Публично състезание

Обявлението е в архива.
5775303

Публикувана на: 07.03.2024

Краен срок: 02.04.2024

Прогнозна стойност: 2267651.98 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ЛУКОВИТ

Уникален номер на поръчката: 00369-2024-0011

Сградата предмет на преустройство е четириетажна постройка, от който предмет на поръчката е част от първи /приземен/ етаж и целия втори етаж, в това число физкултурен салон и топла връзка, обособена с преустройството за приемна родители. Застроената и разгърнатата застроена площ на сградите и съответно градоустройствените показатели за имота не се променят. Частта от сградите който се преустройва е следната: Част от приземен етаж на преустройство – 390,00 м2. Преустройство на целия първи етаж, в това число физкултурен салон и топла връзка, обособена с преустройството за приемно родители – 1 097,00 м2. Обща застроена площ на преустройството- 1 487,00 м2. Обекта е IV- категория, съгласно чл. 8, ал. 2, т.3, във връзка с чл. 9, ал.1 от Наредба 1 за номенклатура на видовете строежи. Инвестиционното намерение на община Луковит, е да реконструира и преустрои частично полувкопан етаж и целия следващ, ведно с физкултурния салон и топлата връзка между двете съществуващи сгради за целодневна детска градина с четири групи за деца в съответствие с нормативните изискванията и по-точно Наредба № 3 от 05 февруари 2007 год. , за здравните изисквания към детските градини, кухненски блок, който да отговаря на изискванията на Наредба № 5 от 2006 год. за хигиена на храните. Конструктивните промени са: Частично и цялостна премахване на съществуващи зидове в приземения и втори  етаж на сградата. Направа на нови отвори за врати за отделните групи в съществуващи зидове, рамкиращи коридора. Направа на отвори в съществуващи зидове 100/100 между разливните и гардеробните. Направа на отвори за евакуация в ограждащ зид на физкултурен салон. Зазиждане на съществуващи отвори. Направа на отвор в стоманобетонна плоча между двата етажа с размери 120/120 за монтаж на кухненски асансьор. Направа на четири броя еднораменни стълби по фасадите на сградата, пред всяка една от дневните на групите, с цел осигуряване на достъп до източния и западен двор на децата. Премахване на комин от старата котелно и възстановяване на бетонова плоча в този участък /отвор на комин/. Предвижда се изпълнение на топлоизолация съгласно проекта за енергийна ефективност по всички външни стени на участъците от сградата предмет на преустройство. С преустройството се предвижда изпълнението на множество стени от 12-сантиметрова тухлена зидария, 15-сантиметрова зидария от газобетонни блокчета и гипсокартон за да се обособят отделните помещения и съответно взаимовръзката между тях.
Предвижда се продълбочаване на прозорците на занималните и се подменя дограмата, за да се изпълнят изискванията на чл. 12 от Наредбата. Стените на всички помещения се шпакловат с гипсова шпакловка и боядисват с латекс. Стените по баните и санитарните възли се облицоват с фаянс на височина 2м. По същия начин се облицоват стените в пералното и кухненски помещения. Таваните се шпакловат и боядисват с латекс. Във всички помещения на основния етаж, в това число и физкултурния салон и приемната за родители се предвижда окачен таван - гипсокартон на метална к-ция и топлоизолация - минерална вата. Настилките са керамика за мокрите и обслужващите п-ния, както и ламиниран паркет за занималните, спалните, кабинетите на персонала и медицинския кабинет. В салона се предвижда линолеум. ЕЛЕКТРО. ОВК и ВиК ИНСТАЛАЦИИ: Конкретната сграда е водоснабдена и електрифицирана. Същото е удостоверено от съответните експлоатационни дружества. Канализацията ще се заусти по начин илюстриран във ВиК проекта. Вентилацията на санитарните възли, кухненския блок, пералното и др. помещения там където е необходимо, са илюстрирани в частта ОВК. Отоплението на сградата ще се осъществява от локални топлинни източници на електроенергия -термопомпи, оразмерени и отразени в частта ОВК.

URL: https://app.eop.bg/today/365817

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД