Публично състезание

Обявлението е в архива.
5781653

Публикувана на: 11.03.2024

Краен срок: 01.04.2024

Прогнозна стойност: 1725000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЛЕВЕН

Уникален номер на поръчката: 00226-2024-0011

На обекта е изпълнен и въведен в експлоатация участък от км 0+000 до км 0+142 – ляво платно (северно) и северен тротоар. Предстоящото изпълнение на обекта е разделено на два етапа.
Пълно и детайлно описание на конкретните видове работи относими към обекта в настоящото възлагане са отразени в изготвената и одобрена пълна Техническа документация – Технически инвестиционен проект с приложени обяснителни записки и количествени сметки, приложения към настоящата Техническа спецификация.
Изпълнението на предвидените основни видове работи следва да се осъществява при спазване на изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 от Закона за устройство на територията, съобразно съгласувания и одобрен инвестиционен проект.
Отсечката от новата улица е от първостепенната, третокласна улична мрежа на града. Предвидено е улицата да се изпълни от две платна за движение с разделителна ивица в средата. Всяко платно ще е с две ленти по директното трасе и допълнителни ленти за ляво и дясно движение в зоната на кръстовищата с бул.“България“ и ул. „Ал. Малинов“.
            Оразмеряването на пътната конструкция е на база категория на автомобилното движение  - „тежко”. 
Бордюрите са стандартни 18/35/50 върху бетонова основа. Изпълнени са изискванията за осигуряване на достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр и линии от тактилни плочи в областта на кръстовищата. От външната страна тротоарите се ограничават с градински бордюри 8/16/50 върху бетонова основа. Предвижда се изграждане на зони за озеленяване, които да отделят пешеходното от автомобилното движение и да намалят степента на замърсяване и шум за живущите по ремонтираните улици.
            По южния тротоар се обособява двупосочна велосипедна алея, разположена между пешеходното и автомобилното движение. Настилката ще бъде асфалтова, ограничена от двете страни от бетонови пътни ивици с цвят-охра, положени върху бетонова основа.
           Отводняването на пътното тяло от повърхностни води се осъществява посредством надлъжните и напречните наклони. В участъка на новата улица има частично изградена канализационна мрежа, която ще бъде доизградена с настоящия проект. За обезпечаване на водните количества от дъждовна вода е предвидено изграждането на улични оттоци.
           Заложено е монтиране на стълбове за улично осветление. То ще бъде двустранно с LED осветителни тела. Стълбовете ще бъдат разположени на 50 см от уличния бордюр и през 30 метра.
          В проекта е предвидено обособяване на зони за озеленяване. В разделителната ивица с ширина 3,0 м ще бъдат засадени различни дървесни видове, храсти. Площите отредени за озеленяване ще бъдат изцяло затревени. По северния тротоар има зона за озеленяване между пешеходното и автомобилното движение с ширина 2,0 м. В нея също ще бъдат засадени дървета.
            Строителството на уличния участък ще се извърши с отбиване на движението като Строителят ще спазва  проекта за временна организация на движението съгласно Наредба № 3 от 16.08.2010 г. Към него са дадени схеми за временна организация на движението за работни участъци в  населени места.
 

URL: https://app.eop.bg/today/363048

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД