Открита процедура

Обявлението е в архива.
5461335

Публикувана на: 09.01.2024

Краен срок: 09.02.2024

Прогнозна стойност: 503000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ - СОФИЯ

Уникален номер на поръчката: 00044-2024-0002

Възложителят обявява настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 73, ал. 1 от ЗОП (чл. 18, ал. 1, т. 1 от ЗОП).  Целта на обществената поръчка е да бъдат определени и да се сключи договор за изработване на Технически проект за извършване на основен ремонт (рехабилитация) на пътния участък, част от Републиканската пътна мрежа, с цел привеждането му в нормативно – експлоатационна пригодност.
Целта на Техническия проект е:

  • Изработеното проектно решение да осигурява съответствието с изискванията към строежите по реда на чл. 169 от ЗУТ;
  • Проектната документация да осигурява всички необходими, съобразно спецификата на обекта части и да бъде изработена в обем и съдържание, достатъчни за изпълнение на строителството, с конкретни проектни решения, видове и количества СМР и т.н.


3.1. Кратко описание:
Съществуващо положение: Път III-801 (ок. п. Софияо.п. Ихтиман) ВакарелБелицаПоибрене Оборише Панагюрище Стрелча от км 0+000 до км 25+150
Трасето е разположено на територията на Областно пътно управление София, преминава през планински терен.
Начало на пътния участък: кръстовище с І-8, с. Вакарел
Край на участъка: км 25+150, граница с Областно пътно управление Пазарджик

Дължина на участъка: 25 150 м
Местоположение: Софийска област.  . Преминава през населени места:

  • От км 0+000 до км 0+390 – с. Вакарел
  •  От км 8+714 до км 8+986 – с. Бузяковци
  •  От км 9+903 до км 10+253 – с. Джамузовци
  •  От км 22+133 до км 23+514 – с. Белица

Последният ремонт на път III-801 е правен в участъка от км 0+000 до км 21+000 в периода от 2000 – 2001 г.
Съгласно категоризацията на общото състояние на пътната повърхност на републиканската пътна мрежа състоянието на пътната настилка на път III-801 e лошо.
По целия път повърхностното отводняване е затлачено от високи, обрасли с растителност банкети, непочистени окопи и водостоци. Нарушената настилка допълнително възпрепятства доброто отводняване
Налични са малки съоръжения- малки водостоци- 66 броя, от които тръбни водостоци- 56 броя, устообразни водостоци- 8 броя и тръбни- батерия- 2 бр; подпорни стени- 50 метра; наличие на свлечени откоси, комуникационни съоръжения, всички подробно описани в техническото задание.

*Забележка 1: Подробно описание на предмета на обществената поръчка е представено в конкретното Задание за проектиране (Приложение А, приложено към документацията за обществената поръчка!

3.2. Инвестиционен/Технически проект (Проектна документация):
Инвестиционният проект (Проектната документация) следва да бъде изработен във фаза „Технически проект” в обем и съдържание, определени в Заданието  за проектиране (Приложение А), отделно приложено към документацията за обществената поръчка, включващо:
а) Набавяне на Изходни данни (в случай, че Възложителят не е осигурил и не е предоставил на Изпълнителя изходни данни за обекта), съгласно Минимално съдържание и обем на изходни данни (Приложение № Б), извършване на геодезически измервания, полска работа и геометрично решение на трасето, конструктивно обследване на съоръженията и представяне на Технически доклад с проектно предложение за извършване на ремонтно - възстановителни работи на пътните съоръжения, извършване на инженерно - геоложки проучвания.
б) Изработване на Технически проект в части, съответстващи на изискванията на Заданието за проектиране (Приложение А):
 

  • Част „Геодезия”;
  • Част „Геология”;
  • Част „Пътна”;
  • Част „Конструктивна”;
  • Част „Организация на движение” и „Временна организация и безопасност на движение”;
  • Част „Реконструкция и/или защита на засегнати мрежи и съоръжения, собственост на други ведомства и дружества” (при необходимост);
  • Част „Изменение на Кадастрална карта и кадастрални карти” (при необходимост);
  • Част „Пожарна безопастност“
  • Част „Съгласувателна документация” - съгласуване на проекта със заинтересованите ведомства, експлоатационни дружества, ГД ПБЗН, МК и административни структури, свързани с приложимите технически нормативни документи и действащата нормативна уредба в рамките на изпълнение на обществената поръчка.

 Проектната документация за пътния участък във фаза „Технически проект”, следва да бъде разработена в необходимия обем и съдържание и да отговаря на изискванията, посочени в Раздел ІІ, Глава осма от ЗУТ за съгласуване и одобряване на инвестиционните проекти!

 

URL: https://app.eop.bg/today/347160

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД