Открита процедура

Обявлението е в архива.
5480321

Публикувана на: 16.01.2024

Краен срок: 22.02.2024

Прогнозна стойност: 49588000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство
  • - Доставки
  • - Услуги
  • - Смесено обявление

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ"

Уникален номер на поръчката: 00334-2024-0002

Предметът на поръчката включва изпълнението на следните основни дейности:
1. Дейност I – Изготвяне на идейна концепция и осигуряване на необходимите изходни данни в т.ч.:
А. Разработване на идейна концепция за цялостната организация на пункта, съгласно заложените в Техническата спецификация изисквания за разработване и предварителното й съгласуване с граничните служби.
Б. Отстраняване за своя сметка на недостатъците на разработената идейна концепция за цялостната организация на пункта, установени в хода на извършване на проверките и съгласувателните процедури от Възложителя и/или Службите за граничен контрол.
В. Получаване виза за проектиране за всички обекти, които са предвидени в съгласуваната от граничните служби идейна концепция, но не са част от издадената виза (Приложение № 1), на изходни данни с условия за присъединяване от експлоатационните дружества за съответните сгради и прилежащи пространства, съгласно заложените в Техническата спецификация изисквания за разработване на инвестиционния проект, както и дейности, представляващи условие, следствие или допълнение към него, съобразно нормативната уредба, и текущото състояние на съответния обект.
Г. Изготвяне на „Инженерно-геоложки и хидроложки доклад“, който да определи инженерно-геоложки и хидроложки условия, сеизмоложка характеристика на района и данни за специфичните условия на строителството, като осигуряване срещу земетръс и други необходими за разработване на инвестиционния проект данни.
2. Дейност IІ – Изготвяне на инвестиционен проект в т.ч.:
А. Разработване на инвестиционен проект във фаза „Работен проект“, включително необходимите работни детайли за нуждите на обекта, съгласно обема и обхвата, регламентирани в Наредба № 4 от 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, другото приложимо действащо законодателство, както и заложените в Техническата спецификация изисквания за разработване на инвестиционния проект, както и дейности, представляващи условие, следствие или допълнение към него, съобразно нормативната уредба, и текущото състояние на съответния обект, включително експлоатационни дружества и други органи и одобряване по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Б. Изпълнение на задълженията си като проектант, по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство (Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и Наредба № 2 от 31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти).
В. Отстраняване за своя сметка на недостатъците на Проекта, установени в хода на извършване на проверките от Възложителя и/или Консултанта, извършващ оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите и Технически контрол по част „Конструктивна” съгласно ЗУТ, включително и по време на извършване на строителството.
Г. Поемане на отговорност за качеството на Проекта по време на изпълнение на строителството.
3. Дейност ІII - Изпълнение на СМР по реализиране на строителството на обектите, съгласно изготвените от Изпълнителя и съгласувани и одобрени по съответния ред инвестиционни проекти, количества и видове СМР и всички дейности, отразени в техническата спецификация, Предложението за изпълнение на поръчката и Ценовото предложение.
В предмета на Дейност III се включва изпълнение и на следните дейности, които са свързани с изпълнението на строително - монтажните работи на строежа и представляват условие, следствие или допълнение към него:
• Строителните работи се изпълняват съгласно изготвения и утвърден от Възложителя инвестиционен проект за строежа, в съответствие с предписанията и заповедите в Заповедната книга.
• Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на Техническите спецификации и Работния проект строителни продукти (строителни материали, включително бетонови смеси, армировъчна стомана, хидроизолационни и др. материали, асфалтови/асфалтобетонови смеси, изделия, елементи, детайли, комплекти и други).
• Доставка на строителни детайли/елементи и влагането им в строежа.
• При необходимост, осигуряване на терени за нуждите на строителството – за временно строителство, за складиране на материали и техника и други нужди, във връзка с изпълнение на строителството, установени с Плана за безопасност и здраве - само в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа.
• При необходимост, извършване на работи по преместване, при и във връзка с изпълнение на строителството, на подземни и надземни мрежи и съоръжения.
• Организиране на дейностите по събиране, транспортиране, обезвреждане и оползотворяване на строителните и другите отпадъци, възникнали в резултат на осъществяване на дейностите, в съответствие с изискването на българското законодателство.
• Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания за доказване на проектни якостни характеристики.
• Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивна документация.
• Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежа и приемането му от Възложителя.
• Участие в процедурата по въвеждане на строежа в експлоатация.
• Гаранционно поддържане на строежа, включващо отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка.
4. Дейност IV - Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
Изпълнителят упражнява авторски надзор по време на строителството чрез съответните проектанти – физически лица, имащи право да извършват авторски надзор по съответните части на проекта, съгласно чл. 162, ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите му нормативни актове.    
В предмета на Дейност IV на Изпълнителя се включва изпълнение и на следните дейности, които са свързани с осъществяването на авторски надзор на строежа и представляват условие, следствие или допълнение към него:
• Извършва регулярни посещения на обекта, съгласно условията на договора за обществена поръчка и контролира в процеса на строителството точното спазване на изработения от него проект;
• Издава предписания за точното спазване на изработения от него инвестиционен проект, вписва ги в заповедната книга на обекта и ги датира. Консултира Възложителя професионално за необходимостта и целесъобразността от искани или налагащи се промени, като участва в обсъждането и вземането на решения за тях;
• Участва в съставянето на изискуемите актове и протоколи по време на строителството, съгласно ЗУТ и Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и ако установи точното изпълнение на проекта, ги подписва своевременно;
• Издава предписания съобразно действащото законодателство при констатиране на отклонения от изработения от него проект в изпълнението на строежа или при възникване на обективни обстоятелства, които водят до изменения в одобрения инвестиционен проект, допустими по Закона за устройство на територията;
• При всяко посещение на обекта оглежда и установява състоянието му и дава решения на възникналите проблеми. В случай, че даден проблем не може да бъде решен веднага на място, поема задължението във възможно най-кратък срок да направи необходимите проучвания и да даде съответното решение. Всички констатации и решения се записват в заповедната книга на обекта;
• Одобрява предварително в писмена форма съвместно с Възложителя и лицето, упражняващо строителен надзор, представените от Изпълнителя мостри на влаганите строителни продукти, материали и оборудване;
• Изготвя работни чертежи и детайли за обекта, необходими за изясняване и допълване на одобрения работен проект;
• Проследява заедно със Строителя и лицето, упражняващо строителен надзор, спазването на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд;
• Съдейства на Строителя за изготвянето на екзекутивна документация за обекта, проверява нейната пълнота и точност и я заверява, в случай, че отговаря на нормативните изисквания;
• Не допуска съществени отклонения от одобрените инвестиционни проекти по време на строителството на строежа, а при необходимост - предприема действия в съответствие с разпоредбата на чл. 154, ал. 5 от ЗУТ, съгласувано с Възложителя;
• Изготвя изменение на одобрения инвестиционен проект по смисъла и по реда на чл. 154, ал. 5 и ал. 6 от ЗУТ, в случай на необходимост;
• Поема задължението при възникване на обективна невъзможност на автор-проектант да упражнява авторски надзор или на други обстоятелства със същите последици да уведоми Възложителя в срок от 3 (три) работни дни от узнаване на обстоятелството и да предприеме необходимите мерки за осигуряване на непрекъснатост и законосъобразност на авторския надзор. В този случай Изпълнителят е длъжен да предложи на Възложителя друго лице, което да изпълни настоящата поръчка.

Таг: метални конструкции, контейнери, кабини, бариери, везни, навес

URL: https://app.eop.bg/today/350944

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД