Открита процедура

Обявлението е в архива.
5160982

Публикувана на: 11.08.2023

Краен срок: 07.09.2023

Прогнозна стойност: 500000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

Уникален номер на поръчката: 00385-2023-0014

Зимното поддържане на територията на Община Пазарджик включва поддържане на общинската пътна мрежа, републиканските пътища в границата на урбанизираната територия на гр. Пазарджик, на уличната мрежа и пешеходната зона на гр. Пазарджик.
1. Общинска пътна мрежа:
Общата дължина на общинската пътна мрежа е около 141 км и е разделена на три участъка: северен, югозападен и югоизточен участък.
1.1.  северен участък с обща дължина 68,2 км.;
1.2.  югозападен участък с обща дължина 37,65 км.;
1.3.  югоизточен участък с обща дължина 34,79 км.
При извършване на съответните дейности за зимно поддържане на общинската пътна мрежа следва да се вземат под внимание конкретните условия за някой от общинските пътища и съоръжения по тях по отношение експлоатационни характеристики и обслужващи обекти, като например мостови съоръжения, мостови надлези, и пътни участъци, обслужващи специфични социални обекти, за които зимното поддържане следва да гарантира добро експлоатационно състояние през целия зимен период.
2. Републиканските пътища в границата на урбанизираната територия на гр. Пазарджик:
Общата дължина при снегопочистване на участъците от РПМ в границите на урбанизираната територия на гр. Пазарджик е 14,430 км, с равнинен характер на терена, и включва участъци от следните пътища: І-8, ІІ-37, ІІІ-3704 и ІІІ-3703. 
Участъците от републиканската пътна мрежа в границите на гр. Пазарджик в общия  случай са с по 2 /две/ пътни платна с ширина по 7,5 м. или едно пътно платно с ширина около 12 м.
По републиканската мрежа в границите на гр. Пазарджик има изградени две пътни съоръжения (ЖП надлез и мост над река Марица) и 3 пункта с интензивно кръгово движение.
3. Уличната мрежа и централна пешеходна зона на гр. Пазарджик:
Уличната мрежа на гр. Пазарджик се разделя на главни артерии и обслужващи улици.
На поддръжка при зимни условия подлежи и територията на централна пешеходна зона с площ 25 дка.
За осъществяване дейността по поддържане на уличната мрежа на гр. Пазарджик при зимни условия, територията на града е разделена на 3 участъка за машинно поддържане, а централната градска част е предвидена основно за ръчно поддържане.
Уличната мрежа се разделя на:

  • главни артерии: Тук са включени улици с две пътни платна, улици за движение на градския транспорт и улици, обслужващи промишлената зона, училища, здравни заведения и обществени сгради. Общата дължина на главните артерии е 50 км.
  • обслужващи улици - с обща дължина 110 км.
  • пешеходна зона – 25 дка

Изпълнението на поръчката цели:

  • Подобряване на състоянието на пътната инфраструктура при зимни условия;
  • Създаване на условия за по-бързото и гарантирано придвижване по отделните пътни артерии при зимни условия;
  • Осигуряване на необходимата проходимост по всички артерии, както и достъп до всички институции, обслужващи ежедневно населението – здравни и учебни заведения,  квартални търговски обекти, общински и държавни служби и др.;
  • Подобряване на организацията на движение и повишаване безопасността на пътуващите.

Пълният обхват на дейностите е подробно описан в Техническата спецификация, неразделна част от настоящата документация за участие.

URL: https://app.eop.bg/today/321010

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД