Открита процедура

Обявлението е в архива.
5798632

Публикувана на: 19.03.2024

Краен срок: 15.04.2024

Прогнозна стойност: 3423831.25 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Уникален номер на поръчката: 00073-2024-0008

Обхватът на предвидените за изпълнение дейности са подробно описани в техническия проект за Модернизация, внедряване на енергоспестяващи мерки и разширение на съществуваща учебна база на Основно училище „Бачо Киро“ - гр. Велико Търново, приложен към Документацията.
Основни цели на инвестиционния проект са:
- Подобряване на енергийната ефективност на сградата, чрез внедряване на енергоспестяващи мерки и възобновяеми енергийни източници;
- Реконструкция на всички съществуващи помещения в сградата;
- Преминаване на едносменен режим на обучение, чрез дострояване на допълнителни класни стаи.
Сградата е съвкупност от три тела /блока/ с различна етажност, разположени на минимални фуги един от друг, свързани функционално и физически в един общ ансамбъл. За нуждите на проекта училището е разделено по корпуси - корпус А (основен) е на четири етажа и полуподземен сутерен, корпус Б (югозападно крило) – частично на два етажа и сутерен, корпус В (източно крило) е на един етаж без сутерен. Площта на имота е 13626,00 кв.м.
В обхвата на обществената поръчка се включват следните дейности:
1. Въвеждане на мерки за ЕЕ в т.ч. топлоизолиране на покрив и външни стени; подмяна на дограма; подобряване на съществуващата отоплителна инсталация; изграждане на цялостна вентилационна система; изграждане на цялостна енергоспестяваща осветителна система; изграждане на системи за производство на енергия от възобновяеми източници: фотоволтаична система и соларно осветление; изграждане на система за сградна автоматизация и управление (ССАУ);
2. Разширяване на учебната база, чрез пристрояване на съществуващ Корпус В от източна част и същевременно надстрояване на същия, като общия брой на нови учебни кабинети/класни стаи е 4, чрез което се създават необходимите условия за организация на учебния процес на училището в едносменен режим;
3. Вътрешен основен ремонт-подмяна на покрития по подове, стени и тавани; преустройство и ремонт на санитарни помещения, подмяна на ВиК, подмяна на ел. инсталацията.
4. Благоустрояване на дворното пространство–ремонт на съществуваща настилка; ремонт на лекоатлетическа писта; изграждане на външно LED осветление.
5. Изграждане на достъпна среда-изграждане на асансьор до всички нива на сградата с директен външен достъп; монтаж на подвижни рампи и вертикален стълбищен подемник.
За обекта има издадено Разрешение за строеж, с което е определено, че строежа е трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, буква "в" от ЗУТ и чл. 6, ал. 3, т. 4 от Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
Пълният обхват и техническите параметри на дейностите, които трябва да се извършат от изпълнителя са посочени в КСС, Техническата спецификация и Техническия проект – приложения към настоящата документация.

Изпълнителят на настоящата обществена поръчка е длъжен да изпълнява строителството, включено в обхвата й, в съответствие с шестте екологични цели и изискванията на Техническите насоки за прилагането на принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ съгласно Регламента за създаване на Механизма за възстановяване и устойчивост, достъпни на:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/ALL/?uri=CELEX%3A52021XC0218%2801%29.
Предвид посоченото, Възложителят указва, че при изпълнението на настоящата обществена поръчка, в Техническата спецификация са предвидени мерки, съдържащи условия, свързани с принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ по смисъла на член 17 от Регламент (ЕС) 2020/852 на Европейския парламент и на Съвета от 18 юни 2020 година.
 

URL: https://app.eop.bg/today/360050

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД