Публично състезание

Обявлението е в архива.
5784512

Публикувана на: 12.03.2024

Краен срок: 09.04.2024

Прогнозна стойност: 2862266.16 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

Уникален номер на поръчката: 00056-2024-0009

В обхвата на настоящата обществена поръчка е включено изпълнение на работен проект за „Рекултивация на клетка 1 на Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Харманли, Маджарово, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Стамболово и Свиленград“.
Целта на поръчката е да бъде избран външен изпълнител за извършване на строително-монтажни работи, свързани с изпълнението на одобрен и влязъл в сила работен инвестиционен проект.
Съгласно одобреният инвестиционен проект в обхвата на обществената поръчка е предвидено за изпълнение два основни етапа на рекултивация на клетка 1 - техническа рекултивация и биологична рекултивация на клетка 1 на Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Харманли, Маджарово, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Стамболово и Свиленград, като в обхвата на задълженията му се включват следните дейности:

  • Законосъобразно, качествено и срочно изпълнение и завършване на строителството, включително доставка на строителни продукти, механизация, работна сила и всякакви услуги и дейности, необходими за изпълнение на строителството в съответствие с техническите спецификации и инвестиционния проект, съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, всички други действащи нормативни документи и Договора за обществената поръчка;
  • Своевременно съставяне на актовете и протоколите по време на строителството в съответствие с изискванията на чл. 163, ал. 2, т. 3 от ЗУТ и  Наредба № 3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
  • Съхраняване и предоставяне при поискване от останалите участници в строителството или от контролен орган на строителните книжа, заповедната книга на строежа по чл. 170, ал. 3 от ЗУТ, актовете и протоколите, съставени по време на строителството, и друга техническа документация по изпълнението на строежа;
  • Отстраняване на всички констатирани дефекти в рамките на гаранционния срок;
  • Гаранционно обслужване до изтичане на гаранционния срок;
  • Изпълнение на административните изисквания съгласно приложимата нормативна уредба;
  • Участие в съставянето на актове и протоколи по време на строителството съгласно Наредба № 3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
  • Други нестроителни дейности, необходими за изпълнението на обекта.
  • Проектът за изпълнение на Техническа рекултивация на отпадъците на клетката включва следните конструктивни изисквания:

  • Минимално преместване на отпадъци;
  • Използване на местни земни материали за необходимите земни работи;
  • Използване на съществуващата технологична инфраструктура на депото за пречистване на инфилтрата, отделен от рекултивираната клетка;
  • Събиране и отвеждане на чистите повърхностни води извън тялото на клетката.
  • Изпълнението на първи етап от Биологичната рекултивация включва затревяване на технически рекултивираната клетка от депото (Хидропосев с вкл. семена, вода, тор, мулч и лепило тревно семе – 15 кг/дка).
    Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка е подробно описан и регламентиран в техническата спецификация, неразделна част към настоящата документация, както и в приложения инвестиционен работен проект.
    Общата прогнозна стойност на обществената поръчка,  включва средства осигурени по проект BG16FFPR002-2.002 – „Рекултивация на регионални депа / клетки на регионални депа за битови отпадъци“, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, в размер до 2 664 616.63  лева без включено ДДС и съфинансиране  при условията на чл. 60 от ЗУО (внесени отчисления за всеки тон депониран отпадък) в размер до 197 649,53 лева без включено ДДС. Към момента финансиране на проекта не е осигурено, а средствата от отчисленията по чл.60 от ЗУО се предоставят след Решение на РИОСВ, въз основа на сключен договор с избрания изпълнител.
    Предвид горното, настоящата обществена поръчка се провежда по реда на чл. 114 от ЗОП и с избрания изпълнител ще се сключи договор „под условие“.
    Срокът за изпълнение е съгласно предложението на Участника, не по-кратък от 240 календарни дни и не повече от 480 календарни дни.

     

    URL: https://app.eop.bg/today/357518

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД