Покана до определени лица

Обявлението е в архива.
5458743

Публикувана на: 08.01.2024

Краен срок: 18.01.2024

Прогнозна стойност: 43100.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: ИНСТИТУТ ПО ПЛАНИНСКО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ - ТРОЯН

Уникален номер на поръчката: 01052-2024-0002

Обект на поръчката е доставката на торове за пролетно наторяване и препарати за растителна защита за нуждите на ИПЖЗ – Троян, по обособени позиции, за които Възложителят е прекратил процедура за възлагане на обществена поръчка събиране на оферти с обява, с предмет „Доставка на торове за пролетно наторяване и препарати за растителна защита за нуждите на ИПЖЗ – Троян, за 2024г.”, по Обособени позиции с № 4 и 5, а именно за тези обособени позиции не е подадена нито една оферта. В този случай чл.191, ал.1, т.1 от ЗОП дава право на Възложителя да възлага обществена поръчка, чрез изпращане на покани до определени лица и да сключи договор, с тези лица, с които е извършил договарянето. Обект на поръчката са доставки на торове за пролетно наторяване и препарати за растителна защита по предварителни писмени заявки за нуждите на „ИПЖЗ-Троян” град Троян, съгласно техническите изисквания на всяка една от позициите и условията на документацията за участие. Всички артикули, предмет на настоящата поръчка, следва да се доставят във фабричен вид, в цяла запечатана и оригинална опаковка, да са неупотребявани, да нямат явни и скрити дефекти при нормална работа. Доставяните артикули следва са с качество, което да отговаря на българските и международни стандарти (БДС, Европейски стандарти за качество или еквивалент), съответно на техническите стандарти на производителя, като всяка доставка следва да бъде придружена със сертификат за качество, декларация за съответствие или еквивалентен документ. Опаковките да бъдат с означен срок на годност, не по-малко от 80 % остатъчен срок на годност към момента на доставка, да са етикирани, съобразно изискванията на Европейското и национално законодателство.
Всички несъответствия в качествено и количествено отношение се отразяват в приемно-предавателен протокол. При наличието на явни недостатъци на стоката, изразяващи се в нарушена цялост или видими промени във външни белези, или други отклонения, свързани с качеството и годността й за използване по предназначение, рекламации се правят в срок до 3 (три) работни дни, като наличието на тези обстоятелства се отразява в приемно-предавателен протокол. Всяка от страните запазва контролно арбитражна проба от доставената стока, която служи за доказване на качеството й при възникнали спорове между страните по договора, които се доказват чрез сертифицирана лаборатория.
Цената се посочва в ценовата оферта, в лева с/без ДДС, до втория знак след десетичната запетая, за килограм, литър, тон, за съответния продукт от обособената позиция.
Техническата спецификация е съставена от необходимите торове и препарати в ИПЖЗ-Троян за период от 10 (десет) месеца.
Оферираните торове и препарати по съответните обособени позиции, трябва да отговарят на данните от образеца на техническата и ценовата оферта от документацията за участие.
Срок на доставка – Доставките се извършват след получаване на заявка – писмена или по факс или по електронна поща– в срока офериран от участника, но не по–късно от 5 (пет) календарни дни, считано от получаване на заявката на Възложителя.
Доставките следва да се извършват само след заявка (писмена или по факс или по електронна поща) на Възложителя и само в количествата, посочени в съответната заявка, като транспортните разходи за доставката им са за сметка на Изпълнителя.
Място за изпълнение на поръчката – базата на „ИПЖЗ-Троян”, гр. Троян, ул. „Васил Левски” № 281.
Доставените торове трябва да отговарят на изискванията на Наредба № 21 от 23.11.2016 г. за условията и реда за регистрацията, етикетирането и контрола на торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества и хранителни субстрати. Доставените торове да бъдат с означен срок на годност, във фабрично запечатани опаковки без скрити или явни дефекти, с етикети на български език и да съдържат информация за съдържанието, производителя, качеството, датата на производство, срок на годност. Всяка доставка да бъде придружавана със сертификат за качество, когато това е приложимо.

 

URL: https://app.eop.bg/today/351523

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД