Открита процедура

Обявлението е в архива.
5781967

Публикувана на: 12.03.2024

Краен срок: 11.04.2024

Прогнозна стойност: 13500.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ АД

Уникален номер на поръчката: 05948-2024-0043

Предметът на обществената поръчка включва осигуряване на техническа поддръжка на софтуер за електронно подписване за нуждите на Агенция по вписванията (АВ), подробно описана в Техническата спецификация на Възложителя - Приложение № 1.
Изискванията към изпълнението на поръчката са подробно описани в Техническата спецификация на Възложителя - Приложение № 1. 
*******      ********      ********

Срокът за осигуряване на услугата e до 5 работни дни, считано от датата на влизане в сила на договора.
Срокът за изпълнение на услугата по поддръжка е от датата на осигуряване до 31.12.2026 г.
*******      ********       ********

Участникът следва да е разработчик на системата за електронно подписване или упълномощено от разработчика лице с право да извършва абонаментна техническа поддръжка на програмния продукт.

Участникът доказва съответствието си с поставеното изискване, в случай, че не е разработчик на програмния продукт, чрез прилагане на Оторизационно писмо или друг еквивалентен документ, издаден от разработчика или от официален негов представител, на български език или придружен от превод на български език към Техническото си предложение.
*******     ********      *********
Поставеното изискване за оторизация на етап подаване на оферти, се обосновава от предмета на поръчката и представлява гаранция за нейното своевременно и качествено изпълнение. В случай, че бъде избран изпълнител, на когото му бъде отказана оторизация от разработчика, това може да доведе до забавяне на изпълнението на обществената поръчка, както и до нейното прекратяване. Същевременно, изпълнението на услугата, предмет на поръчката, е важно за Агенция по вписванията (АВ), тъй като включва услуга за осигуряване на техническа поддръжка на софтуера за електронно подписване и валидация на документи в информационните системи (ИС) на Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ), Имотен регистър (ИР) и Единен портал за заявяване на електронни услуги (ЕПЗЕУ). Според заключенията на Върховния административен съд ,,изискването за оторизация само по себе си не е ограничително, доколкото е гаранция за качество и надеждност на извършваната дейност. В обичайната търговска практика оторизацията става въз основа на договор, който може да бъде директно с производителя или с друг икономически субект, упълномощен да оторизира от името на производителя‘‘. (Решение № 10859 от27.10.2021 г. на ВАС по адм. д. № 6546/2021 г. VIIо.).
В документацията условието за оторизация е поставено разширително, т. е. не е ограничено единствено до разработчика, но и всеки негов официален представител. Изисква се обща оторизация, а не за конкретна процедура и е предоставена възможност за всеки заинтересован участник – партньор, независимо дали е българско или чуждестранно лице, да подаде оферта, като е предоставена възможност за доказване на горепосоченото обстоятелство, както с оторизационно писмо, така и с всеки друг еквивалентен документ, който удостоверява съответствието с поставеното изискване.

URL: https://app.eop.bg/today/365074

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД