Открита процедура

Обявлението е в архива.
5784492

Публикувана на: 12.03.2024

Краен срок: 11.04.2024

Прогнозна стойност: 862000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - ПРОФ., Д-Р СТОЯН КИРКОВИЧ АД

Уникален номер на поръчката: 00536-2024-0013

      Процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет:  „Доставка на нетни количества активна електрическа енергия (ниско напрежение) и избор на координатор на балансираща група за нуждите на „УМБАЛ ПРОФ. Д-Р СТ. КИРКОВИЧ“ АД“ за срок от 12 месеца е открита на основание чл. 73, ал. 1, във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки (ЗОП). За нерегламентираните в настоящата документация за участие условия по провеждането на процедурата, се прилагат разпоредбите на Закона за обществените поръчки и Правилника за прилагане на закона за обществените поръчки. Всички правоотношения, свързани с организирането и провеждането на откритата процедура се регламентират от Закона за обществените поръчки (ЗОП), Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП) и настоящата документация.
Прогнозното количество доставяна нетна активна електрическа енергия за нуждите на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович“ АД за срока на изпълнение на настоящата поръчка –  12 (дванадесет) месеца,
е около  2751 МВтч.

Мотиви за избор на процедура по възлагане на поръчката: Естеството на поръчката позволява достатъчно точно да се определи техническата спецификация и не са налице условията за провеждане на някоя от останалите процедури по ЗОП, поради което са налице изискванията и условията обществената поръчка да бъде възложена по предвидения в ЗОП ред за открита процедура. Откритата процедура гарантира в най-голяма степен публичност на възлагане изпълнението на поръчката, респективно прозрачността при разходването на публични финансови средства.
Мотиви за невъзможност за разделяне на обществената поръчка на обособени позиции: Обществената поръчка не е разделена на обособени позиции, защото Възложителят се е съобразил с разпоредбата на чл. 46, ал. 1 от ЗОП и е преценил, че е нецелесъобразно разделянето на обособени позиции. Не може да се постигне разделяне на доставянето на електрическа енергия, тъй като обществената поръчка е за само един продукт с посочено количество. Естеството на предмета на поръчката не позволява такова разделяне.
Участник, който  е предложил Фиксирана надбавка към средномесечна цена на базов товар на сегмент „Ден напред“ на Българската независима енергийна борса за доставка на 1 /един/ МВтч електрическа енергия в лв. без ДДС“, която е по-висока от 10 лева без ДДС, ще бъде отстранен от процедурата.
 

URL: https://app.eop.bg/today/366549

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД