Публично състезание

Обявлението е в архива.
5527732

Публикувана на: 12.02.2024

Краен срок: 04.03.2024

Прогнозна стойност: 1500782.86 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БОТЕВГРАД

Уникален номер на поръчката: 00257-2024-0004

Целта на настоящата обществена поръчка е да бъде избран външен изпълнител за извършване на строително-монтажни работи, свързани с изпълнението Договор за финансиране на инвестиция по Националния план за възстановяване и устойчивост № BG-RRP-1.007-0082-C01 от 07.12.2023 г. за изпълнение на одобрено предложение за изпълнение на инвестиция с наименование „Модернизация на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград“, общ. Ботевград“ с финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост, Стълб „Иновативна България“, Компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 2 „Модернизация на образователна инфраструктура“, по процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда”.
 С реализацията на проекта ще бъде постигната модернизация, основен ремонт и въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградата  на ОУ „Н.Й. Вапцаров“, като с изпълнението на дейностите, предмет на настоящата обществена поръчка, се цели осигуряване на съвременна материала база на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград, която да гарантира здравословни и качествени условия за обучение в образователната институция.
Обхватът на предвидените за  изпълнение  дейности  са  подробно  описани  в  инвестиционния проект  за  „МОДЕРНИЗАЦИЯ, ОБНОВЯВАНЕ И ВЪВЕЖДАНЕ НА МЕРКИ ЗА ДОСТЪПНА СРЕДА НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ “НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ” ГР. БОТЕВГРАД“, приложен към Документацията.
В обхвата на обществената поръчка се включват следните дейности:
1. Изпълнение на строително-монтажни работи и всякакви други съпътващи дейности,
свързани с реализацията на проекта, който цели да се постигне модернизация, основен ремонт и въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградата  на ОУ „Н.Й. Вапцаров“.
2. 
Участие в съставянето на актове и протоколи по време на строителството съгласно Наредба № 3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
3. 
Гаранционна отговорност на изпълнените СМР.
4. 
Други нестроителни дейности, необходими за изпълнението на обекта.
В съответствие с чл. 48, ал. 1 от ЗОП, изискванията на Възлиожителя за обхвата, обема и условията на изпълнението на настоящата обществената поръчка, са подробно описани и регламентирани в Техническата спецификация и в приложената проектна документация за обекта, неразделна част към настоящата документация.
Изпълнителят на настоящата обществена поръчка е длъжен да изпълнява строителството, включено в обхвата й, в съответствие с шестте екологични цели и изискванията на Техническите насоки за прилагането на принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ съгласно Регламента за Механизма за възстановяване и устойчивост, достъпни на:

https://eur-lex.europa.eu/legal-ontent/BG/ALL/?uri=CELEX%3A52021XC0218%2801%29.
Опазването на околната среда следва да бъде приоритет за Изпълнителя при изпълнението на строителството.
Предвид посоченото, Възложителят указва, че при изпълнението на настоящата обществена поръчка, в Техническата спецификация са предвидени мерки, съдържащи условия, свързани с принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ по смисъла на член 17 от Регламент (ЕС) 2020/852 на Европейския парламент и на Съвета от 18 юни 2020 година.

URL: https://app.eop.bg/today/357306

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД