Публично състезание

Обявлението е в архива.
5759934

Публикувана на: 01.03.2024

Краен срок: 25.03.2024

Прогнозна стойност: 817877.87 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА КОСТЕНЕЦ

Уникален номер на поръчката: 00484-2024-0001

Обособена позиция № 1 „Внедряване на мерки за енергийната ефективност в сградата на ОУ „Константин Костенечки“ село Костенец
Проектът предвижда изпълнението на мерки, които да подобрят енергийната ефективност на сградата на училището с РЗП 3 757 м2. Заложена е частична подмяна на компрометирана дограма, подмяна на осветителните тела с енерго - икономични, както и монтаж на 52 броя климатици в помещенията на училището. Климатиците ще бъдат захранвани от фотоволтаични панели, ситуирани на покрива на сградата на бившата столова, намираща се в имота на училището. Фотоволтаичната система ще е с максимална стойност 59,940 kWp. и се постига с 108 модула с единична мощност 555 Wp. Модулите се свързват в 2 групи по 9 модула (последователно свързани) към един инвертор, а инверторите са 6 на брой. Модулите ще се разположат върху метални конструкции, подредени на 6 редици с ориентация - юг и наклон спрямо хоризонта - 24,5 с „портретно“ ориентиране на рамките 9 броя. На втората и третата конструкция са разположени по 18 модула в ред. За цялата централа са предвидени 6 инвертора. Предвижда се да бъдат изпълнени локални репарации по фасадни стени в местата на монтажа на външните тела на климатиците от - репарации на външна фасадна мазилка и вътрешна шпакловка и боя в района на монтажни отвори за преминаване на инсталации и локални репарации по вътрешни стени в местата на преминаване на кабел през вътрешни преградни стени –възстановяване на шпакловка и боя по стени.
Обекта е четвърта категория съгласно чл. 8, ал. 2, т. 3 от Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ от Закона за устройство на териториите.
            Възложителят разполага с Технически инвестиционен проект по части: Архитектура, Конструктивна, Електро, Енергийна ефективност с доклад, ВиК, ОВиК, ПП, ПБЗ и влязло в сила Разрешение за строеж.

            Обособена позиция № 2 „Внедряване на мерки за енергийната ефективност в сградата на ОУ „Христо Смирненски“ град Момин проход, община Костенец“.

РЗП на обекта е 1 701 м2. Проектът предвижда подмяна на съществуващите осветителни тела с енергоефективни такива, подменя се неподменената по-рано дограма с енергоефективни стъклопакети и PVC дограма - в коридорите на училището ще се монтират вътрешни врати. Ще бъдат монтирани 27 броя климатика в сградата на училището, захранвани от фотоволтаична инсталация, разположена на покрива. Фотоволтаичната система ще е с максимална стойност 49,940 kWp. и се постига с 90 модула с единична мощност 555 Wp. За цялата централа са предвидени 6 инвертора. Предвижда се да бъдат изпълнени локални репарации по фасадни стени в местата на монтажа на външните тела на климатиците от - репарации на външна фасадна мазилка и вътрешна шпакловка и боя в района на монтажни отвори за преминаване на инсталации и локални репарации по вътрешни стени в местата на преминаване на кабел през вътрешни преградни стени – възстановяване на шпакловка и боя по стени.
Обекта е четвърта категория съгласно чл. 8, ал. 2, т. 3 от Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ от Закона за устройство на териториите.
Възложителят разполага с Технически инвестиционен проект по части: Архитектура, Конструктивна, Електро, Енергийна ефективност с доклад, ВиК - становище, ОВиК, ПП, ПБЗ и влязло в сила Разрешение за строеж.
Предметът на обществената поръчка е подробно описан в Раздел 1 - Техническа спецификация и Количествените сметки.
 

URL: https://app.eop.bg/today/364432

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД