Публично състезание

Обявлението е в архива.
5512251

Публикувана на: 31.01.2024

Краен срок: 26.02.2024

Прогнозна стойност: 3787500.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ХАСКОВО

Уникален номер на поръчката: 00211-2024-0005

В обхвата на обществената поръчка са включени следните дейности: Дейност 1 – изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект; Дейност 2 – изпълнение на СМР / строително-монтажни работи/  по одобрения технически инвестиционен проект; Дейност 3 – упражняване на авторски надзор по време на строителството.
 Дейност 1 – изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект
            Проектирането е еднофазно и включва изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект за обект: „Основен ремонт на железопътен надлез на бул. „Съединение“ в гр. Хасково“.
          Инвестиционния проект,  трябва да се изготви при спазване на изискванията в техническото задание за проектиране, с обхват и съдържание съгласно изискванията на ЗУТ и на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
          С техническия инвестиционен проект следва да се изяснят конкретните проектни решения в степен, осигуряваща възможност за цялостно изпълнение на всички видове СМР на обекта, както и да се дадат проектни решения, които осигуряват съответствието с изискванията към строежите по чл. 169 от ЗУТ. При изготвянето на проектната документация, екипите за разработване на инвестиционните проекти трябва да спазват изискванията на Заданието за проектиране за съответния обект и изискванията на Техническата спецификация, които са неразделна част от настоящата поръчка.
Техническите инвестиционни проекти трябва да са с минимален обхват както следва:

  • Част: Геодезия;
    • Част: Проектно-сметна документация.
    • Част: План за управление на строителните отпадъци (ПУСО);
    • Част: Пожарна безопасност;
    • Част: План за безопасност и здраве (ПБЗ);
    • Част: Организация и безопасност на движението –постоянна и ВОБД;
    • Част: Реконструкция и/или защита на инженерни мрежи;
    • Част: Конструктивна;
    • Част: Пътна;

По преценка на Изпълнителя могат да бъдат добавяни и други части на инвестиционните проекти, необходими за изпълнението на предмета на поръчката и за издаване на съответните Разрешения за строеж. Всяка част на инвестиционните проекти трябва да бъде съгласувана с останалите части от проекта.
Инвестиционния проект,  трябва да се представи в 5 (пет) оригинални екземпляра на хартиен и 1 (един) електронен носител CD във формат: графична част - „dwg” и “pdf”, текстова част – „word” и “pdf”. Съдържанието на електронния носител трябва да е идентично на хартиения носител. Инвестиционния проект се предава на Възложителя с приемо-предавателен протокол, в който се отразяват наличността на представения проект и съответствието му с изискванията на Възложителя.
 Дейност 2 – изпълнение на СМР /строително-монтажни работи/  по одобрения инвестиционен проект
Изпълнението на строително-монтажните дейности започва след издаване на разрешението за строеж и се извършва по одобрения инвестиционен проект за строеж, който ще е III-та категория, съгласно НАРЕДБА № 1 от 30 юли 2003 г за номенклатурата на видовете строежи.
Строителят изпълнява СМР за обекта в съответствие с издадените строителни книжа, условията на договора и изискванията на чл. 163 и чл. 163а от ЗУТ. Участниците в строителството и взаимоотношенията между тях по изпълнението на проекта се определят от изискванията на раздел втори, част трета от ЗУТ и от указанията за изпълнение.
Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и приемане на СМР за реализиране на предвидените с инвестиционния проект дейности, ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3 от 2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
           Дейност 3 – упражняване на авторски надзор по време на строителството
Във връзка с точното спазване на инвестиционния проект при изпълнението на СМР, изпълнителят посредством отделни правоспособни лица, автори на приложимата проектна документация по части, следва да осъществява авторски надзор съобразно изискванията на чл. 162, ал.2 от ЗУТ и договора за изпълнение. С осъществяването на надзор от проектантите - автори на отделните части на работния проект, се гарантира точното изпълнение на проекта, спазването на архитектурните, технологичните и строителните правила и норми, както и подготовката на проектната документация за въвеждане на обекта в експлоатация.
 

URL: https://app.eop.bg/today/354399

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД