Публично състезание

Обявлението е в архива.
5538430

Публикувана на: 19.02.2024

Краен срок: 12.03.2024

Прогнозна стойност: 2725163.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ

Уникален номер на поръчката: 00171-2024-0002

В обхвата на  настоящата поръчка се включват общински пътища на територията на Община Божурище. За пътните отсечки има изготвени Инвестиционни проекти. При определянето на стойността на обекта следва да се вземат предвид всички обстоятелства, технически решения и параметри заложени в приложените инвестиционни проекти. При остойностяването на отделните видове строително-монтажни работи следва да се заложат пазарните стойности на труд, механизация, печалба, материали и съответните начисления, така че да се обезпечи тяхното изпълнение с изискуемото качество и в необходимите обеми.
Обхват на обществената поръчка:
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ №1-„Реконструкция на общински път SOF 3024  /I-8/ - Бобен – Хераково -/SOF 1400/ участък  от km 0+000 до km 2+800, с дължина L = 2,800 км“:
Проектът за реконструкция и рехабилитация на общински път SFO3024 /I-8/ Бобен – Хераково -/SFO1400/ от km 0+000 до km 2+800 е изработен във фаза Технически проект.
Началото на пътния участък е при пътно кръстовище с Републикански път I-8 (ГКПП Калотина – Драгоман – София - Пловдив – ГКПП Капитан Андреево), а краят е при кръстовище в с. Хераково. Участъка от пътя започва от km 0+000 (кръстовище с път I-8) преминава през регулация на м. Бобен, с. Хераково. Останалата част в открит път до km 2+800.
Проектираният пътен участък е част от oбщинската пътна мрежа и е с местно значение за региона. Теренът е равнинен. В ситуация трасето в открит път е съчетание от прави и хоризонтални криви със сравнително големи радиуси. Приетата проектна скорост за участъка извън населено място е 50 км/ч на основание класа на пътя – път от ОПМ.

ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ №2: „Реконструкция на общински път SOF 3027 /I-8/ - Сливница - Божурище - мах. Черна Бара), участък от км 0+000 до км 0+400 “.
Проектът за реконструкция на общински път SFO3027 /I-8, Сливница – Божурище/-мах. Черна бара община Божурище от km 0+000  до km 0+400  е изработен във фаза Технически проект. Началото на пътния участък е при пътно кръстовище с Републикански път I-8 (ГКПП Калотина – Драгоман – София - Пловдив – ГКПП Капитан Андреево),  а краят е при км 0+400. Участъка от пътя започва от km 0+000 (кръстовище с път I-8) преминава през регулация на с. Черна Бара. Проектираният пътен участък е част от Общинската пътна мрежа и е с местно значение за региона. Теренът е равнинен. В ситуация трасето е в урбанизирана територия и е  съчетание от прави и хоризонтални криви със сравнително малки радиуси. Приетата проектна скорост за участъка в населено място е 30 км/ч на основание класа на пътя – път от ОПМ.
Пълното описание на предмета на обществената поръчка по всяка обособена позиция е дадено в съответната Техническа спецификация –Приложения №1.1 и Приложение №1.2 представляващи неразделна част от настоящата документация.
Предвидените СМР ще се извършват съгласно одобрения инвестиционен проект. Видовете СМР, които подлежат на изпълнение и техните количества са подробно описани в приложените към настоящата документация за участие Количествено-стойностна сметка – Образец, за съответната обособена позиция.  
Описание:
Изпълнителят носи пълна отговорност за реализираните видове работи до изтичане на гаранционните срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения на строителния обект. Всички дейности, предмет на настоящата обществена поръчка, следва да бъдат с високо качество и в съответствие с проекта и с изискванията на нормативните документи.
Предвидените строително-монтажни работи се извършват съгласно изискванията на ЗУТ, подзаконовата нормативна уредба и одобрения проект, респективно следва да се изпълняват и да се поддържат в съответствие с изискванията на нормативните актове, настоящата Документация и техническата спецификация.
Всички обстоятелства, свързани със строежа, като предаване и приемане на строителната площадка, строителни и монтажни работи, подлежащи на закриване, междинни и заключителни актове за приемане и предаване на строителни и монтажни работи и други, се документират от представителите на страните по сключените договори.

При отказ или при неявяване да се състави съвместен акт заинтересуваната страна отправя писмена покана до другата или другите страни за съставяне на акта. Ако представител на поканената страна не се яви до 24 часа след определения в поканата срок, страната се замества от органа, издал разрешението за строеж, или от упълномощено от него длъжностно лице.
Всички предписания, свързани с изпълнението на строежа, издадени от оправомощените за това лица и специализираните контролни органи, се вписват в заповедната книга на строежа, която се съхранява на строежа.
Изпълнителят е длъжен да осигурява и поддържа цялостно наблюдение на обекта, с което поема пълна отговорност за състоянието му и съответните наличности, до приемане на обекта от Възложителя.
Обектът да бъде изпълнен в завършен вид с готовност за въвеждане в експлоатация, като качеството на извършваните СМР, да бъде в съответствие с всички действащи нормативни изисквания.
Гаранционните срокове –  които не могат да бъдат по-кратки от предвидените в Наредба № 2 от 31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти. Некачествено свършените работи и некачествените материали и изделия по време на гаранционните срокове ще се коригират и заменят за сметка на Изпълнителя. Изпълнителят е задължен да влага в строежа само строителни продукти, които осигуряват изпълнението на съществените изисквания към строежите и отговарят на техническите изисквания и спецификации.
При изпълнение на СМР следва да се спазват изискванията за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР, Закон за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове към него. Строежът следва да се изпълнява в съответствие с изискванията на нормативните актове и съществените изисквания за хигиена, опазване на здравето и живота на хората и опазване на околната среда.

URL: https://app.eop.bg/today/360197

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД