Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
5866229

Публикувана на: 25.03.2024

Краен срок: 09.04.2024

Прогнозна стойност: 247000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ШУМЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ЕПИСКОП КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ"

Уникален номер на поръчката: 00251-2024-0003

Предметът на настоящата обществената поръчка е проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор (инженеринг) на обект „Изграждане на външен асансьор към сградата на Корпус 3, с прилежащ подход и паркинг за автомобили на хора в неравностойно положение“. Сградата на Корпус 3 е публична държавна собственост на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, попада в категорията „сгради за обществено обслужване“ в областта на образованието и науката и е Трета категория – строежи по чл. 137, ал.1, т.3, буква „в” от ЗУТ. Предвижда се изграждане на външен асансьор към южната фасада на пет етажната сграда на Корпус 3, с административен адрес: гр. Шумен, ул. „Университетска“ № 115. Асансьорната кула да бъде външно разположена, с вход/изход за хора в неравностойно положение на Кота „0“. Асансьорната уредба да има общо 6 спирки (1 на Кота „0“ + 5 за всеки един от етажите). В близост до входа на асансьора откъм дворното пространство да се изгради подход за автомобили зад сградата на Корпус 3, допълнителни пешеходни пространства и рампи, както и не по-малко от две паркоместа за автомобилите на хора в неравностойно положение в непосредствена близост до асансьорното съоръжение.
Обект на изпълнение на поръчката са следните дейности:
1. Проектиране във фаза „Технически проект“, изготвен в съответствие със ЗУТ и приложимите нормативни документи, включва изработване на : Част Архитектура; Част Конструктивна; Част Геодезия и вертикална планировка; Част Пътна; Част Електро; Част План за безопасност и здраве; Част План за управление на строителните отпадъци; Част Пожарна безопасност; Част Сметна документация. Възложителят възлага на изпълнителя изработването на техническия проект с възлагателно писмо. Проектът се изработва в три оригинални екземпляра на хартиен носител и едно копие на електронен носител в пълен обем и съдържание. Изпълнителят извършва всички съгласувания с експлоатационните дружества и администрации за издаване на разрешение за строеж. Съгласуването на отделните части на проекта е ангажимент и за сметка на Изпълнителя.
2. Изпълнение на СМР: Изпълнителят следва да извърши СМР съгласно изготвения проект и изискванията на Възложителя  и Техническа спецификация, както и въз основа на издаденото разрешение за строеж и заповедите, дадени писмено в Заповедната книга на строежа. Изпълнените СМР следва да са в съответствие с изискванията на нормативните актове и съществените изисквания за хигиена, опазване на здравето и живота на хората и опазване на околната среда. В обекта се влагат само строителни продукти, които осигуряват изпълнението на основните изисквания към строежите по чл. 169, ал. 1 от ЗУТ и отговарят на изискванията, определени със Закона за техническите изисквания към продуктите, и с Наредбата по чл. 9, ал. 2, т. 5 от същия закон. Строителния надзор за изпълнение на дейностите, се осъществява от упълномощено от възложителя лице притежаващо удостоверение от МРРБ за категорията на обекта. Изпълнителят извършва дейности за въвеждане на монтирания външен асансьор в експлоатация и представя на лицето, упражняващо строителен надзор всички документи, изготвени по време на строителния процес.
3. Упражняване на авторски надзор при изпълнение на СМР: Авторският надзор следва да се осъществява по всички части на техническия проект. Същият обхваща периода от откриване на строителната площадка до въвеждането на обекта в експлоатация. Упражняването на авторски надзор по време на строителството на обекта ще бъде осъществяван от проектантските екипи, изготвили техническата документация по смисъла на Закона за устройство на територията (ЗУТ). Целта на надзора е да се съблюдават процесите на извършване на строителните дейности, да гарантира спазването на параметрите на техническия проект, както и да дава указания по време на изпълнението, както и решения при възникване на непредвидени обстоятелства при реализирането на проекта.
Максималният срок за изпълнение на инженеринга е 150 календарни дни.
Финансирането на поръчката е осигурена от бюджета на университета. Условията за авансово предоставяне на средства и за гаранцията за изпълнение са подробно описани в проекта на договор.
 

URL: https://app.eop.bg/today/370946

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД