Открита процедура

Обявлението е в архива.
5866372

Публикувана на: 25.03.2024

Краен срок: 25.04.2024

Прогнозна стойност: 333333.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

Уникален номер на поръчката: 00056-2024-0012

ПРЕДМЕТ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА: „Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обект: „Рехабилитация и реконструкция с подмяна на водопровод на улица „П. П. Славейкови“ в участъка от бул. “България“ до ул. “Цар Самуил“, гр. Харманли“.
КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТТА В ОБХВАТА НА ПОРЪЧКАТА:
1. ПРОЕКТИРАНЕ: Разработване на технически/работен проект:
Изготвянето на технически/работен проект за нуждите на обекта се възлага на външен изпълнител с екип от правоспособни проектанти, който ще бъде избран от общината с настоящата обществена поръчка по реда на ЗОП. Технически/работни проекти за нуждите на реконструкцията и рахабилитацията следва да бъдат изготвени съгласно ЗУТ, Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и друга свързана подзаконова нормативна уредба по приложимите части в зависимост от допустимите и одобрени за финансиране дейности. Проектите следва да бъдат придружени с подробни количество-стойности сметки по приложимите части. Техническият/работният проект следва да бъде надлежно съгласуван с всички експлоатационни дружества и други съгласувателни органи и одобрен от главния архитект на Община Харманли. В обяснителните записки проектантите следва подробно да опишат необходимите изходни данни, дейности, техникоикономически показатели, спецификация на предвидените за влагане строителни продукти (материали, изделия, комплекти и системи) с технически изисквания към тях в съответствие с действащи норми и стандарти и технология на изпълнение, количествени и стойностни сметки. Работните проекти се изработват в обхват и съдържание съгласно изискванията на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти. Процесът на изготвяне на техническата документация се предшества от осигуряване на скица и виза за проектиране, ако е приложимо.
Техническия/работен проект трябва да съдържа следните части:
Част Геодезия; Геодезическо заснемане /вертикална планировка/
- Част Пътна;
Част Вик;
Част ОД и ВОД; 
Част Пожарна безопасност;
Част ПБЗ; 
Част ПУСО;

2. СТРОИТЕЛНО – МОНТАЖНИ РАБОТИ (СМР)
Изпълнение на СМР
Участък от ул. „П. П. Славейкови“ с приблизителна дължина от 535 л. м. от бул.“България“ до ул.“Цар Самуил“.
При извършването на СМР да се прилагат изискванията на ЗУТ, подзаконовите нормативни актове, свързани с прилагането му, включително и Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, както и на Правилника за изпълнение и приемане на строително-монтажни работи (ПИПСМР). Да се спазва и изпълнява План за безопасност и здраве (ПБЗ), предвидените мерки за опазване на околната среда.
По време на изпълнението на СМР да не се допуска отделяне на вредни вещества, замърсяващи околната среда и въздуха.
3. АВТОРСКИ НАДЗОР
Във връзка с точното спазване на инвестиционните проекти при изпълнението на СМР изпълнителят посредством отделни правоспособни лица, автори на приложимата проектна документация по части, ще осъществява авторски надзор съобразно изискванията на чл. 162 от ЗУТ и договора за изпълнение. С осъществяването на надзор от проектантите - автори на отделни части на инвестиционния проект, се гарантира точното изпълнение на проекта, спазването на технологичните и строителните правила и норми, както и подготовката на проектната документация за въвеждане на обекта в експлоатация.
Изпълнителят, ще упражнява авторския надзор по време на строителството, съгласно одобрените проектни документации и приложимата нормативна уредба, посредством проектантите по отделните части на проекта или упълномощени от тях лица при условие, че упълномощените лица притежават необходимата квалификация.
Присъствие при съставяне на и подписване на задължителните протоколи и актове по време на строителството и в случаите на установяване на точно изпълнение на проекта, заверки при покана от страна на Възложителя и др.
Наблюдение на изпълнението на строежа по време на целия период на изпълнение на строително-монтажните работи за спазване на предписанията на проектанта за точно изпълнение на изработения от него проект от страна на всички участници в строителството.
Изработване и съгласуване на промени в проектната документация при необходимост по искане на Възложителя и/или по предложение на строителния надзор и др.
Заверка на екзекутивната документация за строежа след изпълнение на обектите.
Изготвена е Техническа спецификация и участниците следва да изготвят офертите си съобразно нея.
Възложителят определя максимално допустим срок за изпълнение на поръчката до 180 календарни дни, от които до 30 календарни дни за изработване на инвестиционен проект във фаза технически и до 150 календарни дни за изпълнението на строително-монтажните работи.
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ НА ПОРЪЧКАТА: 333 333.33 лева без ДДС, от които:
-максималният финансов ресурс за изпълнение на рехабилитация и реконструкция на улица е 212 500.00 лева без ДДС;
-максималният финансов ресурс за подмяна и СМР на водопровод е 105 000.00 лева без ДДС;
-максималният финансов ресурс за проектиране е 12 500.00 лева без ДДС;
-максималният финансов ресурс за упражняване на авторски надзор е 3 333.33 лева без ДДС.
ВАЖНО!!! Към момента на откриване на процедурата не е осигурено финансиране на дейностите, предмет на поръчката. В тази връзка и в съответствие с чл. 114 от ЗОП изпълнението на настоящата обществена поръчка ще се счита за възложено под отлагателното условие при осигуряване на целево финансиране. В случай, че не бъде осигурено такова финансиране, сключеният между Възложителя и Изпълнителя договор може да не се изпълнява. В този случай всяка от страните може да прекрати договора едностранно без предизвестие след изтичане на три месеца от неговото сключване, като страните не си дължат обезщетение за вреди или пропуснати ползи една на друга“.
 

URL: https://app.eop.bg/today/372869

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД