Публично състезание

Обявлението е в архива.
5528870

Публикувана на: 13.02.2024

Краен срок: 04.03.2024

Прогнозна стойност: 250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Уникален номер на поръчката: 01256-2024-0002

Предмет на настоящата обществена поръчка е „доставка“ по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от ЗОП и обхваща нормативно регламентираната дейност по доставка и продажба на електрическа енергия за нуждите на район „Изгрев“ – Столична община, при условията на свободен пазар на електроенергия. В тази връзка, в обхвата на възлаганото се включва:
- Изпълняване на задълженията и функциите на доставчик на нетна активна електрическа енергия и координатор на балансираща група с пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси за обекта, управляван и стопанисван от Възложителя за срок от 36 (тридесет и шест) месеца, считано от датата на регистрация на първата доставка. Качеството на доставената електрическа енергия следва да отговаря на актуалните в страната стандарти и нормативи. При доставката следва да се осигури непрекъснатост на електроснабдяването и да се доставя електрическа енергия с качество и по ред, съгласно предвиденото в Закона за енергетиката (ЗЕ) и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия (в т.ч. наредбите към ЗЕ, Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ).
- В качеството на „координатор на балансираща група“, Изпълнителят следва да поеме отговорността за балансиране, да включи Възложителя в пазара на балансираща енергия като участник (непряк член) в стандартна балансираща група, без Възложителя да заплаща такса за участие. Възложителят следва да бъде включен в балансираща група, без в балансираща група допълнително да се начисляват суми за излишък и недостиг на небалансите.
- Възложителят няма ангажименти по прогнозиране и заявка на нужните количества електрическа енергия. Изпълнителят поема всички небаланси на своите клиенти.

URL: https://app.eop.bg/today/358052

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД