Публично състезание

Обявлението е в архива.
5703617

Публикувана на: 28.02.2024

Краен срок: 25.03.2024

Прогнозна стойност: 4000000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Уникален номер на поръчката: 00398-2024-0002

Основната цел на настоящата обществена поръчка за строителство е: осигуряване на безопасни условия за учебния процес чрез качествено и законосъобразно изпълнение на строителни и монтажни работи, свързани с изпълнение на основни, текущи и аварийни ремонти в сградите предоставени за експлоатация и управление на Медицински университет – София, за което ще се сключи рамково споразумение с потенциални изпълнители.
Обектите предвидени за изпълнение са помещения и сгради на звената към МУ- София, в това число помещения в Университетски болници (учебни зали и кабинети, аули и др.), ползвани от звената за провеждане на учебна и научна дейност. Съгласно допълнителните разпоредби на ЗУТ предвидените за извършване строителни работи  са "Основен ремонт" - частично възстановяване и/или частична замяна на конструктивни елементи, основни части, съоръжения или инсталации на строежа, както и строително-монтажните работи, с които първоначално вложени, но износени материали, конструкции и конструктивни елементи се заменят с други видове или се извършват нови видове работи, с които се възстановява експлоатационната им годност, подобрява се или се удължава срокът на тяхната експлоатация.  „Текущ ремонт“ - подобряването и поддържането в изправност на сградите, постройките, съоръженията и инсталациите, както и вътрешни преустройства, при които не се: а) засяга конструкцията на сградата; б) извършват дейности като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, когато засягат конструкцията на сградата; в) променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях. Текущ ремонт на строеж е и подобряването и поддържането в изправност на елементите на техническата инфраструктура по чл. 64, ал. 1, при които не се променят трасето и техническите характеристики.

URL: https://app.eop.bg/today/358183

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД