Пряко договаряне

Обявлението е в архива.
5791177

Публикувана на: 14.03.2024

Краен срок: 19.03.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ"

Уникален номер на поръчката: 02704-2024-0001

Обществената поръчка включва доставка на познавателни книжки, учебници, учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници за безвъзмездно ползване от децата от ПГ и учениците от 1-4 клас за учебната 2024-2025 година в СУ "Цар Симеон Велики" - град Видин от две издателства, разпределени по обособени позиции.

Необходимите количества са подробно описани в конкретна заявка към издателството.

Мястото на изпълнение на доставката е на адрес: град Видин, ул. „Търговска“ № 6.

Възложителят си запазва правото да поръчва повече от прогнозното количество учебници, учебни комплекти и електронно четими учебници, в зависимост от новопостъпилите ученици през учебната 2024-2025 година.
Учебниците, учебните комплекти и учебните помагала представляват обект на авторско право по смисъла на чл. 3 ал 2 т.3 от ЗАПСП. В съдържанието на авторското право като основно имуществено право се включва изключителното право на автора да използва създаденото от него произведение и да разрешава използването му от други лица (чл. 18 ал.1 от ЗАПСП). Тези авторски права са предоставени от автора на издателя посредством издателски или друг договор, от който произтича правото на възпроизвеждане/отпечатване и разпространение, необходим за участие в процедурата, съгласно Наредба № 10 от 19.12.2017 г. за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. Мотивите за избора на процедура по чл. 191 ал.1 т.2 от ЗОП са свързани с факта, че обществената поръчка, в частност по съответната обособена позиция, може да бъде изпълнена само от определен изпълнител, поради наличие на изключителни права, включително на права на интелектуална собственост.

URL: https://app.eop.bg/today/369856

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД