Публично състезание

Обявлението е в архива.
5541508

Публикувана на: 21.02.2024

Краен срок: 12.03.2024

Прогнозна стойност: 973121.50 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ - ХАСКОВО ЕООД

Уникален номер на поръчката: 01407-2024-0001

„Инженеринг – проектиране, авторски надзор и СМР на обект „Преустройство на помещения (бункер) за монтаж на линеен ускорител в Отделение по лъчелечение в „СБАЛО-Хасково“ ЕООД

При възлагане на обществената поръчка ще бъде извършено преустройство на съществуващи помещения към Отделение по Лъчелечение към СБАЛО-Хасково ЕООД, в които е разположена телегама-терапевтична уредба „Терабалт“ за монтаж и експлоатация на линеен ускорител. Инвестиционният процес по преустройство на помещенията обхваща изпълнението на следните дейности:
1. Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „Работен“, за обект: „Преустройство на помещения (бункер) за монтаж на линеен ускорител в Отделение по лъчелечение в „СБАЛО-Хасково“ ЕООД“.
2. Изпълнение на СМР в определените от възложителя помещения, с цел подобряване условията за работа и разполагане и функциониране на ново оборудване - линеен ускорител, вкл. обновяване на Електро, ВиК, ОВК инсталациите, инсталации медицински газове и др. 
3. Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
4. Гаранционно поддържане на СМР, включващо отстраняване на проявени дефекти по време на експлоатацията, в срокове и при условия, определени с Договора за възлагане на обществената поръчка.
За функционирането на линейния ускорител ще се ползват съществуващите конфигурации на помещения, които следва да се преустроят, за да се приведат в съответствие с изискванията на новата медицинска апаратура и националните стандарти. Размерите и площите на помещенията следва да бъдат съобразени и да удоволетворяват изискванията на производителя за монтаж, сервиз и експлоатация на линейния ускорител. В процеса на преустройството, за изнасяне на старата уредба, следва да се демонтират затварящите отвора на тавана греди. За внасяне на новата уредба следва да се направи нов отвор на тавана в зоната на директното йонизиращо лъчение и да се предвиди монтиране на нови конструктивни лъчезащитни греди. На покрива следва да се предвиди и монтира допълнителна лъчезащита, като такава следва да се предвиди и монтира и на двете стени, в посока на прякото лъчение и на вратата към лабиринта на процедурното помещение. Допълнителната лъчезащита на помещенията ще се реши и реализира, съгласно предстоящия лъчезащитен проект на обекта, след съгласуване с компетентните органи.  Към обществената поръчка е представена Ориентировъчна количествена сметка с информация за видовете и количествата на предполагаемите строителни мероприятия - по част Архитектура, част ВиК, част Електро- слаботокови инсталации; част Електро-контактни, силови инсталации и захранващи линии, част ОВК с доставка на вентилационна и климатична инсталация, СМР по част Медицински газове (с демонтаж на съществуващата инсталация за медицински газове и предложение и реализация на инсталация, която да отговаря на потребностите на новата медицинска апаратура), дейности по осигуряване на необходимото обзавеждане; дейности по осигуряване на водно охлаждане на новия медицински апарат - линеен ускорител. В документацията са представени чертежи по отделни проектни части за кота -2,75, неразделна част от инвестиционните проекти по предходното инвестиционно намерение на Възложителя (за разполагане на телегама терапия) - за пълнота и сведение. Представени са данни и за новата медицинска апаратура - линеен ускорител, с оглед изготвянето на лъчезащитният проект и неговото реализиране на етап строителство.

URL: https://app.eop.bg/today/360458

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД