Открита процедура

Обявлението е в архива.
5228079

Публикувана на: 08.09.2023

Краен срок: 05.10.2023

Прогнозна стойност: 300000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Уникален номер на поръчката: 00267-2023-0111

    Обществената поръчка има за цел, да бъде  избран изпълнител за представяне на Екологично комплексно решение за премахване на отлагания от биоразградима субстанция от дъждоприемните шахти, което подобрява пропускливостта на колекторната мрежа и отстраняване на лошата им миризма при интензивни валежи. Почистването и  премахване на отлагания от биоразградима субстанция, трябва да отговаря на условия, които да гарантират безопасността, на първо място за почвата, както и за всички останали компоненти и фактори на околната среда. В тази връзка следва да се изисква да се използва препарат, който  е биологично активно вещество и подлежи на регистрационен режим съобразно чл. 130, ал. 1 от Закон за защита на растенията, предвид обстоятелството, че формираните от ПСОВ утайки могат да се оползотворяват и чрез употребата им в земеделието, включително върху почвата, при рекултивация по чл. 11, ал.1 от Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ), когато се предвижда рекултивираните терени да се използват за земеделие. Следва да се има предвид, че чрез канализационните колектори, същият попада в утайката, формирана от ПСОВ-Пловдив. В Наредбата за реда и начина за оползотворяване на утайки от пречистването на отпадъчни води чрез употребата им в земеделието (обн. ДВ. бр.63/12.08.2016 г.) са посочени изискванията, на които трябва да отговарят утайките, за да се гарантира, че няма да имат вредно въздействие върху човешкото здраве и околната среда. С прилагането на биологичен препарат при почистването на колекторната мрежа се цели подобряване на микробиологичната активност в биобасейните, ускоряване разграждането на органична маса, подобряване на нитрификацията и денитрификацията, ускоряване на утаяването за достигане на по-висок капацитет на пречистване на отпадъчните води, с което се постига намаляване на обема на утайките, минимизиране на патогените и подобряване на структурата, както и премахване на неприятните миризми от ПСОВ.
     Пълната информация относно обхвата, обема и изискванията към изпълнението на поръчката, е подробно описана и регламентирана в Техническата спецификация и Условията и указанията, неразделна част от документацията за обществена поръчка.
 

URL: https://app.eop.bg/today/325727

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД