Публично състезание

Обявлението е в архива.
5527813

Публикувана на: 12.02.2024

Краен срок: 05.03.2024

Прогнозна стойност: 2538333.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Уникален номер на поръчката: 00564-2024-0001

„Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор за обект „Интелигентно улично осветление в Община Панагюрище“  по две обособени позиции: ОП №1: „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор за обект "Интелигентно улично осветление в град Панагюрище“ и ОП №2: Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор за обект „Интелигентно улично осветление в малките населени места в Община Панагюрище“.

За всяка от обособените позиции участниците следва да изпълнят следните дейности:

  • Дейност I. Разработване на инвестиционен проект във фаза „Технически проект“ по съответни части, съгласно изискванията на ЗУТ и действащата поднормативна уредба, посочени в „Техническа спецификация“ към настоящата Документация, който включва части „Електро“, „Конструктивна“, „План по безопасност и здраве“, Част „Противопожарна безопасност“, „ПУСО“, част „Сметна документация“
  • Дейност II. Изпълнение на СМР на основание разработения и одобрен инвестиционен проект, при спазването на изискванията на всички действащи към настоящия момент в Република България закони, правилници, нормативи, касаещи изпълнението на обекти и работи от такъв характер, съгласно техническите спецификации. Индикативните видове работи, които проектът включва са подмяна на уличните осветители от конвеционален тип и добавяне на липсващите, с нови със светодиодна (LED) технология. Предвижда се изграждане на система за управление и мониторинг. Необходима е подмяна с нови енергийно ефективни LED базирани диодни улични осветители с високо КПД (Коефициент на полезно действие) и дълговечност. Наложителна е подмяна на старите светлоизточници с нови, с висок индекс на цветопредаване. Замяната на осветителите с LED базирани диодни улични осветители е продиктувана от изискванията на действащите стандарти и нормативи за улично осветление. Поради малкия отдаван светлинен поток от осветителите с НЛВН, КЛЛ и ЖЛВН, проектът предвижда тяхната замяна с LED светодиодни улични осветители, които да изпълнят нормените изисквания. 

От ключово значение за чувствителното намаляване на разходите за закупуване на електрическа енергия за осветление е изборът на адекватно управление на УОУ. За целта е предвидено интегриране на интелигентна система за управление на уличното осветление – софтуер. и други допълнителни работи.

  • Дейност III.  Упражняване на авторски надзор по време на строителството в обхват съгласно чл. 162 от ЗУТ.

URL: https://app.eop.bg/today/356755

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД