Открита процедура

Обявлението е в архива.
5358202

Публикувана на: 01.12.2023

Краен срок: 28.12.2023

Прогнозна стойност: 731850.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2023-0130

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Определяне на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: „Възстановяване на нормалното експлоатационно състояние на мост над р. Златна Панега при км 142+580 на път I-3 „Луковит – Коритна – Ябланица“.
Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител за изработване на технически проект и извършване на строително – монтажните работи, във връзка със строителството обекта и да се сключи договор за неговото изпълнение, с оглед изработването на цялостен и законосъобразен технически проект, който да послужи за качественото строителство на обектите, в съответствие с нормативните изисквания и при спазване на договорените срокове.

Съществуващо положение:

Мостът премоства река Златна Панега. Ситуационно и нивелетно е в права. Мостът е стоманобетонен сводов едностранно уширяван с 2Т – образни греди. Има три отвора 9,85 + 21,30 + 9,60 и обща дължина 40,75м. Сводовете в 1 – ви и  3 – ти отвор са бетонни, а във втория отвор е стоманобетонен. Габаритът е 11,90м в т.ч. платно за движение 9,50м, ляв тротоар 1,20м и десен тротоар 1,20м. Настилката на платното за движение е асфалтобетонна, а на тротоарите бетонна. Лагерите при гредовата част са еластомерни. Мостът е изграден 1956г. и уширен 1982г. На моста е правен ремонт 1996–1998г.
Лявата тротоарна конзола на отвор 2 е напълно разрушена и е паднала в реката. Има образувана надлъжна пукнатина в настилката на около 50 – 70см от ръба на настилката и 30 – 40см от надсводовия насип е открит и има опасност от изтичането му. Наблюдават се течове по сводовете и пътната плоча на уширението. По гредите и сводовете има участъци с обрушено бетонно покритие, открита и корозирала армировка. Има локална корозия по парапетите и оградите. Конусите при крилата са слегнали. Въведена е временна организация на движение в участъка на моста с вертикална сигнализация и е въведено ограничение на скоростта.

Инвестиционен проект (Проектна документация):

Проектна документация следва да бъде изработена във фаза „Технически проект” в обем и съдържание, определени в Заданието за проектиране, приложено към документацията за обществената поръчка (Приложение А).
Техническият проект обекта следва да бъде разработен, съгласно Заданието за проектиране и в съответствие с нормативните актове и техническите спецификации.

Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката, както следва:

А) Дейност „Проектиране“ – изпълнение на проучвателно - проектантски работи (ППР) и упражняване на авторски надзор по време на строителството (АН):

  • Изготвяне на Частичен работен проект, в т.ч. Количествена сметка за реализацията на частичния работен проект, съгласно изискванията на Възложителя и изискванията на действащите към момента нормативни документи, в обем и съдържание, определени в утвърденото Задание за проектиране (Приложение А).
  • Изготвяне на Технически проект, в т.ч. Количествена сметка за реализацията на технически проект, съгласно изискванията на Възложителя и изискванията на действащите към момента нормативни документи, в обем и съдържание, определени в утвърденото Задание за проектиране (Приложение А).
  • Извършване на всички съгласувания с експлоатационните дружества и администрации, чието разрешение, съдействие или становище е необходимо за изпълнението на предмета на обществената поръчка.
  • Изпълнение на задължения като проектант, по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство (Наредба № 3 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти), включително упражняване на авторски надзор по реда на чл. 162, ал. 2 от ЗУТ по време на строителството на съоръжението.
  • Отстраняване за своя сметка на недостатъците на Техническия проект установени в хода на извършване на проверките от Възложителя и/или Консултанта, извършващ оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна” съгласно ЗУТ, включително и по време на извършване на строителството.
  • Поемане на отговорност за качеството на проекта по време на изпълнение на строителството, която Изпълнителят ще обезпечи като при сключване на Договора представи на Възложителя Гаранция за обезпечаване изпълнението на Договора.
  • С изработването от Изпълнителя на Частичния работен и в последствие Техническия проект се съставят и Количествени сметка (КС), които се заверяват от Консултанта след утвърждаването на съответния проект.
  • КС по двата проекта се остойностяват за целите на отчитане на извършените СМР. Остойностените КС подлежат на одобрение от Консултанта.

  • Б) Дейност „Строителство“– изпълнение на строително – монтажни работи (СМР):

  • Изпълнение на СМР, съгласно Техническия проект, одобрен от Възложителя, в съответствие с Техническото предложение за изпълнение на обществената поръчка, техническите спецификации, предписанията, заповедите в Заповедната книга и КС.
  • Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд по време на строителството.
  • Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа, съгласно Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи.
  • Представяне за одобрение на „Временна организация за движение“, от Консултанта, с цел осигуряване на най – висока степен на безопасност на участниците в движението. Спазване на Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временна организация и безопасност на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците.
  • Изпълнителят трябва да представи за одобрение на Консултанта и Възложителя технологията на изпълнение на СМР за съоръжението.
  • Изпълнителят трябва да представи за одобрение на Консултанта и Възложителя линеен график за изпълнение на СМР за съоръжението.
  • Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на Техническите спецификации и Техническия проект строителни продукти (строителни материали, включително бетонови смеси, армировъчна стомана, хидроизолационни и антикорозионни материали, асфалтови смеси, изделия, елементи, детайли, комплекти и други).
  • Производство и/или доставка на строителни детайли/елементи и влагането им в строежа.
  • При необходимост осигуряване на терени за нуждите на строителството в съответствие с разпоредбите на чл. 38 от Закона за пътищата – за временно строителство, за производствени полигони (бази) за нуждите на строителството, за складиране на материали и техника и други нужди във връзка с изпълнение на строителството, установени с Плана за безопасност и здраве, само в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа.
  • При необходимост извършване на работи по преместване, при изпълнение на строителството, на подземни и надземни мрежи и съоръжения.
  • Организиране на дейностите по събиране, транспортиране, обезвреждане и оползотворяване на строителните и другите отпадъци, възникнали в резултат на осъществяване на дейностите, в съответствие с изискването на българското законодателство.
  • Извършване на геодезическо замерване на теренната основа на строежа.
  • Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания.
  • Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивна документация.
  • Изпълнителят трябва да изготви и представи на Консултанта, упражняващ строителен надзор на строежа, за проверка, съгласуване, одобряване и издаване на положително писмено становище, и след издаването му от Консултанта, да входира документите в деловодството на Възложителя, както следва:
  • а) Количествена сметка към Частичния работен проект и Количествена сметка към Техническия проект, след утвърждаването му от страна на Възложителя;
    б) Линеен график в 10-дневен срок след съставяне и подписване на Протокол обр. 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, съгласно Наредба № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
    в) Технология на изпълнение на СМР за строежа, в 15-дневен срок след съставяне и подписване на Протокол обр. 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, съгласно Наредба № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
    г) При промяна по време на изпълнение на СМР „Временна организация за движение“.

  • Изпълнителят трябва да изготвя Сертификати за изпълнените видове СМР, след което да ги представя на Консултанта и Възложителя за окончателно одобрение, като при установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия, същите следва да бъдат коригирани. При установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия в Сертификат от страна на Възложителя, след като му е предаден за окончателно одобрение, респективно и за последващо разплащане, който е одобрен от Консултанта, се допуска налагане на санкция на Консултанта.
  • Подписване на Констативен акт (обр. 15), съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на Договора за инженеринг.
  • Участие в процедурата по въвеждане на строежа в експлоатация.
  • Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежа и приемането му от Възложителя.
  • Изпълнителят е длъжен да разполага с акредитирана строителна лаборатория, с която да извършва задължителни проби, изпитвания на СМР, съгласно Техническа спецификация 2014 г. на Агенция „Пътна инфраструктура” (ТС 2014 на АПИ). Да провежда вземания на проби и изпитвания на материали и качество на изпълнение, на всякъде където това е приложимо, както и да извършва изпитвания.
  • Изпълнителят е длъжен да осигури достъп на Консултанта до производствени бази и заводи, с цел удостоверяване на качеството и стандарта на компоненти, които не могат да бъдат проверени, след влагането им в строителството. Удостоверяването на проверките в производствените бази и заводи се документира с протокол, подписан от страна на Консултанта и Изпълнителя.
  • Изграждане и поддържане на временни отбивни пътища и/или временна организация на движението, съгласно изискванията на Техническите спецификации и възстановяване на пътищата, използвани по време на строителството.
  • Изпълнение на хоризонтална пътна маркировка, съгласно проекта за „Постоянна организация и безопасност на движението” (ПОБД).
  • Изпълнение на вертикална сигнализация, съгласно проекта за ПОБД.
  • В) Отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове:

  • Извършване на редовни инспекции на въведения в експлоатация строеж през гаранционния период, минимум 2 (два) пъти в годината, и изготвяне на доклади за резултатите от тези инспекции.
  • Отстраняване на всички установени от проверката на Възложителя и/или Консултанта дефекти, за които Изпълнителят е уведомен, спазване на определените действия, необходими за отстраняването на откритите дефекти, посочени от Възложителя и/или Консултанта.
  • Спазване на издадените от Консултанта инструкции за отстраняване на дефекти.
  • Гаранционно поддържане на строежа, включващо отстраняване на проявени дефекти през минималните гаранционни срокове за изпълнените СМР и съоръжения на обекта, определени с Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти.
  • Г) Всички останали Дейности, необходими за изпълнението на Предмета на обществената поръчка и Гаранционното поддържане на Строежа посочени в настоящата документация и приложенията ѝ.
     

    URL: https://app.eop.bg/today/343896

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД