Публично състезание

Обявлението е в архива.
5527463

Публикувана на: 12.02.2024

Краен срок: 05.03.2024

Прогнозна стойност: 1063766.67 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД

Уникален номер на поръчката: 00721-2024-0004

Инвестиционният проект представя цялостно решение на прилежащата територия вобхвата на проекта, с оглед формрането на екологически и естетически издържана среда. С проекта се предвижда рконструкция на функционално решение, съобразено с нуждите на населението. Обособяват се следните функционални зони:
1. Паркова зона със следните подзони:

  • Като център на плановата композиция е новопроектиран фонтан по детайл;
  • Предвижда се зона за отдих и социални контакти;
  • Коригират се подходите съгласно новата композиция.

2. Спорта зона

  • Зона за фитнес на открито. В северната част на парка се разполагат съоръжения за фитнес по техническа спецификация;
  • Запазва се спортна площадка, като към нея се предвиждат нови бетонови пейки за зрители.

Настилките ще бъдат от кафяви бетонови плочи на циментово-пясъчен разтвор. За фитнес площадката е предвидена ка,чукова настилка в два пласта върху бетонова основа. Около фонтана се предвижда WPC настилка, имитираща дървена букова настилка. За естетическото оформяне на зелените площи ще бъде използван дървесен мулч в светла охра. Ще бъде изпълнена плочопътека от бетонови плочи в антично кафяво, имитиращи дърво. За бордюр ще бъдат използвани кафяви палисади на ниво терен.
Територията ще бъде наситена с архитектурни елементи – кашпи, пейки, перголи, рекламни и информационни табели, кошчета за смет, велопаркинг. Елементите на обзавеждането ще бъдат разположени така, че да не затрудняват и възпрепятстват достъпа на ползвателите с увреждания.
При съществуващата ограда се предвижда възстановяване на бетоновата основа, направа на бетонова шапка и обличане на основата с кафяв клинкер.
За озеленяване ще бъдат използвани декоративни дървесни, храстови, тревни и цветни видове, които са подходящи за района на Сакар планина - за сравнителни високи средногодишни температури. С проекта се предвижда поливна система, предвид което е избрано по – богато видово разнообразие – основно местни или доказали се в нашите условия внесени видове.
Проектът съдържа технически решения за автоматизирана подземна поливна система и водна площ (фонтан).
Предвижда се осветление на обекта за осигуряване на безопасност в тъмната част на денонощието и на необходимата осветеност за нормална работа на камери за видеонаблюдение.
Изпълнението на предвиденото ландшафтно решение ще благоустрои и естетизира пространството и ще го превърне в място за социални контакти, активни и пасивни игри и забавления за населението.
Всички работи, предвидени за изпълнение, са описани в количествената сметка на одобрения инвестиционен проект.
 

URL: https://app.eop.bg/today/355683

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД