Публично състезание

Обявлението е в архива.
5275323

Публикувана на: 13.10.2023

Краен срок: 06.11.2023

Прогнозна стойност: 83333.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ "ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН"

Уникален номер на поръчката: 00889-2023-0003

Предмет на настоящата поръчка е изготвяне на доклади за ЕО и ОС на проекта на Стратегията за опазване на околната среда в морските води  на Република България (Морската стратегия на Република България) за периода 2022-2027 г., провеждане на консултации и подпомагане на Възложителя за финализиране на процедурата по ЗООС.
Изпълнителят следва да извърши ЕО и ОС на проекта на Морска стратегия на Република България за периода 2022-2027 г. и програмата от мерки към нея, при спазване на изискванията на националната нормативна уредба – Закон за опазване на околната среда, Закон за биологичното разнообразие, Наредба за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони, европейското законодателство, указанията за извършване на екологична оценка от Европейската комисия и на становището на компетентния орган за ЕО.

ЕО и ОС - предмет на настоящата поръчка, се изготвят едновременно с актуализирането на МС за периода 2022-2027 г., като се вземат предвид целите на Стратегията, териториалният обхват и програмата от мерки, така че да се идентифицират, опишат и оценят по подходящ начин, възможните въздействия от прилагането й.
Изпълнителят следва да извърши следните дейности:
Дейност №1 Планиране изпълнението на дейностите по обществената поръчка.
Дейност №2 Изготвяне на задание за обхвата и съдържанието на Доклада за ЕО, както и схеми за провеждане на консултациите по проект на Доклад за ЕО, вкл. ОС на проекта на Морска стратегия на Република България, вкл. за общественото им обсъждане.
Дейност №3 - Изготвяне на проекти на Доклади за ЕО и доклади за ОС на проектa на Морската стратегия  на Република България за периода 2022-2027 г.

Дейност №4 - Провеждане на консултации с обществеността, заинтересованите страни и трети лица по докладите за ЕО/ОС и изготвяне на финални Доклади за ЕО и доклади по ОС с отразени резултати от консултациите.
Дейност №5 - Подпомагане на Възложителя при последващи действия и изготвяне на SWOT анализ на проекта на Морска стратегия.


 

URL: https://app.eop.bg/today/335977

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД