Публично състезание

Обявлението е в архива.
5561120

Публикувана на: 23.02.2024

Краен срок: 19.03.2024

Прогнозна стойност: 845310.09 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ХАСКОВО

Уникален номер на поръчката: 00211-2024-0008

Предвидените за изпълнение СМР са съгласно изготвената техническа документация за обект “Енергийно обновяване на ДКТ" Иван Димов" в УПИ I –77195.723.154, кв. 393, гр. Хасково. Драматично-кукленият театър „Иван Димов“ в гр. Хасково е сграда с предназначение за култура и изкуство, съгласно Акт № 3443/ 10.06.2010 г за публична, общинска собственост, актувана като два обекта с отделни идентификатори. Сградата е построена в периода 1924 – 1926 г. Основна реставрация и реконструкция на културната инфраструктура, без прилагане на мерки за енергийна ефективност е извършена през 2004 г. от страна на Община Хасково, като собственик на сградата и целия имот. Сградата е разположена в централната градска част на гр. Хасково. Тя се състои от частичен подземен етаж и два надземни етажа и частичен таван - ЗП 1 143,00m²; РЗП 2 733,00 m² . Понастоящем театърът разполага с две зали: голям салон за драматичен театър с 290 места и камерна зала за куклен театър със 110 места. Театърът разполага със складова база, ателиета, гардеробни и реквизит, офиси, кулоари, коридор, сцена и др. Конструкцията на сградата е в добро състояние. Положителна е оценката за сеизмичната й осигуреност. Достъпната среда е осигурена чрез рампа за хора с увреждания пред главния вход. Така е осигурен достъп до зрителната зала, тоалетната в западния кулоар и аварийния изход от изток. Достъпът до втория етаж и главно до камерната зала се осъществява с платформа поради невъзможността за друго решение. Топлоснабдяването на сградата е от собствена котелна инсталация на горивна база нафта. В сградата се използват освен конвенционалното отопление, 17 бр. електрически конвектори, 3 броя климатици за локално обслужване - гримьорни и канцелария. В сградата остъклението е няколко типа: дървена двукатна дограма, PVC дограма с двуслоен стъклопакет с бяло стъкло. Остъклението, е в недобро състояние. Констатирани са уголемени фуги, спукани стъкла, което е предпоставка за завишената инфилтрация в сградата. Класа на енергопотребление на сградата към настоящия момент е "Е".
Проектът предвижда изпълнение на пет броя енергоспестяващи мерки, в това число и съпътстващи мерки за постигане на клас на енергопотребление "А" и касаят единствено интериора на сградата, като тя запазва първоначалния си вид и обем.
ЕСМ 1 – Подмяна на дограма с PVC дограма с стъклопакет с "К" стъкло;
ЕСМ 2 – Монтаж на външна и вътрешна топлоизолация. Планира се полагане на топлоизолация на външните стени на сградата с топлоизолационна система, базирана на експандиран полистирен – EPS – F с дебелина 0,10 m и коефициент на топлопроводност не по–висок от 0,035 W / m; ЕСМ 3 – Топлинно изолиране на подова конструкция. Планира се полагане топлоизолация на тавана на подземното ниво в сградата с топлоизолационна система базирана на изолационен материал XPS 0,08 m;
ЕСМ 4 – Топлинно изолиране на покривна конструкция. Планира се подмяна на покривната конструкция, с полагане на покривни термопанели от минерална вата с дебелина 10 смвърху дървена конструкция;
ЕСМ 5 – Подмяна на котелна инсталация и ВОИ. Планира се подмяна на съществуващи котли с такива работещи на природен газ и производство на топла вода, монтаж на термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към зала посететели, разпределителни тръбопроводи, вертикални щрангове, аншлуси и отоплителни тела в цялата сграда, газификация.
 

URL: https://app.eop.bg/today/362381

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД