Публично състезание

Обявлението е в архива.
5759985

Публикувана на: 01.03.2024

Краен срок: 01.04.2024

Прогнозна стойност: 1302819.55 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА МАДАН

Уникален номер на поръчката: 00104-2024-0005

Обект на настоящата обществена поръчка е строителство по смисъла на чл.3, ал.1, т.1 от ЗОП с предмет: „ПРИЛАГАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ГРАД МАДАН“.
Основната цел на проектното предложение е свързана с изпълнение на инвестиция, насочена към енергийно обновяване чрез прилагане на високоефективни енергоспестяващи мерки („ЕСМ“), включително изграждане на съоръжение за производство на енергия от възобновяеми източници („ВЕИ“) за собствено потребление, и осигуряване на достъпна архитектурна среда в сградата за административно обслужване на община Мадан в град Мадан.
Технически показатели – данни за настоящи и проекти разгънати застроени площи („РЗП“) на сградата, в това число и по отделни етажи: Обща РЗП: настоящи данни - 3631,72 кв. м, и проектни данни - 3744,64 кв. м, формирана на база на площи по отделни етажи, както следва: РЗП I етаж: настоящи данни - 722,02 кв. м, и проектни данни - 732,95 кв. м; РЗП II етаж: настоящи данни - 735,39 кв. м, и проектни данни - 759,77 кв. м; РЗП III етаж: настоящи данни - 724,77 кв. м, и проектни данни - 750,64 кв. м; РЗП IV етаж: настоящи данни - 724,77 кв. м, и проектни данни - 750,64 кв. м; РЗП подпокривен етаж: настоящи данни - 724,77 кв. м, и проектни данни - 750,64 кв. м.
Проектното предложение предвижда изпълнение на строителни работи за прилагане на високоефективни ЕСМ, включително изграждане на съоръжение за производство на енергия от ВЕИ за собствено потребление, и за осигуряване на достъпна архитектурна среда в административната сграда на община Мадан, в съответствие с допустими и задължителни дейности съгласно условията за кандидатстване по Процедура BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“.
Обобщено, във връзка с дадените препоръки в обследването, проектното решение и количествените параметри на инвестиционния проект предвиждат:
- Топлинно изолиране на външни стени и съпътстващи строителни работи, включително дюбелиране, шпакловки, мрежа, мазилки, боя и др.;
- Подмяна на дограма (прозорци, врати и др. прозоречни елементи) и съпътстващи строителни работи;
- ЕСМ по системите за генериране на топлина и енергоспестяващи мерки по системите за генериране на студ, ОВК инсталация, вкл. климатични инсталации – VRV система, електрозахранване на системата, табла, тръбни разводки, изолации и други съпътстващи строителни работи по демонтаж и възстановяване вътре в сградата;
- Мерки по системите за измерване, системите за автоматизация, контрол на параметри и наблюдение на топло- и студоснабдяването;
- ЕСМ по системите за битова гореща вода;
- ЕСМ по системите за осветление;
- ВЕИ - доставка и монтаж на фотоволтаична централа („ФВЦ“ или „ФЕЦ“) (PV модули): изграждане на съоръжение за производство на енергия от ВЕИ за собствени нужди - фотоволтаичната централа ще бъде разположена на покрива на сградата; изграждане на кабелни линии, заземителни инсталации и съпътстващи строителни работи;
- Изпълнение на съпътстващи мерките строителни дейности;
- Осигуряване на достъпна архитектурна среда на база извършената оценка на достъпността в съответствие с предвижданията на инвестиционния проект: изкопни, кофражни, армировъчни и бетонови работи; доставка и монтаж на метална конструкция и окачени фасади, включително доставка и монтаж на асансьор, изграждане на рампа за достъпна среда и изпълнение на съпътстващи строителни дейности.

URL: https://app.eop.bg/today/354888

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД