Публичен търг с тайно наддаване

Обявлението е в архива.
5300903

Публикувана на: 08.11.2023

Краен срок: 23.11.2023

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Други

Видове обявления:

  • - .info

ОБЯВЛЕНИЕ

На основание чл. 7, ал. 1 от Наредбата за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси за предоставяне под наем и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет – Шумен и в изпълнение на Решение №1104 по протокол № 53 от 28.09.2023 г. на Общински съвет – Шумен, със Заповед № РД11-245/06.11.2023 г. на Директора на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Шумен, е открита процедура за провеждане на публичен търг с тайно наддаване, а именно:
1. Наименование и описание на предмета на търга: за отдаване под наем за срок от 5 (пет) години на части от имот – публична общинска собственост, АОС № 2449/19.02.2007 г., представляващи площ от общо 4 (четири) кв. м. в сградата на Профилирана езикова гимназия (ПЕГ) „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Шумен, за поставяне на 1 (един) бр. вендинг автомат за кафе и топли напитки и на 1 (един) бр. вендинг автомат за пакетирани храни и бутилирани безалкохолни напитки.
2. Публичният търг с тайно наддаване ще се проведе на 24.11.2023 г. от 13:00 часа в Директорския кабинет, в сградата на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“, находяща се в гр. Шумен, бул. „Мадара“ № 36, при условията и по реда на Наредбата за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси за предоставяне под наем и разпореждане с общинско имущество, приета с Решение № 198 от 25.09.2008 г., изм. и доп. с Решение № 712 от 30.09.2010 г., изм. и доп. с Решение № 441 от 27.06.2013 г., изм. и доп. с Решение № 484 от 26.09.2013 г., изм. с Решение № 733 от 26.04.2018 г., последно изм. и доп. с Решение № 163 от 25.06.2020 г. на Общински съвет – Шумен.
3. Началната тръжна наемна цена за месец на отдаваните под наем общо 4 (четири) кв. м., предмет на търга е в общ размер на 49.00 лв. (четиридесет и девет лева) или по 12.25 лв. (дванадесет лева и двадесет и пет ст.) за квадратен метър отдавана под наем площ, определена по реда на Наредбата за базисните наемни цени при отдаване под наем на общинско имущество, съгласно Приложение №1 към Заповед № РД-25-199/24.01.2023 г. на Кмета на Община Шумен, като в наемната цена не са включени разходите за консумативи – електроенергия, ВиК и др., които се заплащат допълнително ежемесечно, съгласно клаузите на сключения договор за наем – проекта, за който е неразделна част от тръжната документация.
4. Депозитът за участие в търга е в размер на 49.00 лв. (четиридесет и девет лева), като същият трябва да бъде внесен в срока за подаване на заявленията за участие в търга. За депозит се приема само парична вноска чрез банков превод по сметка на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Шумен, в „ОББ“ АД, а именно: IBAN: BG29UBBS81553100006800 и BIC: UBBSBGSF. Всички разноски, свързани с внасянето на депозита за участие по банков път са за сметка на участника и не се възстановяват или приспадат. Сумата по внесения депозит не се олихвява. Внесените депозити за участие в търга се освобождават при условията на Наредбата за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси за предоставяне под наем и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет – Шумен.
5. Начин на плащане на наемната цена и изисквания за обезпечения по изпълнение на договора:
5.1. Наемната цена се плаща ежемесечно до 10-то число на текущия месец, за който се дължи по горепосочената сметка на училището в „ОББ“ АД. Върху наемната цена не се начислява ДДС и в нея не са включени разходите за консумативи – вода, канализация, електроенергия и други, свързани с ползването на наетия обект, които се заплащат допълнително, съгласно клаузите на сключения договор за наем – проекта на който е неразделна част от тръжната документация. Наемната цена се актуализира ежегодно, съгласно чл. 5 от Наредбата за базисните наемни цени при отдаване под наем на общинско имущество, приета от Общински съвет – Шумен, като за това се подписва допълнително споразумение (анекс) към сключения договор за наем.
5.2. Не се предвиждат обезпечения по изпълнението на договора.
6. Тръжните книжа/документи са достъпни безплатно на интернет страницата на училището, а именно: https://peg-shumen.bg , от където може свободно да бъдат свалени (изтеглени). Същите може да бъдат получени и в деловодството/канцеларията на училището от 09:00 часа до 16:00 часа всеки работен ден от публикуване на обявлението до изтичане срока за подаване на заявленията за участие в търга, след представяне (предаване) на документ за закупуването й на стойност 25.00 лв. (двадесет и пет лева), внесени по горепосочената банкова сметка на училището.
7. Оглед на определените за отдаване под наем площи (т.е. определените места за поставяне на автоматите) може да се извърши всеки работен ден до изтичане срока за подаване на заявленията за участие в търга, от 09:00 часа до 16:00 часа, след предварителна договорка на телефон: 054/861171, със служителя Ива Димова, на длъжност „домакин“. Извършването на оглед е по преценка на участника и не е задължително условие за участие в търга.
8. Заявленията/предложенията за участие в търга, ведно с изискуемите документи към тях се подават в канцеларията/деловодството на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Шумен, бул. „Мадара“ № 36, в срок до 16:00 часа на 23.11.2023 г.
9. Провеждането на втори търг в случаите по чл. 10, ал. 2 от Наредбата за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси за предоставяне под наем и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет – Шумен, ще е на 30.11.2023 г. от 13:00 часа в Директорския кабинет, в сградата на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“, находяща се в гр. Шумен, бул. „Мадара“ № 36, при условията, посочени в настоящото обявление и в утвърдената тръжна документация, като документи за участие в повторния търг се подават до 16:00 часа на 29.11.2023 г. в канцеларията/деловодството на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Шумен, бул. „Мадара“ № 36.
10. Изисквания към участниците в търга:
10.1. Участник в търга може да бъде всяко физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по смисъла на Търговския закон или чуждестранно лице, регистрирано по националното законодателство на държавата, в която е установен кандидата, което отговаря на условията на търга, посочени в одобрената тръжна документация.
10.2. Участникът в търга не трябва да е: 1) обявен в несъстоятелност или да е в производство по несъстоятелност; 2) в производство по ликвидация; 3) лишен от право да упражнява търговска дейност, включително – управител или член на управителен орган на участника – в случай, че членовете са юридически лица, това изискване се отнася за техните представители в съответния управителен орган; 4) осъден с влязла в сила присъда за престъпление против собствеността или против стопанството, освен ако не е реабилитиран, включително управител или член на управителен орган на участника.
10.3. Не се допускат до участие кандидатите, които имат прекратени по тяхна вина договори за същия обект, като този – предмет на настоящия търг, а допуснатите такива се дисквалифицират.
10.4. Участникът в търга трябва да е собственик на вендинг автоматите, които ще постави върху отдадените под наем училищни площи – предмет на търга, което се доказва със заверено копие от документ – фактура, договор и пр., приложен към заявлението.
10.5. Задължително условие за вендинг автомата за кафе и топли напитки е достъпът до кофеиновите напитки в него да е ограничен (невъзможен) за учениците, но възможен за служителите в училището.
10.6. Всички други условия и изисквания към участниците в търга, в т.ч. и към вендинг автоматите, които ще бъдат поставени на наетите площи в училището – предмет на търга, са подробно описани в утвърдената тръжна документация – „Условия за участие и провеждане на публичния търг с тайно наддаване“, и са задължителни за участниците в търга.

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД