Пряко договаряне

Обявлението е в архива.
5358758

Публикувана на: 01.12.2023

Краен срок: 11.12.2023

Прогнозна стойност: 107049.58 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: Средно училище "НЕОФИТ БОЗВЕЛИ"

Уникален номер на поръчката: 02204-2023-0004

Предметът на обществената поръчка включва: Избор на изпълнител за приготвяне, доставка и раздаване на готова храна за закуска и обяд за децата от ПГ и за учениците от I-ви до IV-ти клас на СУ „Неофит Бозвели за календарната 2024 г.“ по две обособени позиции:
Обособена позиция 1: " Приготвяне, доставка и раздаване на подкрепителна закуска за децата от ПГ и за учениците от I до IV клас "
Обособена позиция 2: " Приготвяне, доставка и раздаване на готов обяд за децата от ПГ ".
Услугите по обществената поръчка се състоят в ежедневно приготвяне, доставяне и раздаване на готова храна за закуска за децата от ПГ и за учениците от I-ви до IV-ти клас  и на готов обяд, съдържащ супа, основно ястие, десерт и хляб, за децата от ПГ съгласно Техническата спецификация, по писмени заявки на Възложителя, с цел осигуряване на качествено, здравословно и балансирано хранене .
Продуктите, предмет на настоящата поръчка, са посочени в Техническите спецификации към документацията на обществената поръчка.

Съгласно чл.182, ал.1, т.5 от ЗОП възложителят може да проведе пряко договаряне с определени лица, когато обществената поръчка е за услуги по приложение № 2 и е на стойност по чл. 20, ал. 2, т. 2 от ЗОП. В настоящия случай за възложителя е налице правната възможност да избере изпълнител на посочената обществена поръчка чрез пряко договаряне с определени лица, тъй като обществената поръчка е за услуга по приложение № 2 и е на стойност по чл.20, ал.2, т.2 от ЗОП. Услугата е по приложение № 2 с код по CPV 55524000 - Приготвяне и доставяне на храна за ученически столове и бюфети.
Изготвена е покана, към която е приложена техническа спецификация по двете обособени позиции, в която Възложителят подробно е посочил обхвата на услугите, предмет на възлагане, тъй като естеството на поръчката позволява достатъчно точно да се определят техническите спецификации и стойността.
Ето защо са налице условията обществената поръчка да бъде възложена по предвидения в Закона за обществените поръчки ред за възлагане на обществена поръчка чрез пряко договаряне с определени лица на основание чл. 182, ал. 1, т. 5 и във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 13 от ЗОП.
 

URL: https://app.eop.bg/today/345993

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД