Публично състезание

Обявлението е в архива.
5375327

Публикувана на: 07.12.2023

Краен срок: 03.01.2024

Прогнозна стойност: 337832.19 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА КУБРАТ

Уникален номер на поръчката: 00803-2023-0036

Предметът на обществената поръчка е строително-монтажни дейности по проект „Благоустрояване, озеленяване на обществен селищен парк, градина в ПИ с ид. 40422.505.1464, гр. Кубрат и обновяване на съществуваща в имота детска площадка“
Предвижда се обособяване на нова алейна мрежа от главни и второстепенни алеи. Запазват се четирите съществуващи входа. Основният вход, от изток, се разширява, като по този начин се обособява голямо площадно пространство пред паметника позициониран централно в имота. Предвидена е втора основна, елипсовидна алея, свързваща всички зони и входове в парка. По оста север - юг е обособена второстепенна алея, разделяща имота на две основни зони  - източна за социални, тържествени, образователни и опознавателни занимания и западна за детска игра, отдих и рекреация. В средата на алеята са обособени зони за целогодишни цветни масиви. Освен основна граница между  тихата и социалната зони на парка, алеята се явява  и като ненатрапчив акцент към съществуващият паметник. Чрез новото алейно решение не е засегната съществуващата висока растителност, а напротив - в новообособената зона за отдих и рекреация, съществуващата дървесна растителност е подчертана с цветни масиви и второстепенни алеи от каменни плочи на тревна фуга. Постигнато е усещане за  горски кът, отделен от градската среда.
            Зоната около съществуващата чешма е облагородена, като е обособена и нова зона, срещу зоната с чешмата, която да балансира пространството около съществуващият паметник. В новата зона са позиционирани паркови елементи за настолни игри и социални занимания.
Запазено е положението на зоната за детска игра, като е предвидена ударопоглъщаща настилка, и три нови съоръжения за игра. Зоната е обособена от ниска декоративна ограда с H=1м, като са предвидени два вход/изхода водещи към вътрешността на парка, за да се избегне директна връзка с прилежащите улици.
            В зоната на паметника „Балбунарският меден кладенец“ е обособен кът, подчертаващ значението на паметника за града, чрез нова алея и подходяща ниска растителност. В зоната се предвижда и нова информационна табела с подходящ ненатрапчив дизайн, която да даде кратка информация на гостите и гражданите на града. Новопроектираната алейна мрежа е от чисти и опростени форми, които са съобразени със съществуващите елементи на парка, което ще направи градската градина, предпочитано място както за социални мероприятия, така и за отдих и рекреация.
            Проектът включва премахване на всички съществуващи информационни табели на територията на парка, поради нефункционалното им разположение и лошият им външен вид. В северозападната част на парка, непосредствено до елипсовидната алея е обособен кът с нови информационни табели, даващи информация за града и неговата интересна история.
            Предвижда се подновяване на компрометираните подпорни стени, придържащи прилежащите тротоари. Като се предвижда обособяване на зони за сядане по цялата северна граница, за преминаващите в близост граждани. Новата подпорна стена ще се изгради по цялата северна граница и частично по източната и западната граници. По останалите граници ще се премахне нуждата от подпорни стени чрез нова вертикална планировка.
            По южната граница се предвиждат паркови елементи за сядане, които да облагородят средата и към прилежащото площадно пространство.
            Проектът третира oтводняване на съществуваща чешма на територията на парка към дренажен блок, разположен в зелената площ, в близост до чешмата. Не се предвижда подмяната на чешмата с нова.
            Предвижда се обогатяване видовия състав с високодекоративна ниска растителност и запазване на съществуващата дървесна, засаждане на храсти, многогодишни цветя и декоративни треви, затревяване.
            В проекта е предвидена нова настилка за детска площадка, нов фундамент на съществуващия паметник „Балбунарският меден кладенец“ и възстановяване на бетоновото сечение на плочата на паметника на В. Левски.
            Проектът включва изграждане на ново разпределително табло до северния подход на парка, подмяна на парковото осветление.
За обекта има изготвен проект - фаза Работен проект със следните части:

  • Архитектура;
  • Конструктивна;
  • Геодезия;
  • Паркоустройство и благоустройство;
  • ВиК;
  • Електрическа;
  • Пожарна Безопасност;
  • План за безопасност и здраве;
  • ПУСО;
  • Проектно-сметна документация.

Обектът на настоящата поръчка представлява строеж от IV група, IV категория*, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, б. „г“ от ЗУТ във вр. с чл. 8, ал. 4 от Наредба № 1/2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
Задачите и дейностите по настоящата обществена поръчка са описани подробно в Техническата спецификация – Приложение № 1, част от документацията по настоящата обществена поръчка.

URL: https://app.eop.bg/today/346860

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД