Покана до определени лица

Обявлението е в архива.
5759900

Публикувана на: 01.03.2024

Краен срок: 04.03.2024

Прогнозна стойност: 34477.50 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" - гр. РАКОВСКИ

Уникален номер на поръчката: 03202-2024-0001

Обществената поръчка включва Доставка на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници за безвъзмездно ползване от децата в подготвителните групи и учениците от І до ІV клас за учебната 2024/2025 г. при ОУ "Христо Ботев" град Раковски, по обособени позиции, както следва:
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 1: Доставка на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници от издателство „БИТ И ТЕХНИКА“ ООД.
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 2: Доставка на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници от издателство „ПРОСВЕТА-СОФИЯ“ АД
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 3: Доставка на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници от издателство „КЛЕТ БЪЛГАРИЯ“ ООД.
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 4: Доставка на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и достъп до електронно четими учебници от издателство „ЕКСПРЕС ПЪБЛИШИНГ“, чрез изключителния представител за България „ЮНИВЪРС“ ЕООД.
Необходимите количества са подробно посочени и в конкретна заявка по представена бланка от всяко издателство, като стойността на обществената поръчка възлиза на 34477,50 лв. (тридесет и четири хиляди четиристотин седемдесет и седем лева и петдесет стотинки), без включен ДДС. На основание чл.66а, т.2 от Закона за данък върху добавената стойност, в случая ДДС е в размер на 9 % .
Място на изпълнение на обществената поръчка - административна сграда на ОУ „Христо Ботев“ град Раковски, ул. „Петър Богдан“ № 48.
Срокът за подписване на договори с избраните издателства е до 15.03.2024 г., а срокът за доставка на необходимите учебници, учебни комплекти и познавателни книжки е до 10.09.2024 г. Поръчката следва да бъде изпълнена съобразно всички правила и нормативи, действащи към настоящия момент относно изпълнението на възлаганите дейности. Познавателни книжки, учебници и учебни комплекти трябва да съответстват на утвърдените и одобрени от МОН списъци с познавателни книжки, учебници и учебни комплекти, които ще се използват през учебната година. Същите следва да отговарят на изискванията, заложени в Наредба № 10 от 2017 г. за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала, както и в Постановление № 79 от 13.04.2016 г. на МС на РБ за осигуряване за безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти. Доставените познавателни книжки, учебници и учебни комплекти следва да бъдат нови, без следи от употреба и надлежно окомплектовани.
Със Заповед № РД09-172/23.01.2024 г., допълнена със заповед № РД09-246/31.01.2024 г. министърът на образованието и науката е утвърдил списък на познавателните книжки, учебниците и учебните комплекти, които може да се използват в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2024/2025 година. Съгласно чл. 164 от ЗПУО учебниците и учебните помагала, които се предоставят за безвъзмездно ползване на учениците, се избират от учителите, които преподават по учебния предмет. В съответствие с посочените законови изисквания, е направен избор на учебници и учебни помагала за учебната 2024/2025 г., като са избрани учебниците, които следва да се доставят за учениците от училището, съгласно Протокол на Педагогическия съвет при ОУ „Христо Ботев“ град Раковски от 27.02.2024 г.. Единствените възможни изпълнители на доставките на избраните учебници и учебни помагала, са притежаващите авторски права върху тях издателства.   Съгласно чл. 191, ал. 1, т .2 от ЗОП  възложителят изпраща покана до определени лица, когато възлагането на обществената поръчка на друго лице е невъзможно поради наличие на авторски или други права на интелектуалната собственост, или на изключителни права, придобити по силата на закон или на административен акт, както и когато естеството на доставката или услугата е ограничено до точно определен изпълнител по причини, които не се дължат на възложителя.
 

URL: https://app.eop.bg/today/365417

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД