Открита процедура

Обявлението е в архива.
5542624

Публикувана на: 22.02.2024

Краен срок: 22.03.2024

Прогнозна стойност: 16000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ТРОЯН

Уникален номер на поръчката: 00151-2024-0006

Река Бели Осъм пресича централната градска зона на гр. Троян като в края му се слива с идващата от изток река Черни Осъм и заедно дават началото на река Осъм. Увеличaващите се потребности от площи на открито за рекреация и отдих доведоха до нуждата от по-пълноценно включване на реката и прилежащите ѝ пространства в градския живот, с което не само ще се подобрят условията за живот, но и ще се увеличи привлекателността на града като туристически център.
Предвид изложеното е необходимо да бъдат извършени проучвания, включващи хидроложки анализ, хидравлични изчисления и др. за анализиране и изследване състоянието на речното корито, на прилежащите мостови съоръжения, защитоспособността на изградената корекция от гледна точка на функционалност и конструктивна здравина като се определят участъци, в които е необходимо да се извършат укрепителни мероприятия и дейности по поддържане проводимостта на речното корито. Обхвата на проучвания участък е от моста при „Витекс“ до моста при „Велде България“ АД и е с приблизителна дължина 4,8 км. В резултат на извършените проучвания и проведени изследвания, отчитайки състоянието на вече построените съоръжения и стартиралите инвестиционни намерения на Община Троян, следва да се изготвят предложения за обезопасяване и адаптиране на зоните покрай река Бели Осъм към градската среда в обследвания участък и се предложат варианти за благоустрояване на прилежащите пространства в участъка от мост при „Витекс“ до мост при „Централен кооперативен пазар“ чрез изграждане на крайбрежни алеи, площадки, кейове, места за спорт и отдих, площадки за деца, фитнес площадки и/или др. Да се потърси възможност за реализиране на амфитеатрални места и малка сцена на открито в унисон с изготвените проекти за обновяване на централния площад и прилежащото мостово съоръжение.
Техническите решения следва да отчитат очакваните изменения в климата и въздействията от тях, като се акцентира върху изграждането на екологосъобразна инфраструктура „зелени решения“, а при невъзможност комбинация от сива и зелена инфраструктура.
В рамките на проучвателните работи следва да бъде извършено обследване на техническото състояние на пешеходните въжени мостове при „Дъскотина“ и Военно формирование 24430, и при сградата на „Електрохолд“ АД (Енерго), като се предложат варианти за нова носеща конструкция. Също така следва да бъде установено състоянието на пешеходния стоманен мост срещу бивш ЗММ „Машстрой“ и на пешеходния мост в кв. „Мондешко“ срещу „Козивир“.
За нуждите на проучвателните работи е извършено геодезическо заснемане и е изработен цифров модел на ситуация и терен на коритото на реката в разглеждания участък
Изготвените прединвестиционни проучвания ще се използват за изработване на задания за проектиране за възлагане разработването на възприетите технически решения и препоръки в следващ етап – на проектиране.

 

URL: https://app.eop.bg/today/352144

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД