Публично състезание

Обявлението е в архива.
5358664

Публикувана на: 01.12.2023

Краен срок: 28.12.2023

Прогнозна стойност: 294778.96 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА КРУМОВГРАД

Уникален номер на поръчката: 00467-2023-0025

За обекта има инвестиционен проект, който е неразделна част от документацията за обществената поръчка. Техническата спецификация, свързана с изпълнението на СМР, е описана и рамкирана в инвестиционния проект, както по отношение на вида и спецификацията на отделните използвани материали, така и по отношение на начина и технологията на изпълнение. Всички видове дейности, които следва да се изпълнят са описани в КС, която е част от инвестиционния проект.
Строежът е ЧЕТВЪРТА ГРУПА, ЧЕТВЪРТА КАТЕГОРИЯ съгласно ЗУТ и Наредба № 1 за номенклатурата на видовете строежи.
Проектното предложение включва изграждане на нов парк в гр. Крумовград със съвременна визия, с ясна функционално-обемна композиция и художествено-естетически качества. Той се намира на входа на гр. Крумовград в УПИ II -1413, кв. 110 по плана на гр. Крумовград, поземленият имот е с идентификатор 39970.502.1413 по КККР, с площ 3517 кв. м., с начин на трайно предназначение на територията – урбанизирана и с начин на трайно ползване – обществен селищен парк, градина.
Теренът е с относителен малък наклон в посока югоизток. Достъпът до парка е от прилежащите улици.
Проектното предложение цели развитие на малка по мащаби инфраструктура – площи за широко обществено ползване, чрез създаване на модерна и функционална среда за отдих и занимания. Дейността по проекта е съобразена максимално с прилежащите особености на пространството - полагане на настилки, подходящи за функционално планиране на площите, вкл. достъп на хората в неравностойно положение. В рамките на проектното предложение се предвижда алейна мрежа, съединяваща крайни ъглови и възлови точки на парка, които са продължение на основни пешеходни пътеки и подходи. Главните алеи ще се пресичат в центъра, където се образуват малки кръгови площади, на една от които е ситуирана дървена беседка. В центъра на парка се предвиждат кътове за сядане. Ще бъдат доставени и монтирани тактилни плочки в съответствие с изискванията за достъпна среда. Проектът предвижда още озеленяване, декоративна ограда от дървесно-храстова растителност, парково осветление и видеонаблюдение.
Предвидената инвестиция в публична инфраструктура е основен фактор за осигуряване на базови услуги на населението на територията на община Крумовград и на МИГ „Общини Момчилград и Крумовград” като цяло, и ще допринесе за повишаване качеството на живот, задържане на населението и икономическо развитие в селския район.

URL: https://app.eop.bg/today/346184

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД