Открита процедура

Обявлението е в архива.
5376972

Публикувана на: 08.12.2023

Краен срок: 05.01.2024

Прогнозна стойност: 1300000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА РУСЕ

Уникален номер на поръчката: 00115-2023-0106

В обхвата на обществената поръчка са включени следните дейности, който следва да бъдат осъществени от избрания изпълнител:
Изготвяне на правила и процедура за набиране на заявления от целевата група и оказване на съдействие за сключване на договор за подмяна на топлоуред на твърдо гориво със собственика на жилищен имот.
Набиране и обработка на заявления от домакинствата за подмяна на топлоуредите – събиране на подписани от собствениците на имотите заявления на хартия, съдържащи цялата необходима техническа информация за конструкцията и състоянието на имота, както и предпочитанието на собственика по отношение на предлаганите отоплителни алтернативи; въвеждане на информацията в електронна база данни, обработка и класиране на заявленията по приоритетност и допустимост, съхраняването им на хартия и в електронен формат.
Извършване на огледи от технически екипи за определяне на оптималните алтернативи за всяко конкретно жилище, чийто собственик е подал заявление за подмяна на топлоуредите – посещения на място от специалист - техник или инженер „Отоплителна, вентилационна и климатична техника“ в жилищата на всеки представител на целевата група, подал заявление за подмяна на топлоуредите, с цел подписване на протокол за пригодност на жилището и за определяне на оптималната отоплителна алтернатива. Следва да се извърши по график и в срок, максимално близък до момента на подаване на заявлението за подмяна на топлоуредите. Целта на дейността е да се обследват конкретните параметри за подмяна на отоплителните устройства чрез посещения на място в домакинствата/обектите, които са заявили желание да им бъдат подменени отоплителните устройства. Посещенията на място ще бъдат извършвани във всички обекти, за които лицата са попълнили Декларация (заявление) за съгласие за кандидатстване или са изразили желание за включване в рамките на вече проведеното социологическото проучване, осъществено в рамките на „Подготвителни дейности“. 
В изпълнение на дейността изпълнителят следва да извърши следното:

    • Да изготви детайлни технически карти (чек-листа),  които ще се използват при посещения на място за конкретизиране на всички параметри за подмяната. Целта е да се верифицира информацията, получена в резултат от подадените декларации (заявления) или в социологическото проучване на нагласите, както и да се съберат достоверни физически характеристики на обекта (степен на саниране, наличие на подменена дограма  и топлинна изолация на външните ограждащи елементи, ремонт/подмяна на електрическа инсталация на сградата и др.) в контекста на подмяната на старите отоплителни устройства на дърва и въглища с нови, вкл. техническа приложимост на заявения предпочитан алтернативен вид отопление. Изпълнителят трябва да съгласува разработените технически карти (чек-листа) с Възложителя преди да пристъпи към посещения на обектите.
    • Да извърши посещения на място в обекти, за които са получени предварителни заявки за подмяна на отоплителните уреди, в т.ч: да установи наличие и вид на отоплителни уреди на дърва и въглища; да оцени общата отоплителна кубатура на жилищния имот и на помещенията, които ще се отопляват и при наличието на сериозно разминаване между оценката и заявените уреди при кандидатстването, да консултира кандидата за препоръчителната оптимална мощност на новия уред, който да бъде инсталиран; да обследва състоянието на електрическата инсталация в имота и да даде препоръки, ако се установи, че мястото за включване на уреда към електрическата мрежа е неподходящо или има белези, че състоянието на инсталацията би създало проблеми; да даде препоръки за място за монтаж на новите отоплителни устройства и, ако е необходимо, за осъществяване на допълнителни ремонтни дейности от страна на домакинствата за осигуряване на подходящи условия за поставяне на новите отоплителни устройства; да заснеме уреда на твърдо гориво, който ще бъде подменян; да състави протокол за посещението с описание на всички констатации като приложи към него и снимките на уреда, който ще бъде подменян и да осигури двустранно подписване на протокола от кандидата и от лицето, извършило посещението;
    • В случаите, в които ще бъде извършвана подмяна на уред на твърдо гориво в домакинства,  живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които получават помощи за отопление през зимния сезон и избраната алтернатива е термопомпа „въздух-въздух“, изпълнителят следва да да даде препоръка за монтиране на фотоволтаична система за собствено потребление и съоражение за локално съхранение на енергия – батерия;
    • По време на посещенията на място изпълнителят трябва да събере информация и данни по два способа: 1) чрез разговор/интервю с представител/и на домакинството, 2) чрез физически оглед на обекта.  
    • Да изготви доклад с резултатите от проучването, съдържащ всички технически карти от обследването, вкл. прогнозен брой домакинства за подмяна на отоплителни уреди и техническите параметри за определяне на алтернативите за отопление по видове, съгласно допустимите по проекта.

Консултации на гражданите и подпомагане на попълване на изискуемите документи чрез дейности като:

    • организиране на срещи с етажната собственост, използващи за отопление дърва и въглища;
    • посещение по домовете на заявилите интерес граждани, с цел консултации;
    • комуникация по електронна поща – разпращане на информационни материали и на заявления за подмяна на топлоуредите;
    • разкриване на телефонна линия – осигуряване на колцентър за входящи и изходящи обаждания, с цел разясняване на условията за допустимост и подпомагане на попълването на заявленията, събирането на необходимите документи и уговаряне на посещенията на техническите екипи в домовете на представителите на целевата група;
    • разкриване на специализирани гишета на подходящи лесно достъпни места – оборудване на офиси за попълване и прием на заявления – като минимум един офис на централна локация в общинския център и други, в приоритетните квартали, по преценка на Изпълнителя;
    • организиране и оборудване на мобилни екипи за събиране на заявления по домовете на представителите на целевата група;
    • поддържане и актуализиране на информация за програмата и на образци на необходимите документи на сайта на общинската администрация.

Проверка за липсата на двойно финансиране и конфликт на интереси и други необходими проверки на заявените от лицата обстоятелства.
Класиране по приоритетност на подалите заявления граждани, в случай на недостиг на финансов ресурс заради висок интерес от страна на гражданите - кандидати.
Оказване на съдействие при по сключване на договори, включително изменение на сключени вече договори (при необходимост).
 

URL: https://app.eop.bg/today/339765

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД