Открита процедура

Обявлението е в архива.
5533547

Публикувана на: 16.02.2024

Краен срок: 18.03.2024

Прогнозна стойност: 1021700.80 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА СТАМБОЛИЙСКИ

Уникален номер на поръчката: 00590-2024-0003

Изпълнението на проекта е насочено към енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление на територията на град Стамболийски. Проектното решение предвижда прилагането на редица енергоспестяващи мероприятия, включващи както подмяна на остарели типове осветителни тела с висок разход на енергия, така и цялостна модернизация и реконструкция на уличното осветление. След реализирането на проекта за реконструкция на уличното осветление на град Стамболийски ще се постигне високо ниво на икономия, както от спестената електрическа енергия, така и от спестените директни разходи по поддръжката на системата. Инвестицията включва прилагане на енергоспестяващи мерки (ЕСМ), отнасящи се до: подмяна на съществуващите НЛВН и КЛЛ осветители с LED осветители; въвеждане на Система за Автоматизация и управление и на Мониторинг на потреблението на електрическа енергия от външно осветление; и изграждане на автономна фотоволтаична система на покрива на сградата на общинска администрация.
Въвеждането на LED осветители предпоставка за осигуряване на безопасно движение на моторни превозни средства (особено вечерно и нощно време), повишаване пропускателната способност на уличната мрежа, повишаване сигурността, увереността и спокойствието на пешеходците и ограничаване на криминалните прояви. Въвеждането на Система за Автоматизация и управление на уличното осветление и Мониторинг на потреблението е от ключово значение за чувствителното намаляване на разходите за закупуване на електрическа енергия за осветление. Изграждане на автономна фотоволтаична система ще осигури възможност за: намаляване на консумацията от конвенционалното електрозахранване и за намаляване на генерираните емисии парникови газове.
Общи данни и ангажименти на изпълнителя:
Проектът за реконструкция на уличното осветление обхваща град Стамболийски. Общият брой на осветителните тела, които се предвиждат по проекта са: 1556 улични осветители.
Строително-монтажните дейности най-общо включват:

  • Подмяна на съществуващи НЛВН и КЛЛ осветители с LED осветители
  • Въвеждане на Система за Автоматизация и управление и на Мониторинг на потреблението на електрическа енергия от външното осветление
  • Изграждане на автономна фотоволтаична система, представляваща последователно и паралелно свързани фотоволтаични клетки.

Описаните СМР се извършват от избрания по реда на ЗОП изпълнител, спазвайки Техническите спецификации, изискванията по Договора и Законовите разпоредби. По време на строителството Изпълнителят ще:

  • поеме пълна отговорност за качественото и срочно изпълнение на дейностите по договора;
  • съставя пълно и правилно всички актове и протоколи по време на строителството;
  • осъществява лабораторен контрол с акредитирана строителна лаборатория при спазване на действащите нормативни документи;
  • следи за осигуряването на временната организация по време на строителството;
  • спазва изискванията за здравословни и безопасни условия на труд;
  • не допуска увреждане на трети лица и имоти;
  • следи за годността на Строежа за въвеждане в експлоатация.

Изпълнителят съхранява на строежа Заповедна книга, в която се вписват всички предписания и заповеди, свързани с изпълнението на СМР, издадени от оправомощени за това лица и специализирани контролни органи съгласно Закона за устройство на територията. След изпълнението на Строежа до степен на Съществено завършване, Изпълнителят изготвя екзекутивна документация (при необходимост), съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и уведомява за готовността си да предаде обектите.
Описание на СМР
 Част: Електро
 1. Демонтаж на стари осветителни тела- 1091,00 бр.
2. Доставка и монтаж на улично осветително тяло 44,3W, Св.поток мин. 5992 lm- 292,00 бр
3. Доставка и монтаж на улично осветително тяло 15W, Св.поток мин. 2114 lm- 1264,00 бр.
4. Доставка и монтаж на рогатка-1556,00
5. Доставка и монтаж на усукан проводник AL-R 2х16мм²-15000,00 м.
6. Доставка и монтаж на Система за автоматизация, управление и мониторинг на уличното осветление- 1,00 бр.
 Фотоволтаична електроцентрала
 1. Изграждане на ФЕЦ за собствени нужди с инсталирана мощност 10 kWp, в комплект с: фотоволтаични панели, автономен соларен инвертор - 6 kW, соларен контролер, акумулаторно стопанство - 43,2 kWh, конструкция, кабели и консумативи-1,00 бр.

 Пълното описание на предмета на обществената поръчка е дадено в съответната Техническа спецификация –Приложения №1, представляващи неразделна част от настоящата документация.
 

URL: https://app.eop.bg/today/357669

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД