Открита процедура

Обявлението е в архива.
5778526

Публикувана на: 08.03.2024

Краен срок: 08.04.2024

Прогнозна стойност: 1350000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА РАДНЕВО

Уникален номер на поръчката: 00662-2024-0007

Предмет на настоящата обществена поръчка е предоставянето на услугата „Предварително третиране/сепариране на битовите отпадъци, генерирани на територията на община Раднево, товарене, транспорт и оползотворяване на годните компоненти, отделяне и подготовка на фракциите за депониране“ в инсталация собственост, наета или ползвана на друго правно основание от избрания Изпълнител.
Според източниците на образуването им, битовите отпадъци, които ще се третират от община Раднево се подразделят на:
- битови отпадъци, генерирани от домакинствата;
- битови отпадъци, генерирани от административни, социални и обществени сгради;
- битови отпадъци, генерирани от търговски обекти и съпътстващи производството занаятчийски дейности, обекти за отдих и забавления, заведения за обществено хранене, когато нямат характер на опасни отпадъци. 
Прогнозните количества битови отпадъци, генерирани от община Раднево и които могат да се сепарират са 6 000 тона/ средногодишно.
При изпълнение на услугата Изпълнителят да отдели за всеки календарен месец чрез сепариране минимум 20 (двадесет) %  отпадъци за последващо рециклиране и оползотворяване от постъпващото на „вход“ общо тегловно количество битови отпадъци, доставено от община Раднево.
Процентът отсепарирани отпадъци остават собственост на Изпълнителя.
Наред с основната дейност по предварителното третиране/сепариране Изпълнителят на услугата следва да извършва за своя сметка:
- претегляне на битови отпадъци постъпваща на ”Вход” за сепарация;
- компактиране (включващо пресоване, балиране и др.) на отсепарираните отпадъци (когато това е приложимо);
- временно складиране, съхраняване и претегляне на извлечената отпадъчна суровина - годна за последващо рециклиране и оползотворяване, получена на „Изход“ след сепарацията;
- транспортиране и/или предаване на отделените рециклируеми материали за оползотворяване;
- претегляне на негодния остатъчен отпадък на ”Изход” след сепарацията;
- транспортиране и предаване за обезвреждане на останалите след третирането отпадъци с код 19 12 12 - други отпадъци (включително смеси от материали) от механично третиране на отпадъци, различни от упоменатите в 19 12 11 (негодните за рециклиране и/или оползотворяване отпадъци след извършеното сепариране/сортиране) в Регионалната система за управление на отпадъците – Стара Загора.
Подробно описание на предмета на поръчката се съдържа в Техническата спецификация – неразделна част от настоящата документация за обществена поръчка (Приложение №1).
 

URL: https://app.eop.bg/today/362097

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД