Ранно откриване на водещите хронични белодробни болести

Обявлението е в архива.
5195462

Публикувана на: 24.08.2023

Краен срок: 29.08.2023

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

Във връзка с изпълнението на дейностите за 2023 г. по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., приета с Решение №552/28.07.2021г. на Министерския съвет и Заповед № РД-01-453/11.08.2023 г. на Министъра на здравеопазването, Регионална здравна инспекция - Видин отправя

П О К А Н А

кьм лечебните заведения от област Видин


За реализиране на следните дейности, насочени към ранно откриване на водещите хронични белодробни болести, както следва :
1. Извършване на не по-малко от 260 (двеста и шестдесет) прегледи за развитие на хронични белодробни болести на високорискови лица (пушачи/екс/пушачи с експозиция ≥ 10 пакето-години на възраст > 40 години; пасивни пушачи; лица със симптоми и признаци (персистираща, прогресивна и влошаваща се при физическо усилие диспнея, хронична кашлица, хронична продукция на секрети, свиркащи хрипове, рецидивиращ остър бронхит и рискови фактори на работната среда) и насочване при необходимост към специалист по белодробни болести за диагностично уточняване и провеждане на специализирани изследвания;
2. Извършване на не по-малко от 100 (сто) прегледи на високорискови лица (пушачи/ екс/пушачи с експозиция ≥ 10 пакето-години на възраст > 40 години; пасивни пушачи; лица със симптоми и признаци (персистираща, прогресивна и влошаваща се при физическо усилие диспнея, хронична кашлица, хронична продукция на секрети, свиркащи хрипове, рецидивиращ остър бронхит и рискови фактори на работната среда) за ранно откриване на интерстициалните белодробни болести и определяне на риск за развитие на прогресивни фиброзиращи интерстициални белодробни заболявания; 
2.1. Извършване при необходимост на спирометрия на диагностицираните пациенти с оглед определяне на прогресията (измерване на ФВК) и КАТ промени - загуба на обем и тракционни бронхиектазии;
3. Организиране на не по-малко от две скринингови кампании на територията на област Видин за белодробни болести сред здравото население.
Срокът за изпълнение на дейностите е до 20 ноември 2023 г.

Лечебното заведение, с което ще се сключи договор е длъжно да представи график за прегледи по дни, часове, като се вписват и имената на лекарите, които ще работят на съответните дати. 

Определеният общ бюджет по т. 1 и т. 2 и т. 3. е 17 000 (седемнадесет хиляди) лева за извършване на текущи разходи за изпълнение на дейностите по програмата.
Коректното отчитане на медицинската дейност е съществен и основен елемент при отчитане на дейността и получаване на предвиденото финансиране.

Заявления от лечебните заведения, желаещи да извършат дейностите по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. ще се приемат на адрес: гр. Видин 3700, ул.„Цар Симеон Велики” № 76, ет. 1, стая № 6, в срок до 12:00 часа на 29.08.2023 г.

Необходими документи за кандидатстване:
1. Заявление;
2. График за дейността;
3. Копие от Разрешение за осъществяване на лечебна дейност (за ЛЗ за болнична помощ) или Удостоверение за регистрация на ЛЗ (за извънболнична помощ).
4. Копия от дипломи на лицата, които ще извършват услугите, удостоверяващи необходимото образование и професионална квалификация.

Изборът на лечебно заведение, с което ще се склочи договор, ще се извърши от комисия, назначена от Директора на РЗИ - Видин, по предварително зададени критерии.

Д-Р  ВЕНЦИСЛАВ ВЛАДИНСКИ
Директор на РЗИ – Видин

Файлове:

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД