Открита процедура

Обявлението е в архива.
5866353

Публикувана на: 25.03.2024

Краен срок: 23.04.2024

Прогнозна стойност: 8125000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Военномедицинска академия

Уникален номер на поръчката: 00085-2024-0008

Кратко описание / документация :

Обект на настоящата обществена поръчка е „услуга” по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 3 от ЗОП. Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка по всяка обособена позиция са подробно описани и регламентирани в Техническата спецификация, ЧАСТ II от документацията за участие.
Извършване на дейности (услуги) по организиране на ежедневно хранене на категории хранещи се, имащи право на безплатна храна: болни по диети; персонал на ВМА (дежурни и оперативни екипи и работещите при определени условия на труд); кръводарители;  военноинвалиди, военнопострадали и ветерани при мисии и учения, описани подробно по вид, количество и стойност за храноден, съгласно Техническа спецификация за съответната обосособена позиция - Приложения №№ 1, 1.1, 1.2-А и 1.2-Б, 1.3 и 1.4, неразделна част от настоящата документация.
Организиране на храненето в болничните заведения и болниците за продължително лечение и рехабилитация на ВМА по обособените позиции се извършва чрез кетъринг - услуга и ежедневна доставка на готова, пакетирана, топла храна при спазване на всички нормативни разпоредби в Република България.
Приготвянето на храната и доставките се извършват ежедневно – 3 (три) пъти дневно, по график, определен от Възложителя. Приготвената храна следва да отговаря на количество, качество, калорийна стойност и химичен състав за рационално и диетично хранене в съответствие с утвърдените от Възложителя диети и рецептурници за болничното хранене.
Посочените количества в Техническата спецификация – Приложения № 1.2-А и 1.2-Б са индикативни/прогнозни и не задължават Възложителя да ги изпълни в пълен обем. Фактическото изпълнение на обществената поръчка се определя на база прием на пациенти и брой персонал, отговарящ на условията на Наредбите и нормативните разпоредби на Министерството на отбраната (МО), Министерство на здравеопазването (МЗ), Министерски съвет (МС), КТ, заповедите на началника на ВМА, както и финансовия ресурс за изпълнение на поръчката.
При промяна в нормативната база, както и при отпадане на необходимостта от осигуряване на храна на военнослужещите и цивилните служители, включително и на основание чл. 3, ал. 1 от Наредба № Н-5/02.04.2015 г. за условията, реда и нормите за осигуряване на безплатна храна и ободряващи напитки на военнослужещите и цивилните служители на МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и БА и на курсантите във висшите военни училища в мирно време, както и при проведени щатно/структурни промени във ВМА и подразделенията ѝ в страната, Възложителят си запазва правото, писмено да уведоми изпълнителя за настъпилите промени за отпадане на видове хранения, както и да промени видовете хранения. Хранещите се категории лица по Наредба № Н-5/02.04.2015 г. се прилага за всички структури на ВМА.
Хранещите се по Наредба № 1/13.02.2007 г. за ползване и изплащане на паричните помощи за профилактика и рехабилитация, за пациентите по програма НОИ се извършва по действащ договор между НОИ и ВМА. Хранещите се категории лица по Наредба № Н-2/ 27.01.2021 г. се определят по реда за ползване и заплащане на медицинските дейности в болниците за продължително лечение и рехабилитация (БПЛР) в структурата на ВМА.

Предметът на обществената поръчка включва следните дейности:

  • Ежедневно приготвяне и доставяне на готова храна, подробно описано в Техническата спецификация, като общият брой на хранещите се болни и персонал за деня е прогнозно 1632 бр. общо за всички подразделения;
  • Ежедневната доставка на храна за всички категории хранещи се в лечебното заведение, са подробно описани в Техническата спецификация - Приложение № 1;
  • Приготвената храна се доставя в индивидуални еднократни опаковки, предназначени за хранителни цели, защитени от неправомерно отваряне;
  • Ежедневна доставка на готови пакетирани храни: кисело мляко, хляб, тестени изделия и други според хранителния режим;
  • Ежедневно отделяне на хранителни проби в обем на една цяла порция от пълния хранителен набор за деня, за сметка на изпълнителя и съгласно указанията на Възложителя;
  • Ежедневно предоставяне на хранителни проби в обем на една цяла порция от пълния хранителен набор за дегустация, от определените от Възложителя лица, за сметка на изпълнителя.

Храната за стационарно болните се приготвя ежедневно в деня на доставянето ѝ по предварително съгласувани с Възложителя диети/диетичен режим.
Храната за дежурния персонал и безплатно полагащата се храна се приготвя ежедневно в деня на доставянето ѝ по предварително съгласувано с Възложителя меню. Възложителят си запазва правото да извършва (при необходимост и съгласувано с Изпълнителя) промени в приложените диети и менюта.
Пакетираната храна за кръводарители на основание Постановление № 113/16.05.2007 г. на МС в деня на вземане на кръв се осигурява подкрепително-тонизираща храна в пакет, съгласно указанията на Началник отделение по трансфузионна хематология във МБАЛ-София-ВМА.
Готовата пакетирана храна за всички обособени позиции се доставя със специализиран транспорт на Изпълнителя, отговарящ на изискванията на Закона за храните до местата, определени от Възложителя, съгласно Техническата спецификация.

URL: https://app.eop.bg/today/354947

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД