни дни от датата на обявяване на резултатите:

ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА  АД офис Ловеч

IBAN BG96UBBS80023110734210

BIC: UBBSBGSF

4. В едноседмичен срок от внасяне на сумата, спечелилият участник и директорът на РЗИ – Ловеч сключват договор за покупко-продажба на моторното превозно средство.

5. В случай на не плащане на цената в указаният срок в т. 3, депозитът не се връща и продавачът служебно обявява за спечелил търга участника, предложил следващата по размер цена, след което го поканва в срок до 3 работни дни да извърши плащането. Ако не внесе цената в определения срок, комисията отбелязва със забележка в тръжния протокол, че вещта не е продадена.

 

V. ДАТА, МЯСТО И ЧАС НА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ТЪРГА

1. Тръжната процедура ще се проведе от комисия, определена от директора на РЗИ – Ловеч

 

VІ. НАБАВЯНЕ НА ТРЪЖНА ДОКУМЕНТАЦИЯ

1. Тръжната документация ще бъде поместена на сайта на „Регионална здравна инспекция – Ловеч” (РЗИ – Ловеч) https://rzi-lovech.egov.bg 

2. Тръжната документация за участие в търга не се закупува и до нея е осигурен пряк и неограничен достъп чрез публикуването и на интернет страницата или може да бъде получена от звеното за административно обслужване на РЗИ -Ловеч, всеки работен ден от 9.00 часа до 16.00 часа, считано от датата на публикуване на обявата в ежедневник.

 

VІІ. ДЕПОЗИТ ЗА УЧАСТИЕ

1. За участие в търга, след направен оглeд на предлаганото моторно превозно средство, всеки участник се задължава да внесе депозит в размер на 10% ( десет процента ) от началната тръжна цена на вещите, за които кандидатства, по банковата сметка на РЗИ – Ловеч или на касата ст.4 ет.1 . Като основание за внасяне на сумата да се посочи: „Депозит за участие в търг за продажба на МПС”.

2. Участник, който не е внесъл депозита за участие, не се допуска до участие в тръжната процедура.

3. Депозитът служи като обезпечение за участие в тръжната процедура и сключване на договора за покупко-продажба на МПС. В случай на отказ от кандидата, спечелил търга, да плати дължимата сума за позицията за която участва или да подпише договора за покупко-продажба, депозитът не се възстановява, като се предлага на следващия по ред кандидат да заплати предложената от него цена. В случай, че и вторият по ред не извърши плащането в определения срок, в тръжния протокол се отбелязва, че вещта не е продадена. Върху сумата на  депозита не се дължи лихва.

4. С внесения депозит кандидатът гарантира съгласието си с настоящите условия и своето задължение да сключи договор за покупко-продажба, ако бъде избран за победител в търга. Депозитът на спечелилия търга се приспада от дължимата тръжна цена.

5. Депозитът се внася след направен оглед от кандидата, в касата на РЗИ- Ловеч или по посочена банкова сметка, като екземпляр от внесения депозит се прилага в плика с документацията.

6. Не се връща депозит на лице, внесло депозит за участие в търга, но не се е регистрирало като участник в търга в посочения срок, както и в случай когато лицето е участвало в търга и е спечелило вещта, но не е платена цената в указания срок - 3 работни дни след връчване на тръжния протокол на спечелилия кандидат.

7. На кандидатите, взели участие в търга и спазили тръжните условия и процедури, но неспечелили търга, депозитът се възстановява в рамките на 14 календарни дни от датата на провеждане на търга. Депозитът се връща по банков път по сметка посочена от всеки от участниците или от касата на РЗИ – Ловеч в брой.

 

VІІІ. УСЛОВИЯ ЗА ОГЛЕД НА МОТОРНОТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО

1. Огледът на МПС - предмет на настоящата тръжна процедура, се извършва всеки работен ден от 16.00 часа до 17.00 часа, считано от датата на публикуване на обявата в ежедневник до денят предхождащ търга, в присъствието на служител на инспекцията. Лице за контакт: Красимир Марков-изпълнител-шофьор в дирекция АПФСО

тел.068/ 699 426 и мобилен тел. 0893 441 312 или 0887 001 211 .

 

ІХ. ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ.

1. Кандидатите подават изискуемите документи в деловодството на РЗИ – Ловеч”- гр. Ловеч, ул. „Съйко Съев” № 27А, ет.1, кабинет № 4.

2. Изискуемите документи се поставят в плик №1- „Документи за допускане до участие”.

-  Заявление за участие ( Приложение-Образец №1);

-  Декларация за извършен оглед (Приложение-Образец №3);

- Копие от документа за регистрация или ЕИК, съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър, когато участникът е юридическо лице или ЕТ,

- Представя се нотариално заверено пълномощно, в случай че документите за участие в търга са подписани от пълномощник.

- Документ за внесен депозит;

- Заверен препис от фотокопие на карта за идентификация по Закон за регистър Булстат;

- Декларация, че участникът не е обявен в несъстоятелност и не е в производство за обявяване в несъстоятелност (Приложение-Образец №2)- важи за юридически лица и ЕТ

Наддавателното предложение се поставя в плик № 2- „Предлагана цена”.
Двата плика се поставят в голям непрозрачен плик и върху него се отбелязва следния
текст: „Документи за участие в тръжна процедура за закупуване на МПС”, наименованието

на кандидата, адрес, телефон за връзка, e-mail.

Документите се подават до 16.00 ч. считано от датата на публикуване на обявата в  
ежедневник до 16.00 ч. на деня предхождащ търга(оферти се приемат в 7- дневен срок от откриване на процедурата). Документи, постъпили в Деловодството   на РЗИ – Ловеч след посочения срок, се считат за просрочени, независимо от датата на изпращането им.

3. В плик № 2 се поставя: - ценово предложение.

Кандидатите физически лица не предоставят тези от документите, които се издават само за юридически лица. В случай, че някой от кандидатите не е представил гореописаните документи, това ще бъде валидно основание за комисията да не допуне кандидата до участие.

 

Х. ИЗИСКУЕМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ:

Задължителни документи , които следва да се представят за участие в търга са:

1. Заявление за участие по образец ( Приложение-Образец №1);

2. Декларация за извършен оглед (Приложение-Образец №3);

3. Копие от документа за регистрация или ЕИК, съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър, когато участникът е юридическо лице или ЕТ,

4. Изрично нотариално заверено пълномощно за участие в търга, в случаите, когато кандидата участва чрез пълномощник;

5. Заверен препис от фотокопие на карта за идентификация по Закон за регистър Булстат;

6. Документ за внесен депозит;

7. Попълнени образци на декларации, неразделна част от тръжната документация (Приложение-Образец №2);

8. Ценово предложение, поставено в запечатан непрозрачен плик с посочено на него наименование на позицията за която участва и Цена.

 

ХI. ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЪЖНАТА ПРОЦЕДУРА

1. Кандидатите за участие в търга, освен документи по т. Х, представят и документ за самоличност в деня на провеждане на търга.

2. В деня и часа, определени за провеждане на търга в присъствието на кандидатите за участие председателят на комисията:

- проверява присъствието на членовете на комисията;

- обявява откриването на търга и неговия предмет;

- проверява документите за самоличност на кандидатите и пълномощниците – в случай на упълномощаване;

3. Комисията e в състав от следните членове: председател, секретар и задължително юрист;

4. Търгът се открива, когато в обявеният час на търга присъстват всички членове на комисията и са внесени депозити най-малко от двама кандидати за всяка обособена позиция поотделно;

5. Когато се яви само един кандидат (от внеслите депозити за участие, за всяка обособена позиция) търгът се отлага с 1 час и ако в този срок не се яви другият кандидат, търгът не се провежда, като за това се изготвя протокол от назначената комисия;

6. След откриване на търга комисията проверява съдържанието на подадените заявления.

7. На обявената дата за провеждане на търга Комисията разпечатва подадените пликове и разглежда подадените документи, като първо започва с плик № 1. Допускат се до участие в търга само участници, представили всички документи съгласно раздел Х. Ако участник бъде отстранен поради непредставяне на изискуемите документи, представените наддавателни предложения от негова страна не се разглеждат. Нередовността на документите се отбелязва върху плика и в протокола.

8. След разглеждане на документите в Плик № 1 комисията пристъпва към разглеждане на наддавателните предложения на допуснатите участници. Комисията разпечатва подадените пликове, като отбелязва върху всеки плик входящия номер на офертата на участника, името му, документа за внесен депозит, предложената цена и други обстоятелства по редовността на подадените документи. Редовно подадените оферти се класират според размера на предложената цена.

9. Комисията изготвя протокол, подписан от членовете на комисията. Протоколът съдържа данни за: - състава на тръжната комисия; - деня, часа и мястото на започване на търга; - крайния срок за заявяване на участие; - имената на участниците, допуснати до търга; - предложенията на участниците; - името на спечелилия търга участник за конкретната позиция; - имената на класираните на второ и трето място.

10. Когато се яви само 1 кандидат и той е представил всички изискуеми документи, той се обявява за спечелил по предложената от него цена, която не може да бъде по-ниска от началната тръжна цена. В случай, че не се яви нито един кандидат или не бъде допуснат нито един кандидат до участие, търгът се обявява за непроведен. Ако при два последователни търга не се продаде вещта, моторното превозно средство се продава на първия по време кандидат-купувач, който заяви писмено желанието си да закупи вещта на цена не по-ниска от 60 на сто от първоначалната тръжна цена.

 

ХII. ОБЖАЛВАНЕ

В 7-дневен срок от датата на обявяване на резултатите участниците в търга могат да подадат жалба по реда на Административно процесуалният кодекс за неспазване на изискванията по неговата оргaнизация и провеждане. Жалбата се подава чрез РЗИ-Ловеч до Администратвен съд Ловеч.

 

XIII. СРОК ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР

Договорите за продажба на автомобилите се сключват в срок до 7 (седем) дни от  удостоверяване от страна на спечелилият участник, с документ, че е заплатил достигнатата на търга цена. Документа се предава на председателя на комисията.

Всички разходи, които се извършват след плащане на цената, разходите по сделката, задължителни данъци и застраховки, подписването и нотариалната такси за заверка на договора, са за сметка на купувача.

ХIV. ОБРАЗЦИ НА ДОКУМЕНТИ 

Таг: скраб, скрап

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД