Открита процедура

Обявлението е в архива.
5539535

Публикувана на: 20.02.2024

Краен срок: 25.03.2024

Прогнозна стойност: 9300.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ АД

Уникален номер на поръчката: 05948-2024-0032

Предметът на обществената поръчка включва доставка на комуникационни кабели и оптични модули за нуждите на Националната здравноосигурителна каса, подробно описани по вид, количество и технически характеристики в Техническата спецификация на Възложителя - Приложение № 1.
Изисквванията към изпълнението са подробно описани в Техническата спецификация на Възложителя
- Приложение № 1.
*******      ********     *******
Срокът за доставка на оборудването е до 30.06.2024 г.

*******      *******      *******
Участникът следва да бъде надлежно оторизиран от производителя или от негов официален представител с права за извършване на продажба на предлаганите продукти на територията на Република България.
Участникът доказва съответствието си с поставеното изискване чрез прилагане на оторизационно писмо или друг еквивалентен документ, издаден от производителя или от официален негов представител на български език или придружен от превод на български език в Техническото си предложение.
В случаите на представяне от Участника на оторизационно писмо от официален представител на производителя (или еквивалентен документ), в офертата се прилага и оторизационно писмо, издадено от производителя (или еквивалентен документ), с което се упълномощава официалния представител на производителя, на български език или придружено от превод на български език, с право да предоставя оторизация на трети лица.
******     *******      ********
Поставеното изискване за оторизация на етап подаване на оферти, се обосновава от предмета на поръчката и представлява гаранция за нейното своевременно и качествено изпълнение. В случай, че бъде избран изпълнител, на когото му бъде отказана оторизация от производителя, това може да доведе до забавяне на изпълнението на обществената поръчка, както и до нейното прекратяване. Същевременно, изпълнението на доставката, предмет на поръчката, е важно за изградената инфраструктура на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Според заключенията на Върховния административен съд ,,изискването за оторизация само по себе си не е ограничително, доколкото е гаранция за качество и надеждност на извършваната дейност. В обичайната търговска практика оторизацията става въз основа на договор, който може да бъде директно с производителя или с друг икономически субект, упълномощен да оторизира от името на производителя‘‘. (Решение № 10859 от27.10.2021 г. на ВАС по адм. д. № 6546/2021 г. VIIо.).
В документацията условието за оторизация е поставено разширително, т. е. не е ограничено единствено до производителя, но и всеки негов официален представител. Изисква се обща оторизация, а не за конкретна процедура и е предоставена възможност за всеки заинтересован участник – партньор, независимо дали е българско или чуждестранно лице, да подаде оферта, като е предоставена възможност за доказване на горепосоченото обстоятелство, както с оторизационно писмо, така и с всеки друг еквивалентен документ, който удостоверява съответствието с поставеното изискване.

URL: https://app.eop.bg/today/359639

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД