Открита процедура

Обявлението е в архива.
5542608

Публикувана на: 22.02.2024

Краен срок: 29.03.2024

Прогнозна стойност: 13824475.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА РАКОВСКИ

Уникален номер на поръчката: 00575-2024-0006

Предмет на настоящата обществена поръчка е:
„ИЗГРАЖДАНЕ НА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ЗАЛА - РАКОВСКИ“ - ГР. РАКОВСКИ, ОБЩИНА РАКОВСКИ, ОБЛАСТ ПЛОВДИВ”
Обхватът на поръчката включва изграждане на следните два подобекта, подробно описани в Техническата спецификация: 
ПЪРВИ ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО / ПОДОБЕКТ 1  - СПОРТНА ЗАЛА; 
ВТОРИ ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО /  ПОДОБЕКТ 2 - ЗАКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН
Теренът отреден за многофункционална спортна зала се намира на стратегическо място в гр. Раковски, с добър транспортен и пешеходен достъп. 

С изграждането на многофункционална спортна зала в града ще се създадат много добри условия за упражняване на различни видове спортове от жителите и гостите на града, както и ще се осигури възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през спортните сезони.
С проектното предложение се цели създаване на устойчива, функционално пригодна и модерна архитектурна среда, с пластично фасадно решение, уникален архитектурен образ. Интегриране на залата с околното застрояване – като обем, градоустройствено решение и вписване на сградата към терена. Създаване на комплексна среда за спорт, отдих и развлечения.
Теренът отреден за многофункционална спортна зала се намира на стратегическо място в гр. Раковски, с добър транспортен и пешеходен достъп. С изграждането на многофункционална спортна зала в града ще се създадат много добри условия за упражняване на различни видове спортове от жителите и гостите на града, както и ще се осигури възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през спортните сезони. С проектното предложение се цели създаване на устойчива, функционално пригодна и модерна архитектурна среда, с пластично фасадно решение, уникален архитектурен образ. Интегриране на залата с околното застрояване – като обем, градоустройствено решение и вписване на сградата към терена. Създаване на комплексна среда за спорт, отдих и развлечения. 
Източник на финансиране:

При откриване на настоящата процудера за възлагане на обществена поръчка не е осигурено финансиране, поради което в проекта на договор е предвидена клауза за отложено изпълнение, на основание чл. 114 от ЗОП.  В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Следва да става ясно, че съгласно чл. 114, ал. 2 от ЗОП, изпълнението по договора започва след потвърждение от възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.
Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен. (Чл. 114, ал. 4 от ЗОП).

Пълно описание се съдържа в Техническата спецификация и проекта, както и в КС.

 

URL: https://app.eop.bg/today/360573

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД