Публично състезание

Обявлението е в архива.
5282035

Публикувана на: 23.10.2023

Краен срок: 16.11.2023

Прогнозна стойност: 150000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ

Уникален номер на поръчката: 00299-2023-0023

1. Обособена позиция №1: „Благоустрояване на кв.188, УПИ I по плана на гр. Търговище“- територията, предмет на разработката е с преобладаващи жилищни функции. Теренът в кв. 188, УПИ I, гр. Търговище не е благоустрояван. Върху трошенокаменна настилка са обособени места за паркиране на леки автомобили за живущите в жилищните блокове. В междублоковото пространство са ситуирани два трафопоста. Теренът е в изключително лошо състояние. Териториалният обхват, предмет на благоустрояването е терен заключен между ул. „Хан Крум“ от запад, ул. „Граф Игнатиев“ от юг, ул. „Първи май” от изток и проектна улица (от ОТ 636 до ОТ 640) от север. Територията е елемент от жилищната устройствена зона. По действащия Подробен устройствен план е предвидена улица от ОТ 636 до ОТ 640, която е между кв. 188 и кв. 189 в гр. Търговище. Зоната е с недостатъчно места за паркиране. Благоустрояването е незадоволително, настилките на обособените места за паркиране не са в добро състояние, тротоарите са със сериозно нарушени участъци, или изобщо липсват. В квартала застрояването е предимно с монолитни многоетажни жилищни сгради. Цел на проектаТеренът в кв. 188, УПИ I да се благоустрои, като по подходящ и оптимален начин да бъдат оформени детска площадка, места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и озеленяване. При ситуиране на паркоместата, годните дървесни видове по възможност да бъдат запазени. Проектът за благоустрояване да се съобрази до колкото е възможно със съществуващите подземни комуникации, като такива се предвидят и за новопроектираната улица с осови точки от ОТ 636, през ОТ 637, ОТ 638, до ОТ 640. Проектът за благоустрояване да включва и разработка за улица с осови точки от ОТ 636, през ОТ 637, ОТ 638 до ОТ 640. При разработването на Техническия проект да се имат в предвид елементите на подземната инфраструктура на уличната мрежа и на тротоарите.
2. Обособена позиция № 2: „Благоустрояване на кв.191, УПИ I по плана на гр. Търговище“ - територията, предмет на разработка е с преобладаващи жилищни функции. Теренът в кв. 191, УПИ I, гр. Търговище е благоустроен частично. Местата за паркиране на леки автомобили за живущите в жилищните блокове са решени с подход от три от улиците, с изключение на ул. „Кюстенджа “, поради съществената денивелация.
Териториалният обхват предмет на разработката е теренът заключен между улиците „Паисий“ от северозапад, ул. „Трапезица“ от югозапад, ул. „Брегалница“ от югоизток и ул. „Кюстенджа“ от североизток. Територията е елемент  от жилищната устройствена зона. Зоната е с места за паркиране и групи гаражи. Благоустрояването е частично, като настилките на обособените места за паркиране не са в добро състояние, тротоарите са със сериозно нарушени участъци. В квартала застрояването е предимно с панелни жилищни сгради. Цел на проектаТеренът в кв. 191, УПИ I по плана на гр. Търговище да се благоустрои, като по подходящ и оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и озеленяване. При ситуиране на паркоместата, годните дървесни видове по възможност да бъдат запазени. Проектът за благоустрояване да се съобрази до колкото е възможно със съществуващите подземни комуникации. Подходът към новопроектираните места за паркиране да бъде от ул. „Трапезица“ и ул. „Брегалница“, които са с по-малко натоварено движение на МПС. При разработването на проекта да се имат в предвид елементите на подземната инфраструктура на уличната мрежа и на тротоарите.
3. Обособена позиция № 3: „Основен ремонт на ул. „Цар Симеон“ в участъка между ул. „Гладстон“ и бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище“ - участъкът от улица „Цар Симеон“ е разположен между кръстовищата с ул. „Гладстон“ и бул. „Митрополит Андрей“. Общата дължина на ул. „Цар Симеон” е около 500 м. при ширина 7 м., с тротоари двустранно с ширина около 2 м. до границите на имотите. Участъкът започва от кръстовището и с ул. „Гладстон” /пазара/ и завършва до ПГ по земеделие до бул. „Митрополит Андрей” /р. Врана/. Пътната конструкция на улицата е от стари гранитни павета 10/10 см. на каменно-пясъчна основа, наредени в редове до запълване на ширината от 7 м. Бордюрите са разбити каменни, на места са и бетонови. По улицата има изградена улична канализация от бетонови тръби Ф 300 мм. и положен водопровод от тръби  Ф 125 мм. Има и положени кабели за улично осветление. Ревизионните канализационни шахти по средата на улицата са 10 бр., но по цялото протежение на каналната мрежа липсват дъждоприемни отточни шахти за приемане на стичащите се повърхностни води по улицата. Наклоните по улицата са малки по наклона на терена и водят в най-ниската си точка към бул. „М.Андрей”, където на места водата няма къде да се оттича. Собственост на имотите: Публична общинска собственост и съгласно чл. 56, ал.2 от Закона за общинската собственост, за временните постройки, улиците, площадите, общинските пътища и други линейни обекти на техническата инфраструктура не се съставят актове за общинска собственост, освен ако в специален закон е предвидено друго. Цел на проекта: С проекта се цели подобряване състоянието на уличната мрежа в града и повишаване на безопасността на движението в района на улицата. Също така се цели повишаване качеството на живот на гражданите, собственици на жилища, обслужвани от улиците.
4.Обособена позиция № 4: „Основен ремонт на промишлена обслужваща улица от ул. Ал. Стамболийски до Хладилна база гр. Търговище“ - участъкът от обслужващата улица е разположен между кръстовището с ул. „Александър Стамболийски“ и друга улица без име в промишлената зона на града. Общата дължина на участъка за ремонт е около 500 м. при ширина на уличното платно 6м., с тротоари едностранно с ширина около 3 м. до границите на имотите. Участъкът започва от кръстовището с ул. „Александър Стамболийски” при ОТ 267 и завършва при ОТ 270. Имота, в който е разположена улицата граничи от изток с имота, в който е коритото на река Сива. Наклонът на терена е към речното корито. Пътната конструкция на улицата и е асфалтова настилка с повреди в по-голямата си част – мрежовидни и единични пукнатини и дупки на ширината от 6м. Бордюрите са разбити каменни, на места са и бетонови. По улицата има изградена улична канализация и водопровод. Има и положени кабели за улично осветление. Ревизионните канализационни шахти са разположени по средата на улицата, но по цялото протежение на каналната мрежа липсват дъждоприемни отточни шахти за приемане на стичащите се повърхностни води по улицата. Наклоните по улицата са малки по наклона на терена и водят в най-ниската си точка към левият ръб на настилката от страната на река Сива, където на места водата няма къде да се оттича. Собственост на имотите: Публична общинска собственост и съгласно чл. 56, ал.2 от Закона за общинската собственост, за временните постройки, улиците, площадите, общинските пътища и други линейни обекти на техническата инфраструктура не се съставят актове за общинска собственост, освен ако в специален закон е предвидено друго. Цел на проектаС проекта се цели подобряване състоянието на уличната мрежа в града и повишаване на безопасността на движението в района на улицата. Също така се цели улесняване на транспортният достъп до промишлените предприятия в района, обслужвани от улиците.
5. Обособена позиция № 5: „Основен ремонт на ул. "Шипка" от ул. „Г.С. Раковски“ до мост на р. Врана в гр. Търговище“ - участъкът от обслужващата улица е разположен между кръстовището с ул. Г.С.Раковски“ и бул. “Митроплит Андрей“ – ляв бряг на р. Врана, който участък е в процес на изготвяне нa работен проект и изграждане на улицата. Общата дължина на учасъка за ремонт е около 55 м. при ширина на уличното платно 6 м., с тротоари двустранно с ширина около 3 м. до границите на имотите. Участъкът започва от кръстовището с ул. „Г.С.Раковски“ при ОТ 515 и завършва при ОТ 516. Пътната конструкция на улицата е асфалтова настилка с повреди в по-голямата си част – мрежовидни и единични пукнатини и дупки на ширината от 6м. Бордюрите са разбити каменни, на места са и бетонови. По улицата има изградени улична канализация и водопровод. Има и положени кабели за улично осветление. Надлъжният наклон на улицата е много голям – около 10 %Собственост на имотите: Публична общинска собственост и съгласно чл. 56, ал.2 от Закона за общинската собственост, за временните постройки, улиците, площадите, общинските пътища и други линейни обекти на техническата инфраструктура не се съставят актове за общинска собственост, освен ако в специален закон е предвидено друго. Цел на проектаС проекта се цели подобряване състоянието на уличната мрежа в града и повишаване на безопасността на движението в района на улицата. Също така се цели улесняване на транспортният достъп до промишлените предприятия в района, обслужвани от улиците.

  • ВАЖНО!!! Възложителят е планувал да проведе обществена поръчка с горепосочения предмет с обща прогнозна стойност в размер на 187 500,00 лв. без ДДС по седем обособени позиции, но на основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП:
  • Обособена позиция № 6: „Основен ремонт на улици в град Търговище“:  1. Основен ремонт  на обслужваща улица м/у бл.№ 5 и бл.№ 6  в кв. Запад-1; 2. Основен ремонт  на обслужваща улица  бл.№ 26 и бл.№ 27  в кв. Запад-1;3. Основен ремонт на вътрешна обслужваща улица  бл. № 49 в  кв. Запад 2;4. Основен ремонт на вътрешна обслужваща улица бл.№ 51 и бл.№ 52 кв. Запад 2;5. Основен ремонт на обслужваща улица от бл. № 37 до IV ОУ "Иван Вазов" в кв. Запад 2;6. Основен ремонт на ул. Боровец от ул. Кюстенджа  до ул. Ген. Янков;7. Основен ремонт на обслужваща улица  бл. № 63 в кв. Запад-3;8. Основен ремонт  на обслужваща улица  бл. № 67 в кв. Запад-3;9. Основен ремонт  на обслужваща улица  бл. № 68 в кв. Запад-3;10. Основен ремонт на обслужваща улица между бл. № 66 и бл. № 62  в кв. Запад -3;11. Основен ремонт на вътрешна обслужваща улица пред бл. Стефан Караджа № 28-32;12. Основен ремонт на вътрешна обслужваща улица пред бл. Царевец № 1;13. Основен ремонт на ул. Юрий  Гагарин в кв. Бряг;14. Основен ремонт на ул. Кочо Честеменски в кв. Въбел"  Прогнозна стойност в лева без ДДС: 17 500,00 лв.
  • Обособена позиция № 7: „Основен ремонт на улици в селата на община Търговище“: 1. Основен ремонт на ул. Васил Левски - етап 1  в с. Съединение;2. Основен ремонт на  ул. Балкан в с. Разбойна;3. Основен ремонт на ул. Ст. Планина  в с. Лиляк;4. Основен ремонт на ул. Ленин в с. Черковна;5. Основен ремонт на ул.  Скопие в с. Овчарово;6. Основен ремонт на ул. Опълченска в с. Кралево;7. Основен ремонт на ул. Бояна в с. Дралфа;8. Основен ремонт на ул. Юрий  Гагарин в с. Голямо Соколово;9. Основен ремонт на ул. Недко Станков в с. Буховци;10. Основен ремонт на ул. Сливница в с. Макариополско;11. Основен ремонт на ул.  Васил Кривлев - етап 1 в с. Дългач;12. Основен ремонт на ул. Спиридон Грамадов в с. Преселец;13. Основен ремонт на ул. Стефан Караджа с. Васил Левски;14. Основен ремонт на ул. Младост с. Цветница;15. Основен ремонт на ул. Хаджи Димитър в с. Кръшно;16. Основен ремонт на централен площад с прилежаща улица в с. Стража; Прогнозна стойност в лева без ДДС: 20 000,00 лв.
  • се възлагат по реда, валиден за индивидуалната им стойност, чрез директно възлагане по чл.20, ал. 4, т.3 от ЗОП. Общата прогнозна стойност на обособените позиции в размер на 37 500,00 лв. без ДДС, не надхвърля сумата от 156 464 лв. и не надхвърля 20 на сто от общата прогнозна стойност на поръчката: 187 500,00 лв. без ДДС. С настоящата процедура се възлагат обособени позиции №1, №2, №3, №4 и №5, участниците не подават оферти за обособени позиции №6 и №7.
     

URL: https://app.eop.bg/today/317514

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД