Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
5298510

Публикувана на: 08.11.2023

Краен срок: 20.11.2023

Прогнозна стойност: 55800.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Варна

Уникален номер на поръчката: 05690-2023-0001

Строително-монтажните работи на покривите ще се извършат в сградата на РСПБЗН-Долни чифлик към  РДПБЗН – Варна, както следва:
Сградата е находяща на адрес: гр. Долни чифлик, ул. „Армейска“ №2, УПИ I ОППС, кв.32 по плана на гр. Долни чифлик, област Варна е със застроена площ от 472,80 кв. м., на един и 2 етажа, масивна конструкция. Състои се от няколко постройки:
Административно-битова на 1 етаж със ЗП – 250м2. Сградата е с масивна конструкция, построена през 1952 г. Стените са изпълнени от тухлена зидария. Покривът е дървен, скатен. Извършен е ремонт на покрива през 2013 г., като са подменени изгнилите елементи на носещата покривна конструкция – греди, попове, столици и др. Направена е нова дъсчена обшивка, хидроизолация и са поставени нови керемиди „Мизия“. Поставени са нови улуци, нови водосточни тръби и казанчета.
Състоянието на покрива към днешна дата е следното:

  • Наблюдават се счупени керемиди;
  • Комините, които са 5 броя са полуразрушени, с опадала мазилка и негодни за ползване. Установи се, че при извършения предишен ремонт не са били включени никакви ремонтно-възстановителни дейности по коминните тела.
  • В подпокривното пространство същите коминни тела не са измазани, в следствие на което при използването им помещението се изпълва с дим.

Необходимо е възстановяване на коминните тела до височината, необходима за правилното им функциониране, измазването им над покрива и в подпокривното пространство, смяна на счупените керемиди и поставяне на метални шапки и ламарини.  Водосточните тръби и улуци са в добро състояние.
Сграда на 2 етажа с масивна конструкция със ЗП – 64,40 м2., построена през 1987 г. Изпълнена е от панелни елементи. Покривът е плосък, стоманобетонна конструкция.
Покривната хидроизолация е компрометирана, подпухнала, разлепена на места, като при обилни дъждове няма правилно оттичане на водата и на участъци се образуват локви. През разлепените участъци водата попива в стоманобетоновата плоча и се наблюдават течове в помещението, което се ползва за фитнес и спортни изяви. С оглед на това, че горепосоченото помещение е ремонтирано и е поставено ново оборудване за фитнес, следва да се възстанови покривната изолация възможно в кратки срокове, за да се предпазва нормално конструкцията на сградата – в случая носеща покривна конструкция, както и наличните уреди и да се предостави на служителите на РСПБЗН-Долни чифлик да спортуват в нормални условия.
Сграда – котелно на 1 етаж с масивна конструкция със ЗП – 50,00 м2., построена през 1998 г Покривът е плосък, стоманобетонов. Помещението е неизползваемо, поради наличието на течове от атмосферни води.
Стоманобетоновата плоча е компрометирана, не е налична никаква хидроизолация, на места бетонното покритие липсва и е оголена армировката. Необходимо е да се възстанови плочата, като се санира стоманобетонната конструкция срещу корозия, да се възстанови бетонното покритие и да се положат необходимите пластове хидроизолация. За оттичане на атмосферните води се предвиждат улуци, водосточни тръби и казанчета.

URL: https://app.eop.bg/today/341778

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД