Открита процедура

Обявлението е в архива.
5528797

Публикувана на: 13.02.2024

Краен срок: 14.03.2024

Прогнозна стойност: 13931332.59 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БУРГАС

Уникален номер на поръчката: 00797-2024-0009

Община Бургас изпълнява проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в населените места на Община Бургас - II“,  Приоритетна ос „Въздух“,  процедура № BG16FFPR002-5.001 „За по-чист въздух!“, финансиран по Програма „Околна среда“ 2021-2027“. За изпълнение на проекта предстои сключване на Административен договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) между министъра на околната среда и водите и Кмета на община Бургас.
Общата цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Бургас чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха.
Настоящата обществена поръчка се реализира в рамките на проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в населените места на Община Бургас - II“,  Приоритетна ос „Въздух“,  процедура № BG16FFPR002-5.001 „За по-чист въздух!“. Процедурата обхваща територии в страната, при които има налице нарушено качество на атмосферния въздух. Целта е да се допринесе за подобряване качеството на въздуха на територията на общини, при които са отчетени наднормени нива на фини прахови частици и азотни оксиди.
В рамките на проекта ще бъдат реализирани комбинация от мерки, които да допринесат за подобряване качеството на въздуха, чрез намаляване емисиите на ФПЧ10 с източник битово отопление с твърдо битово гориво. Част от мерките, във връзка с които се осъществява и настоящата обществена поръчка, предвиждат проучвания и анализи. Предвижда се и провеждане на информационно-комуникационни кампании за промяна на поведението на гражданите, въвеждане на ефективен механизъм за инвестиции в алтернативи на настоящите методи за отопление.
Пълното описание, условията и изискванията към изпълнението на отделните дейности, включени в обхватa на предмета на всяка обособена позиция, са подробно разписани в настоящата Техническа спецификация.
Навсякъде в Техническата спецификация и в документацията като цяло, където се съдържа конкретен модел, източник или специфичен процес, търговска марка, патент, тип, или конкретен произход или производство, което би довело до облагодетелстване или елиминиране на определени лица или някои продукти, да се чете след думите „или еквивалентно“.
Целта  на обществената  поръчка  е  Възложителят  да  сключи  рамково  споразумение  с  до  5  (пет) потенциални изпълнители за всяка отделна обособена позиция:

  • Обособена позиция № 1: Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на термопомпи «въздух-въздух» (климатизатори) за битово отопление;

 

  • Обособена позиция № 2: Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на пелети,  радиатори и изграждане на вътрешна отоплителна инсталация.


В хипотеза, че при провеждане на настоящата процедура се установи, че не са налице достатъчно икономически оператори, които отговарят на предварително обявените условия и критерии за подбор и/или достатъчен брой оферти, които отговарят на изискванията, Възложителят ще сключи Рамково споразумение по съответната обособена позиция само с участниците, които отговарят на критериите за подбор и чиито оферти покриват и съответстват на предварително обявените условия, независимо, че броят на класираните участници ще бъде по-малък от 5 (пет).
Пълното описание, условията и изискванията към изпълнението на отделните дейности, включени в обхват на всяка обособена позиция, са подробно разписани в настоящата Техническа спецификация.

URL: https://app.eop.bg/today/343972

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД