Публично състезание

Обявлението е в архива.
5867929

Публикувана на: 26.03.2024

Краен срок: 15.04.2024

Прогнозна стойност: 648375.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БРАЦИГОВО

Уникален номер на поръчката: 00765-2024-0005

Предмет на настоящата поръчка е: Избор на изпълнител за изпълнение на СМР на проект: „Въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградата на общинска администрация в гр.Брацигово, община Брацигово“.
Код съгласно Общия терминологичен речник – CPV код: 45200000 – Строителни и монтажни работи на сгради и строителни съоръжения или на части от тях
Обектът на настоящата обществена поръчка е „Строителство“ по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
Изборът на вида процедура е на основание чл.18, ал.1, т.12 от ЗОП, във връзка с глава двадесет и пета, раздел ІI от ЗОП и цели спазване на законовите правила и осигуряване на прозрачност при възлагане от Възложител по чл.5, ал.2, т.9 от ЗОП. Спрямо условията за провеждане на процедурата, нерегламентирани в цялостната Документация за участие, се прилагат разпоредбите ЗОП, Правилника за прилагането на ЗОП (ППЗОП), Закона за устройство на територията (ЗУТ), както и относимите национални и международни нормативни актове (законови и подзаконови), регулиращи дейностите от обхвата на възлагане, съобразно спецификите на обекта на изпълнение, включително и тези, относими към различните хипотези на участие на конкретни стопански субекти - местни и/или чуждестранни физически и/или юридически лица, спрямо административно - правната уредба, правосубектността и техническите възможности, за които лица са от значение релевантните и приложими нормативни разпоредби, регистрационни и лицензионни режими.
Процедурата за възлагане на обществената поръчка е основана на принципите за публичност и прозрачност, на свободна конкуренция, пропорционалност, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, като дава възможност за участие на всички български или чуждестранни физически, юридически лица, техни Обединения, както и всички други образувания, отговарящи на изискванията на Възложителя, обективирани в комплекса от документи, съставляващи Документацията за участие в процедурата.
Съгласно разпоредбата на чл. 20, ал. 2, т. 1 от ЗОП, когато планираната за провеждане поръчка, за строителство е на стойност от 300 000 лв. до 10 526 116 лв. без вкл. ДДС, Възложителите прилагат реда за възлагане, чрез публично състезание.
В настоящият случай, прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 648 375 лв. без включен ДДС, което обуславя и извода че процедурата следва да се възложи чрез провеждането на публично състезание.
Възложителят обявява настоящата обществена поръчка по реда на Глава двадесет и пета, Раздел I и II от Закона за обществените поръчки (ЗОП), чрез провеждане на процедура „Публично състезание“.
Прогнозната стойност на настоящата поръчка не надвишава стойностния праг по чл.20, ал. 1, т. 1, б. "а", от ЗОП и не е необходимо провеждане на открита процедура за възлагане на поръчката. Предвид посоченото обстоятелство и предвид факта, че не са налични условия за провеждане на състезателен диалог или някоя от процедурите на договаряне и на основания чл. 20, ал. 2, т. 1 от ЗОП, във връзка с чл. 176 от ЗОП, безспорно е налице законова възможност поръчката да се възложи чрез провеждане на процедура публично състезание. С цел да се осигури максимална публичност, респективно да се постигнат и най-добрите за Възложителя условия, настоящата обществена поръчка се възлага именно по посочения вид процедура. Посредством тази процедура се цели и защитаване на обществения интерес, като се насърчи конкуренцията и са създадат равни условия и прозрачност при провеждане на процедурата.
Изготвен е проект на договор и Техническа спецификация, които са достъпни в профила на купувача на Община Брацигово в ЦАИС ЕОП.

URL: https://app.eop.bg/today/372575

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД