Открита процедура

Обявлението е в архива.
5531905

Публикувана на: 15.02.2024

Краен срок: 15.03.2024

Прогнозна стойност: 258333.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Уникален номер на поръчката: 00267-2024-0013

Целта на настоящата поръчка е да се избере квалифициран изпълнител, който да изпълни дейностите по демонтаж на старите отоплителни устройства на дърва и/или въглища, използвани за отопление от лица, с които Община Пловдив ще има сключен договор за подмяна на такива стари отоплителни устройства, и извършване на дейности по събиране, транспортиране и предоставяне на площадка за последващо третиране с цел рециклиране на получените отпадъци от метали от демонитраните високоемисионни отоплителни устройства (печки и котли) за битово отопление, работещи с твърдо гориво – дърва и/или въглища, в съответствие с действащите нормативни актове в Република България и в изпълнение на проекта, който ще изпълнява Община Пловдив за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината, включително спомагане постигане целите, напредъка и резултатите от проекта. Проектът ще се изпълнява по процедура № BG16FFPR002-5.001, „За по-чист въздух!“, приоритет 5 „Въздух“, финансирана по програма „Околна среда“ 2021-2027 г. с цел подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи, за да се подобри качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха.
В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:

1. Демонтаж на стари отоплителни устройства на дърва/въглища и прилежащите им елементи в жилищните имоти на лица, сключили договор с Община Пловдив за подмяна на тези устройства, посочени от Възложителя в изричен списък;
2. Обезопасяване и превеждане в състояние за транспорт на демонтираните стари отоплителни устройства и прилежащите им елементи.
3. Пренасяне (изнасяне) на отоплителното/отоплителните устройство/устройства и прилежащите им елементи до външния вход на сградата, в която се намира домакинството на лицето по т.1.
4. Натоварване и транспортиране на демонтираните отоплителни устройства и прилежащите им елементи до площадка, притежаваща необходимите документи за предварително третиране и временно съхраняване с цел последващото им предоставяне за рециклиране.
5. Разтоварване на демонтираните стари отоплителни устройства и прилежащите им елементи на площадката за третиране на отпадъците.
6. Претегляне на кантар на доставените демонтирани отоплителни устройства и прилежащите им елементи, идентификация на отпадъка, издаване на Протокол за приемане отоплителни устройства на площадка за третиране на отпадъка, ведно с кантарни бележки, съдържащи вида и количеството на приетия отпадък и документ за изкупната стойност на отпадъка. Завеждане на отпадъка в отчетните книги с цел последващото му третиране за рециклиране.
 7. Превеждане на изкупната стойност на формирания отпадък от старите отоплителни устройства по банкова сметка на възложителя.
Пълният обхват на дейностите е подробно описан в Техническата спецификация, неразделна част от настоящата документация за участие.

Таг: скраб, скрап

URL: https://app.eop.bg/today/354640

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД