Публично състезание

Обявлението е в архива.
5368720

Публикувана на: 05.12.2023

Краен срок: 05.01.2024

Прогнозна стойност: 2916.67 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: РАЙОННА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА - СЛИВЕН

Уникален номер на поръчката: 00207-2023-0246

            Следгаранционно сервизно обслужване на климатици в работни и сървърни помещения на РЗОК - Сливен включва профилактика и текущ ремонт, както и доставка и монтаж на резервни части.
            1. Профилактика:
            1.1. Обем на профилактиката – профилактиката включва извършването на пълен технически преглед и почистване, както и извършване на следните действия:
                 - измерване параметрите на въздуха;
                 - контрол на хладилните кръгове и проверка на налягането на хладилния агент;
                 - почистване и дезинфекциране на корпуса и филтрите на вътрешното тяло;
                 - обработка на вътрешния топлообменник с пара под налягане, препарат и антибактериален активен спрей;
                 - демонтаж, измиване и монтаж на турбини;
                 - контрол на ел. захранването и ел. управлението;
                 - проверка на електрическите и конусните връзки, механични части и замерване на консумацията;
                 - контрол превключване режимите на работа – лято/зима;
                 - проверка и дозареждане при необходимост с фреон;
                 - проверка на степента на замърсяване на външния модул и почистване;
                 - пълен преглед на климатика в работен режим;
                 - констатация на възникнали повреди.
           При извършване на профилактиката разходите за труд и за всички основни консумативи, с изключение на фреона, са за сметка на Изпълнителя и са включени в Ценовото му предложение в предложената цена за профилактика. В сумата, която се заплаща за профилактика не се включват, описаните в т.II.2.3.1. на Технически спецификации и изисквания, цени на консумативи и резервни части.
            След извършване на профилактиката се попълва „Карта за извършване на ежегодна профилактика“ за всеки уред, в която се описват извършените дейности и констатираните дефекти. Картата се подписва от упълномощените представители на Възложителя и Изпълнителя.
            1.2.Срок за извършване на профилактиката.
           В срока на действие на договора следва да се извърши задължително една профилактика до 20 дни от датата на влизане в сила на договора, след подадена писмена заявка от Възложителя, по съгласуван от страните график. Втора или последваща профилактика се извършва при заявена от Възложителя необходимост по съгласуван от страните график.
           2. Текущ ремонт:
           Текущ ремонт – извършва се при установена необходимост. Текущият ремонт обхваща всички дейности по привеждане климатиците в работните и сървърно помещения на РЗОК - Сливен в изправно състояние.
           2.1. Текущият ремонт  се извършва при следните условия и в следните срокове:
           2.1.1. В случаи на възникнали аварии при следните условия, срокове и време за реакция:
                    за климатиците в сървърното помещение: - сервизна реакция при подаден авариен сигнал – до 2 часа;
                   - извършване на ремонт и отстраняване на повреда – до 4 часа след подаване на заявка за ремонт;
                   - при нужда от ремонт на агрегати в сервизна база на Изпълнителя, техниката се предава с двустранно подписан протокол, като не се начисляват допълнителни транспортни разходи, както и суми за монтаж и демонтаж.
                   за климатиците в офис помещенията: - сервизна реакция при подаден авариен сигнал – до 2 работни дни;
                  - извършване на ремонт и отстраняване на повреда – до 4 работни дни след подаване на заявка за ремонт;
                  - при нужда от ремонт на агрегати в сервизна база на Изпълнителя, техниката се предава с двустранно подписан протокол, като не се начисляват допълнителни транспортни разходи, както и суми за монтаж и демонтаж.
           В рамките на срока за сервизна реакция Изпълнителят се задължава да извърши за своя сметка първоначален оглед и диагностика за откриване на проблема и да  представи писмено становище, в което да опише установената повреда. Със становището си Изпълнителят обосновава невъзможността за отстраняване на установената техническа неизправност без подмяна на части, като посочи дали е целесъобразно извършването на ремонта или да даде предложение за изваждане от експлоатация на съответната техника.
           В случай, че с писменото становище се предлага извършване на ремонт, Изпълнителят се задължава да посочи вида на резервните части, които следва да се подменят, цената им, срока за доставка на оригинални резервни части от производителя и стойността на необходимия ремонт. Възложителят подписва становището, като отбелязва върху него дали потвърждава или отхвърля извършването на препоръчаното от Изпълнителя.
            2.1.2. Извън случаите на аварии, в случаите, когато се констатират технически проблеми по време на извършване на профилактиката, Изпълнителят се задължава в срок до 24 часа да даде писмено становище, в което да опише установената повреда и да посочи дали е  целесъобразно извършването на ремонта или да даде предложение за изваждане от експлоатация на съответната техника.
            В случай, че в становището се предлага извършване на ремонт Изпълнителят се задължава да посочи вида на резервните части, които следва да се подменят, цената им, срока за доставка на оригинални резервни части от производителя и стойността на необходимия ремонт. Възложителят подписва становището като отбелязва върху него дали потвърждава или отхвърля извършването на препоръчаното от Изпълнителя.
            Когато при доставка на резервни части, които не са описани в Ценовото предложение има няколко различни алтернативи по отношение на качеството и цената, Изпълнителят уведомява Възложителя. Заплащането ще се извършва след представяне на фактура за избрания от Възложителя вариант.
             Изпълнителят се задължава да извърши ремонта в срок до 4 работни дни, считано от датата на подаване на заявката за ремонт от Възложителя.

URL: https://app.eop.bg/today/346795

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД