Открита процедура

Обявлението е в архива.
5811728

Публикувана на: 22.03.2024

Краен срок: 22.04.2024

Прогнозна стойност: 3000000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Електроразпределителни мрежи Запад ЕАД

Уникален номер на поръчката: 01467-2024-0031

Обектът на обществената поръчка е „доставка на стоки, осъществявана чрез покупка" съгласно смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП) и има за предмет сключване на рамкови споразумения с потенциални изпълнители за доставка и покупка на вертикален заземител, стоманена поцинкована шина и заземителни поцинковани плочи, съгласно условията и изискванията на възложителя.
Всяко заинтересовано лице може да подава оферта при условие, че отговаря на изискванията на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП (ППЗОП) и на изискванията на възложителя, посочени в обявлението и документацията за участие.

Предметът на поръчката включва прогнозни количества за срокa на рамковото споразумение от 48 (четиридесет и осем) месеца, както следва:
№ Наименование на материала Съкратено наименование на материала Прогнозно количество, брой
Вертикален заземител 1500/2000mm Верт. заземител,Lкол-1500mm,Lшина-2000mm 80 000
Стоманена поцинкована шина 40х4 mm, 6 m Стоманена поц. шина 40х4 mm, 6 m 700
Заземителна поцинкована плоча 2000х250х3 mm Заземителна поц. плоча 2000х250х3 mm 20
Заземителна поцинкована плоча 2000х500х3 mm Заземителна поц. плоча 2000х500х3 mm 100

Участниците задължително оферират всички видове стоки от предмета на поръчката.
В резултат на тази процедура възложителят ще сключи рамкови споразумения за срок от 48 (четиридесет и осем) месеца с до 5 (пет) потенциални изпълнители, класирани от първо до пето място (включително), при условие, че е налице достатъчен брой оферти, които отговарят на предварително обявените условия на възложителя. При условие, че не е налице достатъчен брой оферти, които отговарят на предварително обявените условия на възложителя, то възложителят може да сключи рамково споразумение и с по-малко от пет потенциални изпълнители.
Критерий за възлагане:
Критерият за възлагане на поръчката при определяне на икономически най-изгодната оферта е „най-ниска цена”. На първо място се класира участникът, предложил най-ниска обща стойност за изпълнение на поръчката.
Получената обща стойност, изчислена на база прогнозни количества и единична цена на стоката, служи само за целите на оценката.
Рамковото споразумение ще се сключи по единични цени до достигане на максимална стойност на възлаганията в размер на 3 000 000.00 лв. без ДДС.
Условия за индексация на единичните цени по рамковото споразумение: Единичните цени от ценовата оферта на избрания за изпълнител по рамково споразумение могат да бъдат увеличени в случай на изискано изменение на цените или при прекратяване на действащ договор, сключен след проведен вътрешен конкурентен избор, и ако има промяна, по-голяма от 5%, между средната цена на стоманата за тримесечие спрямо тримесечието преди датата на последното договаряне по последващия ред за възлагане по ЗОП или тримесечието преди датата на последното преизчисляване на цените по договора.
В този случай единичните цени се актуализират чрез подписване на допълнително споразумение към рамковото споразумение между страните на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП със същия процент на промяна на цената на стоманата.
Договорените единични цени от стоката при последващ ред за възлагане не могат да бъдат по-високи от единичните цени за стоките, посочени в актуализираното с допълнително споразумение рамково споразумение.
Условия за индексация на единичните цени по конкретен договор:
На основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП се предвижда възможност за индексация на единичните цени по договора с индекс на Лондонската метална борса.
След изтичане на 3 (три) месеца от датата на подписването на договора единичните цени могат да бъдат преизчислявани, в случай че има изменение, по-голямо от +/-5%, между средната цена на стоманата за тримесечие* спрямо тримесечието преди датата на последното договаряне по последващата процедура по ЗОП или тримесечието преди датата на последното преизчисляване на цените по договора.

Промяната по предходното изречение може да бъде изискана от всяка от страните по договора след изпращане на уведомление до другата страна, като същите подписват допълнително споразумение на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки.

При преизчисление единичната цена се променя по следната формула:
P = P0 x (St/St0)
където:
P    -    нова eдинична цена /коригирана/;
P0    -    действаща единична цена към момента на промяната (първоначално е цената, определена в Приложение 1 „Стока и цени“ нa договора);
St – средна цена на стоманата за последното тримесечие преди изпращане на искането за промяна на цените;
St0 - средна цена на стоманата за тримесечието преди датата на сключване на договора или тримесечието преди датата на последното преизчисляване на цените по договора.

*Средната цена на стоманата за тримесечие  е в съответствие с данните, посочени в месечните доклади  на следния интернет адрес: https://www.lme.com/en/Market-data/Reports-and-data/Monthly-overview, като се използва индекс LME Steel HRC NW Europe (Argus).
Ако няма данни за предходното тримесечие, се взимат данните от последното публикувано тримесечие.

Новите единични цени влизат в сила, считано от датата на двустранно подписаното допълнително споразумение за преизчисление на цените.

Възложителят може да прекрати рамкови споразумения с лица, с които е имал сключен договор за обществена поръчка, прекратен на основание отказ от подписване на допълнително споразумение при наличието на предпоставките по т. 2.3 от проекта на договор към документацията.
За сключването на всеки конкретен договор за доставка, който се възлага по рамковото споразумение, възложителят ще провежда предвидения в ЗОП вътрешен конкурентен избор за определяне на изпълнител на всеки конкретен договор между лицата, с които има вече сключено рамково споразумение, и ще определя изпълнител на съответния договор, на база критерий: „най-ниска цена“.
В поканата за участие при провеждане на последващи обществени поръчки за доставка и сключване на конкретен договор, въз основа на рамковото споразумение, ще се определят прогнозните количества и видът стоки, които ще се доставят за определен от възложителя период от време. На база прогнозните количества ще бъде определена максималната стойност на конкретния договор.

Условия и място на доставка:
Стоката по предмета на поръчката ще се транспортира (доставя) от изпълнителя, за негова сметка, на негова отговорност и с негови технически средства (ресурси). Доставката ще се извършва франко складове на възложителя на територията на Република България, в градовете: София, Враца, Левски и Дупница или конкретни адреси на обекти, посочени от възложителя в съответната поръчка за доставка, които попадат на лицензионната територия, обслужвана от „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД. 

Срок на рамковото споразумение:
Рамковото споразумение ще бъде сключено за срок от 48 (четиридесет и осем) месеца, считано от датата на подписването му от двете страни или до достигане на максималната стойност на всички възлагания по споразумението, в лева без ДДС, в зависимост от това, кое от посочените обстоятелства ще настъпи първо по време. При настъпване на първото по време от така посочените алтернативни и самостоятелни основания за прекратяване, рамковото споразумение се прекратява автоматично, без да е необходимо изпращане на уведомление или предизвестие на някоя от страните до другата страна.
 

URL: https://app.eop.bg/today/368384

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД