Публично състезание

Обявлението е в архива.
5388636

Публикувана на: 12.12.2023

Краен срок: 08.01.2024

Прогнозна стойност: 1489191.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Индустриални терени и складове ЕАД

Уникален номер на поръчката: 02397-2023-0002

„Изпълнение на СМР на обект: ЛОГИСТИЧНО-ИНДУСТРИАЛНА БАЗА, находящи се в УПИ V-256, м. „Спорното“, с. Гурмазово, Община Божурище“
 

В изготвения технически проект се предвижда изграждане на две складови сгради (халета) за негорими стоки с горими опаковки. Предвижда се и офисна част към всяко хале с малък санитарен възел, която да обслужва складовите площи на сградата. Обслужването на персонала (санитарни възли) към склада се осъществява в офисната част на всяка сграда. За дейността не е необходима хигиенно-защитна зона и няма вредни отделяния и влияния върху околната среда. Офисните помещения са със светла височина 2,70 метра съгласно приложената графична част на проекта, като условно са разделени на офисна и санитарно-битова част. Обособяват се две самостоятелни складови халета, като тяхното изграждане се предвижда да става едновременно. Разположени са редово едно до друго, като са отделени с дилатационна фуга по конструктивен проект. В склада и офиса се предвижда да работят по 3 човека за всяко хале.
Конструкцията на сградата е сглобяема (под, стени и покрив) със стоманени профили по конструктивен проект. На коти: +0,00 м се изпълнява армирана шлайфана настилка. Преградните вътрешни стени в офисната част на складовата сграда са системно решение на стени за сухо строителство от алуминиеви профили и плоскости от гипс картон с осигурена пожароустойчивост, където е необходимо по проект пожарна безопасност. Външните стени са панели минерална вата по указания на проект за пожарна безопасност и EPS панели. При изпълнение на инсталации се изпълняват също предстенни обшивки от система за сухо строителство. Покривът е от термопанели с наклон от 21,67% върху стоманена конструкция. Предвидените настилки са шлайфан бетон в основния склад и керамични плочи (Гранитогрес) при обслужващите помещения: тоалетна и офис. Изпълняват се окачени тавани от минерална вата в офисни части и метални тавани при тоалетни и битови помещения. Прозорците и вратите ще се допълнят по спецификация отделно от проекта.
Външното електрозахранване  на обекта е от собствен трафопост, монтиран на терена на обекта до улицата.От вън на стената на трафопоста се предвижда едно електромерно ел. табло тип ТЕМО, в което са монтирани електромерите на двата склада, които са трифазни,двойнотарифни, за 380/220V, 3x10/60A. Електрозахранването е отделно за всеки склад с кабели тип СВТ4х10мм², изтеглени в тръбна мрежа от PVC тръби ф50мм. За складовете се предвиждат отделни разпределителни ел.табла тип „Стенен метален шкаф“, монтиран в офисите.Оборудвани са съгласно Наредба №3. Осветителната инсталация е съгласно БДС EN 2 464-1, предвидени са светодиодни тела и кабел тип СВТ.Силовата инсталация е изпълнена с кабели тип СВТ и контакти тип „ Шуко“
Пожароизвестителната инсталация на обекта ще се изпълни съгласно Наредба №1з-1971 за осигуряване на безопасност при пожар.Инсталацията се изпълнява с негорим червен кабел с ширмовка, тип ELAN R, червен на цвят, със сечение 2х1мм² и 2х0,75мм² за лъчите и 2х1,5мм² за сирените.Кабелите се полагат в гъвкави PVC тръби.
Гръмозащитната инсталация превижда мълниеприемник с изпреварващо действие с една мачта с височина 3м. монтирана в средата на покрива на Хале1.Отводите се изпълняват от алуминиев екструдиран проводник.
Външното водоснабдяване се състои от питейно битов водопровод  от РЕ тръби ф32 и водопровод за противопожарни нужди от РЕ тръби ф90.
Външната канализация  се състои от канализация за битови нужди от PVC  ф200 и PVC  ф315 за дъждовните води.
Сградната водопроводна инсталация се изпълнява от PPR тръби ф20 и поцинковани тръби ф2“
Сградната канализация се изпълнява с PVC SN8 тръби ф50,ф110,ф160.
Отводняването общо за сградата е външно с външни улуци на скатовете на покрива и водосточни тръби с ревизия заустени към дъждовната канализацията. Зареждането на складовете ще е с тежкотоварни автомобили. Подходите към сградата и вратите са съобразени с габаритите им. Обслужването вътре в складовете ще се извършва от транспалетни колички. Отоплението на офисната част е с електричество - климатици. Ползват се бойлери за топла вода. Предвижда се паркоустройство и озеленяване.

Таг: метални конструкции

URL: https://app.eop.bg/today/342776

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД